1000 TL Güncel İşlemci ve Anakart Önerisi ?

GTX 1060 için i5 6402p yeterlidir. Anakartı B150M Bazooka ya da B150 Gaming M3 alabilirsiniz.
Şimdi yalan yok extra özellikler olsun, F/P olsun AMD önde. Ekran kartında RX 480 olmadı R9 380 alacağım. İşlemci önerileriniz iyi fakat o sonundaki C-P gibi kodların anlamı ne mesela? Entegre grafikten mahrum deniliyor birine, ne demek bu? Eksileri neler, bir i5 dengi AMD 450-500 TL iken i5 en dandiği 550'den başlıyor. O da 3. nesil. Bana şunu al demekten ziyade şunu kesin al çünkü şu sebepten, şu şekilde şu kullanıma uygundur, şu denginden daha iyidir gibi şey söyleyin lütfen. 1.5 ay oldu ben hala karar vermedim, çok kötü bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1151 anakarta FM2+ işlemci önermek değişikmiş.

RX 480'in özel soğutmaları hala gelmedi. Teknobiyotik'teki çalışanlar sonraki ayın ortası diyorlar. Açıkçası pek inandırıcı gelmedi. Her ay böyle diyorlar. Ayrıca GTX 1060 RX 480'den %5 daha güçlü ancak Free Sync yok.

P'nin anlamı içindeki grafik işlemciden kısılıp işlem gücüne yüklenildiğini anlatır. Yani 650 TL'ye 700 TL'lik i5 6500 performansı alabiliyorsunuz. Bunun nedeni grafik işlemciden kısılması. Zaten ekran kartı alacağınız için içindeki grafik işlemcinin gücü çok önemli değil.

AMD'nin şuanlık düzgün bir AM3+ işlemcisi yok. AMD alacaksanız yanında soğutucu da almanız gerekecek ki aradaki fark böylece kapanmış olacak. 3. nesil sıfır işlemci almayın. Nedeni ise güncelliğini kaybetmiş işlemciler olması.

AMD çok ısınıyor, AMD plastik deniliyor ama ne demişler zalimin yanında yaşama ezilenin yanında öl! Nividia tokatlıyor, Intel şamar oğlanı etti, Windows bize çelik yelek verdi kafamıza sıkıyor ama. Peki P kodlu işlemci almak daha mantıklı yani anladım. O zaman max 700 TL'ye bana en performanlı AMD ve Intel işlemcileri yazarsanız sevinirim. Anakart tamam, RAM tamam, ekran kartı tamam, kasa halledilir ama işlemci kaldı. Siz olmasanız Vatan'daki çok bilmişlerin ultra ikna yeteneğine kalmıştık.

Hocam alışverişte zalim veya ezilen olmaz. AMD düzgün bir işlemci çıkarabilse o da satar. Aynı fiyata gidip daha kötüsü alınmaz. Ekran kartı piyasasında AMD gayet iyi. Nvidia'nın AMD'yi şomar oğlanına çevirdiği yok. 2000 TL altı bir sürü bilgisayarda AMD ekran kartı vardır.

Sanırım RX 480 veya GTX 1060 alacaksınız. Bu iki ekran kartı için de i5 6402p yeterlidir.

Hocam alışverişte zalim veya ezilen olmaz. AMD düzgün bir işlemci çıkarabilse o da satar. Aynı fiyata gidip daha kötüsü alınmaz. Ekran kartı piyasasında AMD gayet iyi. Nvidia'nın AMD'yi şomar oğlanına çevirdiği yok. 2000 TL altı bir sürü bilgisayarda AMD ekran kartı vardır.

Sanırım RX 480 veya GTX 1060 alacaksınız. Bu iki ekran kartı için de i5 6402p yeterlidir.
Tamamdır sağ olun var olun hocam. Her şey tamam gibi hissetmek çok güzel. Şimdi cahilce olabilir ama cevabını bulamadığım bir sorum daha var. Girdim baktım bu iki ekran kartının da hala referans versiyonları var. Şimdi örnek Zotac Mini var, Zotac Black Edition var. İkisi de aynı kart, aradaki fark ne?

Tamamdır sağ olun var olun hocam. Her şey tamam gibi hissetmek çok güzel. Şimdi cahilce olabilir ama cevabını bulamadığım bir sorum daha var. Girdim baktım bu iki ekran kartının da hala referans versiyonları var. Şimdi örnek Zotac Mini var, Zotac Black Edition var. İkisi de aynı kart, aradaki fark ne?
AMD'yi fakir dostu yapmak da iyiymiş. ABD merkezli iki çok güçlü küresel firmadan bahsediyoruz söylediklerin çok komik. İşlemci olarak Intel i5 6402P gayet yeterli gelir. Tek fanlı modeller çift fanlılara göre daha çok ısınır ve OC performansları çift fanlılara göre daha düşüktür. Paran varsa çift fanlı modellere yönel, yoksa da EVGA'nın, Zotac'ın tek fanlı modelleri mevcut. Aralarından seçebilirsin. Çok büyük performans kaybı yaşamazsın, bunlar özellikle küçük kasalar için üretiliyor.

AMD'yi fakir dostu yapmak da iyiymiş. ABD merkezli iki çok güçlü küresel firmadan bahsediyoruz söylediklerin çok komik. İşlemci olarak Intel i5 6402P gayet yeterli gelir. Tek fanlı modeller çift fanlılara göre daha çok ısınır ve OC performansları çift fanlılara göre daha düşüktür. Paran varsa çift fanlı modellere yönel, yoksa da EVGA'nın, Zotac'ın tek fanlı modelleri mevcut. Aralarından seçebilirsin. Çok büyük performans kaybı yaşamazsın, bunlar özellikle küçük kasalar için üretiliyor.
Ekran kartını bilmem ancak işlemcide AMD batıyla doğu arasındaki fark kadar geride. AMD seven bir insanım ancak babamın markası değil, en kral AMD işlemciyi getir bir de en kral Intel, ikisi arasında yine büyük performans farkları var. Maddi gücü yeterli insanlar AMD almıyor nedense. Nerede bizim gibi gariban var 1000 dolara PC toplamaya çalışıyor, AMD. Çünkü AMD geride ancak fiyatıyla tercih ediliyor.

İşlemci için sağ olun 6402P, 6500 performası veriyor dendi. Keşke aynı performansta DDR4 AMD olsa da alsak ama bak yok.

EVGA SC GTX 1060 modeline bakabilirsiniz. Küçük ama güçlü bir kart oluyor kendileri :). 1607 MHz çekirdek hızı var ve boost ile 1835 MHz oluyor. Çift fanlı modeller ile yarışır. Ayrıca EVGA kötü soğutmalı model üretmez sıkıntı çıkmaz EVGA firmasında gönül rahatlığı ile alınır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı