27" de oyun oynarken ekrana yakından bakarsanız biraz pikselleşme görebilirsiniz ama film izlerken uzaktan bakacağınız için sorun olmaz.
2K düşünürseniz film için bu monitör ideal.
AOC 31,5" Q3279VWFD8 IPS 2K 5ms 75Hz 5ms FreeSync (VGA+HDMI+DP Port) Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
VA panel olanı daha ucuz
AOC 31.5" Va Q3279vwf 5ms 75hz Dvı-hdmı-dp Gaming Monitör (2560 X 1440) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
Film, dizi, görsellik arıyorsanız IPS panel tercih edin.
Yanıt için teşekkür ederim. Bana 27 INCH tam ortada her 2 tarafa da bakan bir monitör büyüklüğü olarak geliyor. Ben ne pro oyuncuyum ne de fazla oyun oynayan birisiyim. Ama oyun oynadığım zamanlar bana sıkıntı vermesini istemem. Bu yüzden 32 INCH'lik monitör alsam onun biraz büyük kaçacağını düşünüyorum. Bu seferde yakından oyun oynamam sıkıntılı olabilir.
Bahsettiğiniz monitörü daha önce görmüştüm. Biraz oyunlarda ufak tefek sorunları olabilir diyenler vardı. Hatta bir dönem yılbaşı olabilir 1000 tl seviyelerinde satıldı diye biliyorum. Birde 2k olunca sistemim oyunlarda muhtemelen kaldırmaz. 2k monitörde 1080p oyun oynamak sıkıntı yaratır mı pek bilmiyorum.
IPS'lerin oyun performansını tam bilmiyorum. Dediğim gibi az oyun oynayan bir ev kullanıcısıyım. Ancak oynadığım zamanda sıkıntı yaşatmasını istemem. Belki de bu yüzden VA panel düşünmem daha iyi olabilir bilemiyorum.
Bu arada 27 de ekranın pikselleşmesi rahatsız eder diyenlerde var etmez diyenleri de duydum ondan da emin olamıyorum.
Benim durumumda 1000 liranın üzerinde bir monitör almaya kalksam biraz ileriye dönük birşeyler olması gerekecek muhtemelen şu an pek gerekli görmüyorum.
Oyun odaklı arıyorsanız sahibinden 2.el 144hz 24 inch monitor alın 1000tlye bulabilirsiniz 75 hz ve 144hz arasında büyük fark var 144hz csgo lol gibi oyunlarda cok isinize yarar
Yanıt için teşekkürler. Önceliğim oyun odaklı değil ama arada oyun oynadığım için o konuda da rahatsız edici olmasını istemem.
Sistemim zaten 144 HZ leri kaldıracak boyutta değil muhtemelen. Belki bazı oyunlarda kaldırabilir bilmiyorum.
Csgo Lol falan hiç oynamam. Bir dönem Bf1 oynadım, fifa oynadım. Şimdi Pubg Lite oynuyorum. Lite da 144 leri görür muhtemelen.
Ama 144 HZ de olsun dersem işin rengi 2000 lere kadar çıkıyor hatta ötesi tabi.
Bu yüzden önceliğimi az oynadığım oyunlardan yana kullanmam doğru olmaz. 75 HZ de bana gayet yeterli olacaktır. Ama 24 INCH yerine 27 INCH film dizi açısından daha iyi olacak kanısındayım. Bununla birlikte TN panel değil belki VA oyunlarda sıkıntı yaratmayacaksa IPS de olabilir tabi.
144 hertz tercübesini yaşamayan oyun oynuyorum demesin. 75 hertz e 1000 tl vermek parayı çöpe atmak bence.
250 daha biriktirin bunu alın hem Curved hem 1 ms hemde Freesync
Monitör & Ekran ürünleri binlerce marka, modelleri ve modelleri ile n11'de Monitör & Ekran modelleri ve fiyatları için tıklayın. Uygun fiyatlı
Niye 144 HZ öncesinde kimse oyun oynamıyor muydu
Böyle kriterler koymaya bence gerek yok. İnsanlar cep telefonuyla bile oyun oynadığı bir dönemdeyiz. Mutlaka 144 HZ 'nin büyük farkı vardır onu deneyimlemedim ama şu an 46 INCH Samsung ile 60 HZ 'de Pubg Lite oynarken bile keyif alıyorsam birçok monitörün beni mutlu edeceğini düşünüyorum.
24 INCH'de kavisli olmasının da benim için bir artısı yok maalesef. Az oyun oynayan birisi olarak o monitöre 1250 1300 lira vermem.
Bu yüzden oyuncuların tercih ettiği 24 INCH yerine 27 INCH olmasını istiyorum.