1000 TL 240 mm sessiz sıvı soğutma önerisi

FreiSeele

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2020
Mesajlar
138
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba millet, 240mm sıvı soğutma araştırıyorum. Kimisi Cooler Master'ın V2 versiyonunda ses sorunu vs azalmış diyor, kimisi hala çok gürültülü diyor güvenemedim, PF240 çok önerilmiş ama onun için de ses sorununa yönelik yorumlar gördüm, anakartım B550 Tomahawk kasam gungnir 110M sıvı soğutmayı kesinlikle yukarıya bağlamayı düşünüyorum, işlemci de muhtemelen 3700X veya o düzeyde yeni gelen 5000 serisinden olacak. Şu ana kadar gözüme kestirdiğim ama ses ve performans randımanına emin olamadığım modelleri aşağıya bırakıyorum , tercihen argb olursa daha iyi olur ,tavsiyelerinizi bekliyorum...

COOLER MASTER MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA

SilverStone PF240 ARGB 2x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu (SST-PF240-ARGB) | Teknobiyotik

Arctic Liquid Freezer II - 240 Intel / AMD Uyumlu, 240mm Radyatör Fiyatları ve Özellikleri

CORSAIR Hydro Serisi H100X 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA
 
Son düzenleme:
Hava soğutma düşünmez misiniz?
 
Hava soğutma düşünmez misiniz?
hayır açıkçası şuana kadar hep hava soğutma kullandım yeni sistemimde sıvı soğutmaya geçmek istiyorum
CM düşünüyordum bende fakat sonradan Arctic Duo aldım. V2 modellerini kullanan birkaç kişiyle konuştuğumda ses ve titreme sorunu yok demişti.
cm nin görüntüsünü çok beğendim ilk tercihim o olurdu performans ve sesten yana sorun olmasa ama ses konusunda net bir bilgi lazım dediğiniz gibi v2 için çoğu yerde problem düzelmiş deniliyor ama hala aynı yazanları da gördüm
Arctic in beni tereddüte düşüren yanı rgb olmaması ve malzeme kalitesi , vram fanı konulmuş fakat fotoğraflarda malzeme kalitesi aşırı düşük duruyor özellikle vram fanında.
Bir de kasanın üstüne sığar mı sığmaz mı tereddütü olduğu için kalınlığından dolayı arctic bir adım geride gözümde.Önceliğim kasanın üstüne takmak çünkü.
Ayrıyeten hava soğutma vs sıvı soğutma karşılaştırılmasını izledim ve nasıl oluyorsa hem ısıda hem gürültü düzeyinde hava soğutma önde çıkıyor pek inanasım gelmedi yıllardır hava soğutma kullanan bir insan olarak ama veriler ortada ki eğer böyleyse niye güçlü sistemlerde büyük çoğunluk sıvı soğutma tercih ediliyor?Aşağıdaki video bir örneği misal:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Video'yu izlemedim ama bazı hava soğutmalar (Noctua vs) 120mm sıvı soğutmaları çok rahat geçerken 240mm kafa tutuyor.
Dediğiniz custom sistemler ise gayet verimli ve neredeyse hepsinde 360mm kullanılıyor.
 
Video'yu izlemedim ama bazı hava soğutmalar (Noctua vs) 120mm sıvı soğutmaları çok rahat geçerken 240mm kafa tutuyor.
Dediğiniz custom sistemler ise gayet verimli ve neredeyse hepsinde 360mm kullanılıyor.
Custom sistemler derken anlamadım yazdığım parçalar içinse kasamın üst tarafı maks 240'a kadar destekliyor ondan 240mm almam gerekli ama yükseklik olayını anlamış değilim kimisi sığmaz etmez demiş özellikle Arctic modeller için onu neye göre alacağız acaba, 120mmler zaten çok zayıf ya onları geçmesi normal ama benim için asıl önemli olan yükteyken de sessiz kalabilmesi hava soğutmaların bunu başaracağına inanmıyorum açıkçası.
 
Yükseklik konusu kasanın ve anakartın boyutuna bağlı. Kasanızın kullanım kılavuzunda kaç mm radyatör desteklediği boyu vs detaylar yazar.
240mm sıvı soğutma işinizi görecektir.
Custom soğutma için örnek:
DSC_1294-560x560.jpg
 
Yükseklik konusu kasanın ve anakartın boyutuna bağlı. Kasanızın kullanım kılavuzunda kaç mm radyatör desteklediği boyu vs detaylar yazar.
240mm sıvı soğutma işinizi görecektir.
Custom soğutma için örnek:
Eki Görüntüle 693213
Yok hocam ben bu tarz işe soyunamam maalesef, yazılıp çizilenlere baktıktan sonra hava soğutmaya da bir detaylıca bakayım dedim aklım karıştı açıkçası Noctua bayağı üstün gösterilmiş videolarda ama şöyle bir şey var benim kasam mid-atx , NH-U12A gibi bir işlemci benim kasaya sığar mı sığarsa RAM'in üstüne çıkar mı ve ekran kartına çok yaklaşır mı nasıl öğrenirim hiç bilmiyorum.
Misal Noctua'nın NH-U12A modeli çok iyi duruyor analizlere incelemelere bakılırsa ama hava soğutma fana 1000 lira vermek mantıklı mı bilmiyorum...

NOCTUA NH-U12A 2011/2011-v3/1151/1150/1155/1156 & AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1, 2ad NF-A12x25 PWM, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventus
2 Gündür araştırıyorum ve kafam git gide daha da karışıyor cidden şu soğutma işi PC'deki her parçadan daha zormuş iyisini ayırt etmek ve seçim yapmak.
Şöyle de bir durum var Noctua alırsam üstteki çift fan yeri boş kalacak oraya da ayrıyeten fan almam gerekecek yanılmıyorsam.
 
Son düzenleme:
Hocam zaten Noctua herkesin alabileceği bir fan değil yukarıda da belirttim bazı sıvı soğutmalara kafa tutuyor. Boyutu gerçekten büyük ve ağır. Eğer bunu alırsanız üste fan takmak zorunda değilsiniz ama kasanın hava akışını arttırmak isterseniz takabilirsiniz.
Kasanın desteklediği limitler önemli.
Yarın detaylı bir araştırma yapıp yardımcı olmaya çalışırım şuan müsait değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı