1000 TL bütçeli Photoshop'ta kullanılacak monitör

Emre Akman

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Bir doğal taş ihracat firmasına haftalık e-bülten hazırlıyorum, renk doğruluğu yüksek bir monitör arıyorum.

Ağır grafik çalışmaları yapılmayacak içinde, sadece renk doğruluğu yüksek olsa yeterli, kırpma-biçme işleri ve renk ayarı dışında bir şey yapılmayacak.

24 veya 27 inç arıyorum ancak 27 inç'te Full HD çözünürlük biraz yetersiz kalıyormuş sanırım.

Full HD'nin üstüne çıkmayı düşünmüyorum, kullandığım sistem o kadar kuvvetli değil.

Bu çalışmalar dışında yarış oyunları falan oynuyorum, tepkime süresi önemli değil 5ms üstüne çıkmaması yeterli olacaktır.

Bu monitörü bulmuştum ama gerçek 8 bit değilmiş sanırım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Photoshop için IPS monitörler daha iyi biliyorsundur. Kırpma, biçme gibi işlemler için 16:9 değilde 21:9 Ultra Geniş (Wide) bir monitör alsan daha rahat olur bence. Aşağıdaki monitörde 8bit yazıyor ama bu fiyat aralığında 8bit monitör olmaz herhalde bilemiyorum.

Son düzenleme:
En boy oranı 16:9 olsa daha çok işime yarayacak çünkü e-bültende kullandığım materyaller 1:1 oranlı oluyor genelde. Bir de en-boy oranından dolayı bu monitör biraz daha ufak kalıyormuş 25" olmasına rağmen. Fakat yine de göz önünde bulunduracağım :)
BenQ GW2406Z 23,8" 5ms (Analog+Display+HDMI) Full HD IPS Monitör nasıldır acaba? Az önce Vatan'a gittim fiyat indirme talebinde bulunuruz ama ne kadar indirirler garanti veremiyorum dedi.
İndirimsiz hali zaten piyasayla aynı fiyat.
Mağazadan almak istiyorum ki bir sorun olursa direkt muhatap olabileceğim birileri olsun.
NTSC desteği standart %72 ama panel araştırdığım kadarıyla gerçek 8 bit.
@qwerty38 hocam siz önermişsiniz zaten bunu :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı