1000 TL altı switch önerisi

• Konuyu başlatan Omerk_k
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 305
Hocam farkındasınız değil mi? Klavyeniz hot-swap değil. Yani öyle bir ibare göremedim hiç bir yerde. Bu nedenle her bir switch'i tek tek lehimlerini söküp çıkarıp yenilerini lehimlemeniz gerek. Bunun için de lehim temizleme pompası ve kaliteli bir havya ile kaliteli bir lehim teli gerekli. Baya bir zahmetli olacak size.

Bir de klavyeniz 3 mü yoksa 5 pinli mi destekliyor? Eğer üç pinli ise 5 pinli switch dahi alsanız switch'in altındaki 2 tane plastik çıkıntıyı kesip kullanabiliyorsunuz ama yine saçma bir uğraş olur. O nedenle bakın ki 3 veya 5 pinli alın.

Hocam farkındasınız değil mi? Klavyeniz hot-swap değil. Yani öyle bir ibare göremedim hiçbir yerde. Bu nedenle her bir Switch'i tek tek lehimlerini söküp çıkarıp yenilerini lehimlemeniz gerek. Bunun için de lehim temizleme pompası ve kaliteli bir havya ile kaliteli bir lehim teli gerekli. Bayağı bir zahmetli olacak size.

Bir de klavyeniz 3 mü yoksa 5 pinli mi destekliyor? Eğer üç pinli ise 5 pinli switch dahi alsanız Switch'in altındaki 2 tane plastik çıkıntıyı kesip kullanabiliyorsunuz ama yine saçma bir uğraş olur. O nedenle bakın ki 3 veya 5 pinli alın.

Switchler 3 pinli 3 metal giriş var yani. Bu arada hotswap dediğimiz olay switchin sökülebilir olması değil mi? Ben mi yanlış biliyorum 🤔 örneğin Anın altında ki switchi alıp Enin altında ki switchle değiştirebiliyorum

Switchler 3 pinli 3 metal giriş var yani. Bu arada hotswap dediğimiz olay switchin sökülebilir olması değil mi? Ben mi yanlış biliyorum 🤔 örneğin anın altında ki switchi alıp enin altında ki switchle değiştirebiliyorum.
Hotswap olayı switchin klavyeye lehimsiz bağlanabilmesi. Bu özellik klavyede olur. Hotswap switch diye bir şey yoktur.

Hotswap olayı switchin klavyeye lehimsiz bağlanabilmesi. Bu özellik klavyede olur. Hotswap switch diye bir şey yoktur.

Bu klaye hotswap değil mi şimdi 🤔 2 Pinliymiş bu arada yanlış hatırlamışım, doğru bildiğimden şaşacağım 😂

1761396596378.jpeg

Direkt olarak çıkardıysanız hotswaptir.

Evet öyle çıkardım aynı bu videoda ki gibi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu klaye hotswap değil mi şimdi 🤔 2 Pinliymiş bu arada yanlış hatırlamışım, doğru bildiğimden şaşacağım 😂

Eki Görüntüle 2593367
Hocam evet cımbızla çıkarabildiğiniz için Hot-swap. Bu güzel bir başlangıç. Klavyeniz 5 pin destekliyor ama 3 pinli switch kullanılmış. Bu da sorun değil. Siz 3 veya 5 pinli switch alabilirsiniz. Pinlerden kasıt mesela Switch altında 3 çıkıntı var. 5 pinli Switch'lerde 5 çıkıntı olur. Yani ekstrada 2 tane daha plastik çıkıntısı vardır ve klavyenizde de görüyorsunuz sağlı sollu 2 delik daha var üstünde. Yani 3 5 fark etmez hepsini destekliyor klavyeniz.

Ben 1 sene önce kadar Aula F75 klavyemi aldığımda Switch'lerini çok beğendim. Leoborg Greaywood idi sanırım. Sarı sitede gezinirken çok uygun bir fiyata Aula klavyesine kendi Akko Switch'lerini takan bir gençte klavyeden söktüğü ve hiç kullanılmamış Leoborg orijinal Switch'leri kendi custom klavyemi yaparsam lazım olur diye almıştım, kenarda duruyorlar yedek olarak da. Hatta normalde 1300 TL'ye bana Aliexpress'ten gelecekken ben 250 TL'ye almıştım gençten. Siz de bir gezinin sarı sitede. Çok daha uygun fiyatlı böyle çıkma temiz Switch'ler bulabilrsiniz belki.

Hocam evet cımbızla çıkarabildiğiniz için Hot-swap. Bu güzel bir başlangıç. Klavyeniz 5 pin destekliyor ama 3 pinli switch kullanılmış. Bu da sorun değil. Siz 3 veya 5 pinli switch alabilirsiniz. Pinlerden kasıt mesela Switch altında 3 çıkıntı var. 5 pinli Switch'lerde 5 çıkıntı olur. Yani ekstrada 2 tane daha plastik çıkıntısı vardır ve klavyenizde de görüyorsunuz sağlı sollu 2 delik daha var üstünde. Yani 3 5 fark etmez hepsini destekliyor klavyeniz.

Ben 1 sene önce kadar Aula F75 klavyemi aldığımda Switch'lerini çok beğendim. Leoborg Greaywood idi sanırım. Sarı sitede gezinirken çok uygun bir fiyata Aula klavyesine kendi Akko Switch'lerini takan bir gençte klavyeden söktüğü ve hiç kullanılmamış Switch'leri ileride kendi Custom klavyemi yaparsam lazım olu8r diye almıştım. Hatta normalde 1300 TL'ye bana AliExpress'ten gelecekkken ben 250 TL'ye almıştım gençten. Siz de bir gezinin sarı sitede. Çok daha uygun fiyatlı böyle çıkma temiz Switch'ler buylabilriiniz belki.

Hocam bir an acaba dedim ben mi yanlışım 😂😂. Aula'nın switchlerini gördüm 90 100 adet bana fazlasıyla yeter. Sıfır almak istiyorum taksit imkanından dolayı. Aula'nın hangi switchlerini önerirsiniz ya da hangi markanın hangi switchlerini önerir siniz? Tok ses seviyorum red switch gibi ama mavi switch gibi de hızlı algılaması önemli FPS oyuncusuyum.

Bu arada odanın tasarımını hala yapıyorum duvara LED'i monte etmekle uğraşıyorum bu ara ek bir bilgiyi araya kaynatayım dedim 😅

Hocam mavi'nin hızlı algılaması diye bir durum yok. Hızlı istiyorsanız sanırım Silver yani speed switch'ler var. Onlarda aktivasyon noktası daha erken ve daha az basınçla aktive oluyorlar. Mavi klik sesli, Tactile de bump denen hafifi tümsekli bir hissayt veriyor aktive olurken. Kırmızı sadece sessiz. Yani bir fark yok.

Mesela bunu gibi.

1761397523583.png

Switch'lerin hepsinini böyle bilgileri vardır. Operating force içindeki yayın yumuşaklığı aslında. Daha az bir baskıyla ittirebiliyorsunuz. Pre-travel da 1 mm civarında tuşun aktive olduğu anlamına gelir. Gneelde 2mm civarıdır çünkü. Yani switch hızlı. Linear da sessiz ve hissiz olduğunu gösterir.

Hocam Mavi'nin hızlı algılaması diye bir durum yok. Hızlı istiyorsanız sanırım Silver yani Speed Switch'ler var. Onlarda aktivasyon noktası daha erken ve daha az basınçla aktive oluyorlar. Mavi klik sesli, Tactile de bump denen hafifi tümsekli bir hissayt veriyor aktive olurken. Kırmızı sadece sessiz. Yani bir fark yok.

Mesela bunu gibi.

Eki Görüntüle 2593375

Switch'lerin hepsinini böyle bilgileri vardır. Operating Force içindeki yayın yumuşaklığı aslında. Daha az bir baskıyla ittirebiliyorsunuz. Pre-travel da 1 mm civarında tuşun aktive olduğu anlamına gelir. Gneelde 2mm civarıdır çünkü. Yani switch hızlı. Linear da sessiz ve hissiz olduğunu gösterir.

Ya kısaca şöyle özetlim istediğim switch türünü. Hafif baskı olsun yani tuşa bastığımda hafif hızlı algılasın. Sese gelecek olursak yine kırmızı switch sesi güzel yani mavi daktilo gibi istemiyorum diyebiliriz. 1000 TL'den aşağı 31 Ekim de İstanbul da olacağım Aula marka switch setini mağazadan taksitle alabilirim verdiğim linkte ki hangi modelleri önerir siniz? Ya da siz hangi modelleri beğeniyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı