1000 TL CS:GO İçin Sistem Toplamak

Yaşadığınız ili bilmiyorum o yüzden rasgele atıyorum.

Bunların tek eksiği ekran kartı.

Temiz Intel Core i3-2120 PC Kasa-490.-TL - Toplama Masaüstü Modeller İlanları sahibinden.com'da - 850431572

Ekran kartları.

Intel Xeon X3440 - En fazla 90 TL vermelisin. Güzel bir hız aşırtma ile hatrı sayılır performans verebiliyor. Duyduğuma göre güzel bir hız aşırtma ile i5 4.nesil performansına ulaşabiliyor. Counter-Strike: Global Offensive işlemciye yüklendiği için böyle güçlü bir şeye ihtiyacın olacak.
Özellikler:
4/8 çekirdeğe sahip.
95W güç çekiyor lakin hız aşırtma yaparsan artacaktır bir miktar.
Frekansı hız aşırtma yapmazsan en fazla 2.93 GHz görüyor.
45nm.

Dark X90 - En fazla 100 TL ver. Bu soğutucu sadece bir örnek. Bu tarz bakır ile desteklenen bir soğutucuya ihtiyacın olacak çünkü işlemci gerçekten ısınıyor. Intel'in stock soğutucusundan çok daha güçlü ve şart.

H55 tabanlı bir anakart. En fazla 275 TL ver. Sorunlu çıkması bu sistemdeki en büyük ihtimal. Sadece Asus, Gigabyte, ASRock almaya çalış. Esonic tarzı markalar hakkında olumlu yorumlar duymadım, son tercihin olsun onlar. Yoksa da mosfet soğutucu tak.
Özellikler:
LGA 1156.
DDR3.
Gerisi markaya bağlı.

RX 460/GTX 750 Ti - En fazla 375 TL ver. İkisi arasından RX 460 ezici bir üstünlüğe sahip ama bulamama ihtimalin var o yüzden yedek tercih olarak GTX 750 Ti düşün. Counter-Strike: Global Offensive denilen oyunu bırak güncel oyunları ayarları kısarak oynatma ihtimali var.
RX 460 özellikler:
Çoğunlukla tek fanlı modelleri piyasada.
Çoğunlukla 2 GB ama 4 GB ile karşılaşabilirsin.
75W güç çeker ve çok iyi bir rakam.
14nm.
Hız aşırtma ile GTX 1050 gücüne yaklaşıyor.
+++++
GTX 750 Ti özellikler:
Çift ve tek modelleri eşit piyasada.
Çoğunlukla 2 GB'dir ama 4 GB nadir de olsa var diye biliyorum.
60W güç çeker ve harika bir rakam.
28nm.
Hız aşırtma ile RX 460 performansı verebilir muhtemelen.

8 GB Ram - En fazla 85 TL ver. DDR3 olsun ve mümkünse 1666 MHz olsun. Kingston tarzı markalar iyidir ama zorunda kalırsan tanınmamış markalar da problem yapmaz diye umuyorum. Bazı RAM'ler uyum sorunlu dikkat et. Bu sistem için 8 GB ucu ucuna kurtarır. Alacağın anakart 16 GB destekliyorsa tek slot al sonra RAM'ı arttır.

320 GB HDD - SSD'yi sonradan eline para geçince eklersin. Sıfırları 70 ila 80 TL'ye satılıyor. Eğer bana yetmez dersen ikinci el 1 TB alabilirsin ama tehlikelidir.

Kasa - Mevlana'nın söylediği bir laf vardır, "ne olursan ol yine gel" diye. Bu durum bu sistem için geçerli. Gördüğün ilk dış kasayı alabilirsin ama Asus Vento, Gigabyte tarzı markaların eski kaslarına bak önce ve maximum 50 TL ver. Mesh panel tercih sebebi. Egzoz fan olsun yoksa da sen tak.

400W PSU - PSU olarak sadece Thermaltake, High Power, Gigabyte, Asus, FSP, Zalman, Aerocool, Cooler Master tarzı bir markanın güç kaynağını sakın ama sakın alma. En fazla 75 TL falan ver.

Aşağı yukarı bütçene uygun bir sistem oldu. Counter-Strike: Global Offensive hariç birçok oyunu da açabilecek potansiyele sahip. Sistemi alırken Letgo, Sahibinden, Donanım Haber ikinci el, Technopat Sosyal ikinci el tarzı sitelere sürekli bak ve ölücülük yap. İkinci el riskli olduğu için bağlantı veremem ve herhangi bir parçayı bozuk temin edersen sorumlusu ben değilim.

Ayrıca aşağıya bıraktığım tüm videoları saniye atmadan izle ki nasıl bir şeye sahip olacağını bil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bulunduğun ildeki Letgodan almaya çalış başka türlü zor. 400-500 civarına Xeon işlemci + anakart + ram satılıyor, 300-350 TL'ye de 2. el CS oynatan ekran kartı bulabilirsiniz. 400 TL'ye de PSU ve kasa ve depolama alabilirsiniz.

@technoHasanHuseyin Attığınız kasanın ilanda şöyle yazıyor: ''Kasa hızlıdır.''
Tabii ne konuda? Mayın tarlası çalıştırmada hızlı bir kasadır tabii.

Attığınız letgo ilanı çok kötü, aynı letgo'nun kötü olduğu gibi.

Herhangi bir Core 2 Quad ile herhangi bir LGA 775 anakart üzerinde sistem toplayabilirsiniz.

Herhangi bir Core 2 Quad,
Herhangi bir LGA 775 anakart.
Herhangi bir (anakartın desteklediği türden, DDR2 veya DDR3) 2x2 veya 1x4GB RAM,
GTX serisinden herhangi bir kart, GT 8800/9600/9800 veya HD 5570/5670,

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı