1000 TL dizüstü bilgisayar önerisi

honourr

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar, bu fiyata kasmayacak bir işlemcisi olan ve en azından 256 MB ekran kartı (bu fiyata ancak dahili ekran kartı olur, biliyorum) ya da daha üstü olan bir dizüstü bilgisayar önerir misiniz? Sınır taş patlasa 1100 TL olur ancak.

@JaroxJamaica abi, acil yardım edebilir misin?

O fiyata alacağın bir notebook işini zar zor görür. Oyun falan oynayamazsın. Oyun oynamayacak, günlük kullanımlar için istiyorsan bunu alabilirsin.
TE69 NOTEBOOK CORE İ3 5005U 2GHZ-4GB-500 HDD-15.6"-INT-W10 NOTEBOOK BILGISAYAR
İşlemci fena değil. Giriş seviyesi oyunları, giriş seviyesinde oynarsın. :)
Daha kaliteli bir kasa istiyorsan bunu alabilirsin ama bütçeni çok aşar.
LENOVO IDEAPAD 100 CORE İ3 5005U 2GHZ-4GB RAM-500GB HDD-15.6"-INT-W10 NOTEBOOK
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Artık ilk önerdiğinizi alacağız galiba. Ayrı olarak bir soru soracağım da, Core 2 Duo e8500 nasıl bir işlemci sizce? Hani bu işlemciyle GTA 5 falan demiyorum fakat bir Assassin's Creed 3 - 4 falan orta ayarda oynayabilir miyim?

Çok eski bir işlemci. O işlemcinin bulunduğu bir notebook = problem demektir.
Yok abi ben masaüstü için sormuştum.
Pentium Dual Core e5200
4 GB RAM
HD 5570 1 GB
G31D-M7 BIOSTAR
230W PSU
Biliyorum bilgisayarım antika fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Çok para harcamak istemiyorum fakat artık bir 2013-2014 oyunlarını oynamak istiyorum. Fakat seneye son sınıfım. Yazın YGS ve LYS çalışmalıyım. Ama bilgisayar da istiyorum. Çünkü mühendislik düşünüyorum.

Mühendislik içinse CAD programları kullanacaksan 1100 TL'ye alacağın notebook boşa para israfı olacaktır. Yukarıdaki sistem ise yükseltme yapamayacak kadar eski. Maalesef bu sisteme sağlıklı tavsiye veremem. İlla "tavsiye ver" dersen şunu söyleyebilirim:
Anakartın max. bellek desteği 4 GB. Bunu yükseltemezsiniz ama alacağınız 65 watt TDP değeri olan Quad Core bir işlemci ile sistemin ömrü bir nebze daha uzar. R7 250 gibi bir ekran kartı alırsanız(anakart kağıt üzerinde uyumlu olsa bile eski chipset olduğu için siyah ekranda kalma sorunu olacaktır) GPU kullanan uygulamaları kullanabilirsiniz. Onun haricinde SSD ile sistemin hızını arttırabilirsiniz. Ama dediğim gibi bu sisteme yatırım yapmak ölü yatırım olacaktır.

Mühendislik içinse CAD programları kullanacaksan 1100 TL'ye alacağın notebook boşa para israfı olacaktır. Yukarıdaki sistem ise yükseltme yapamayacak kadar eski. Maalesef bu sisteme sağlıklı tavsiye veremem. İlla "tavsiye ver" dersen şunu söyleyebilirim:
Anakartın max. bellek desteği 4 GB. Bunu yükseltemezsiniz ama alacağınız 65 watt TDP değeri olan Quad Core bir işlemci ile sistemin ömrü bir nebze daha uzar. R7 250 gibi bir ekran kartı alırsanız(anakart kağıt üzerinde uyumlu olsa bile eski chipset olduğu için siyah ekranda kalma sorunu olacaktır) GPU kullanan uygulamaları kullanabilirsiniz. Onun haricinde SSD ile sistemin hızını arttırabilirsiniz. Ama dediğim gibi bu sisteme yatırım yapmak ölü yatırım olacaktır.
Her şey için çok teşekkür ederim. Yaşınızı öğrenince gerçekten çok şaşırdım doğrusu (az önce açtığınız konuda) siz tam işin ehlisiniz. Her şeyi biliyor, anlıyor ve en doğru açıklamaları yapıyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı