1000 TL kasa ve PSU önerisi

RenderGamer

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon
Aşağıdaki bileşenler alındı;
  • Ryzen 5 2600X 1612 TL
  • MSI B450 Tomahawk 750 TL
  • MSI Armor GTX 1060 6 GB OCV1 1754 TL
  • HyperX Predator RGB 2933 MHz 2x8 GB 1200 TL

Alınacak parçalar;
SSD, kasa ve PSU.

Kasa ve PSU için bütçem maksimum 1000 TL.
Aklımı kurcalayan sorular var, kasa için malzeme kalitesi ve hava akışı önemli ve de yan tarafı temperli cam olması önemli.

Phanteks P400S mi daha iyidir yoksa P350X mi? Gönlüm P400S'den yana ama sizden gelen yorumlara göre kararımı değiştirebilirim.

Phanteks Enthoo Pro M parasını hak eder mi? Yoksa P400S Enthoo Pro M'den daha mı iyidir ya da hangisi daha iyidir? Eksi ve artı yönlerini bilen arkadaşlar yazabilirse sevinirim.

Nzxt S340 da üst tarafta tek fanlı olması beni diğer seçeneklere yöneltiyor.

Psu için FSP Hydro 600w 80+ düşünüyorum. 400 tl olduğu için kasada maksimum 600 tl olursa çok iyi olur fikir belirten herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermaltake View'in hava akışı ortalama ve içerisindeki PSU'yu önermiyorum. Enthoo Pro M stoklarda yok.

NZXT H500 Mid Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası

H500 var artık S340 yerine. P350X, P400S modeline göre hava akışı olarak muhtemelen daha iyi. Yanına en kötü FSP Hydro 600 alacaksınız. P350X ile H500 benzer kalitede ve hava akışına sahip modeller. Ek olarak üstte fan ile geldiği için H500 önerdim. PSU olarak daha kaliteli alternatif olarak şu modeli de öneririm:

CoolerMaster 650W MWE Serisi 80+ Bronze Güç Kaynağı

Bütçeyi aşamıyorsanız sorun değil. FSP Hydro 600 alacaksınız.

Son düzenleme:
Thermaltake View'in hava akışı ortalama ve içerisindeki PSU'yu önermiyorum. Enthoo Pro M stoklarda yok.

NZXT H500 Mid Tower ATX Siyah Bilgisayar Kasası

H500 var artık S340 yerine. P350X, P400S modeline göre hava akışı olarak muhtemelen daha iyi. Yanına en kötü FSP Hydro 600 alacaksınız. P350X ile H500 benzer kalitede ve hava akışına sahip modeller. Ek olarak üstte fan ile geldiği için H500 önerdim. PSU olarak daha kaliteli alternatif olarak şu modeli de öneririm:

O kasada dahili 2 fan var olarak gözüküyor. Onun yerine bunu tercih etsek yanlış bir karar mı olur?
Dark N10 Mavi Led Fan USB 3.0 Fan Konrolcülü mATX/ATX Mid Tower Kasa
Bir konuda görmüştüm bu kasayı önermişti birisi.

O kasada dahili 2 fan var olarak gözüküyor. Onun yerine bunu tercih etsek yanlış bir karar mı olur?

Olay fan sayısından ibaret değil. Fan sayısına göre kasa alınmaz. Malzeme kalitesi ve kablolama da önemli bir etken. Zaten fan sayısının çok olması hava akışının her zaman iyi olacağı anlamına da gelmez. Bütçe varsa daha kaliteli modellere yönelirsiniz. Yoksa zaten yapacak bir şey yok.

Dostum nanokatalog üzerinden corsair carbide 275r modelini aldım (akrilik cam modeli temperli cam değil ancak cooler master master box un pileksi camından daha kaliteli görünüyor) site üzerinde şuan 470 TL civarında kasanın fiyatı, hem kozmetik hem performans olarak beni çok çok tatmin etti. Psunu da yine bilindik markalardan 500-550w 80+ sertifikalı(gold-bronz) almaya çalış.

Görüntüsünü de paylaşıyorum. hayırlı olsun şimdiden

Dosya Ekleri

• 4d6ae9ce-9c04-4741-81ca-48c197726529.jpg
    4d6ae9ce-9c04-4741-81ca-48c197726529.jpg
    133,9 KB · Görüntüleme: 93
H500 var artık S340 yerine. P350X, P400S modeline göre hava akışı olarak muhtemelen daha iyi. Yanına en kötü FSP Hydro 600 alacaksınız

@Oreki hocam öncelikle sizi kendi konumda görmek çok hoş size sormak istediklerim vardı. H500 h500i arasındaki farklar fan kontrolcüsü rgb vs detaylar sanırım sizce aradaki 200 lira farkı hak ediyor mu ? Birde üstte tek fan yeri mevcut h500 de, phanteks p400s de üstte 2 fan yeri mevcut ileride üste sıvı soğutma takmak için daha iyi bi geleceğe yönelik yatırım olmaz mı ?

fsp hydro 600w daha uygun bütçeme fsp de daha fazla mı ses çıkartır. Cooler master a göre ?

Dark N10 un tasarımını beğenmiyorum vede malzeme kalitesi okadar iyi değil diye okudum. Genel tercihim phanteks veya nzxt
Dostum nanokatalog üzerinden corsair carbide 275r modelini aldım (akrilik cam modeli temperli cam değil ancak cooler master master box un pileksi camından daha kaliteli görünüyor) site üzerinde şuan 470 TL civarında kasanın fiyatı, hem kozmetik hem performans olarak beni çok çok tatmin etti.

Dostum Nanokatolog dan ekran kartımı aldım 32 gün bekledim anca gelmişti o yüzden geç gelme konusunda ilk elden haberdarım :) Temperli cam modeli yokmuydu sitede yoksa sen mi tercih ettin akrilik versiyonunu benimde almayı çok düşündüğüm kasalardan biriydi ama sonra vazgeçtim.
Şuanda kullandığın için soruyorum hava akışı nasıl ve sıcaklık değerleri nasıl 275r da ve hangi sistem ile kullanıyorsun

Arkadaşıma corsair 270r almıştık anakartı monte etmek için kasanın içinden vidalar çıkmamıştı bir sürü bilgisayarcı gezdik vida aramıştık 275r da da çıkmaz belki diye içime sinmedi sonradan ama görünüşünü en sevdiğim kasa diyebilirim 275r için.

Hocam önerdiğinizin yerine bu işimi görmez mi fiyatı daha uygun 80+ sertifikalı yine
CoolerMaster 600W MasterWatt Lite Serisi 80+ Güç Kaynağı
600 w yeterli olmaz mı benim sistemime
Yoksa FSP Hydro 600W 80+ daha mı iyidir
Msi Mag Bunker Modeli hakkında ne düşünüyosunuz.
MSI MAG BUNKER 2x Temperli Cam ATX Gaming Bilgisayar Kasası

Son düzenleme:
Dostum Nanokatolog dan ekran kartımı aldım 32 gün bekledim anca gelmişti o yüzden geç gelme konusunda ilk elden haberdarım :) Temperli cam modeli yokmuydu sitede yoksa sen mi tercih ettin akrilik versiyonunu benimde almayı çok düşündüğüm kasalardan biriydi ama sonra vazgeçtim.
Şuanda kullandığın için soruyorum hava akışı nasıl ve sıcaklık değerleri nasıl 275r da ve hangi sistem ile kullanıyorsun

Arkadaşıma corsair 270r almıştık anakartı monte etmek için kasanın içinden vidalar çıkmamıştı bir sürü bilgisayarcı gezdik vida aramıştık 275r da da çıkmaz belki diye içime sinmedi sonradan ama görünüşünü en sevdiğim kasa diyebilirim 275r için.[/QUOTE]

hocam işlemci soğutucum çift fanlı çin malı idareten bir şey 120tl ye alınma ancak boşta işlemci sıcaklığı 30-35 derecelerde, pubg/lolde 50 dereceleri aşmıyor. imzamda işlemci anakart vs modelimi görebilirsin. kasa içinde 6 adet fan+1 adet egzost fan yeri var 2 fanla geliyor kasa. Ben bütçe kısıtım olduğu için 1 tane thermaltake fan taktım üst bölmeye ancak kasanın içerisinden çıkan hava inanılmaz derece serin. Akrilik cam modelini biraz ucuz diye tercih ettim açıkçası.. Ama sonradan bir camcıda normal cama çevirme şansım var çünkü vida kenarları geniş, camcıdan cam kesilebilir :) ekran kartı sıcaklığım zaten genel olarak 60 dereceleri pek aşmıyor. Kasanın içerisinden vida vs. her şey tam çıktı diyebilirim sadece SSD monte yeri birazcık küçük gibi geldi benim ssd'ime 2.5 inçten belki büyüktür bendeki adata ssd. psunun alt filtresi+ön 3lü fanın filtresi kasadan çıktı ancak üst kasa filtresi ne hikmettir çıkmadı ama perpa ofisinde elden teslim aldığımız için filtreyi de elden temin ettiler yardımcı olmak adına. Görünüşü gerçekten de kaliteli ve güzel duruyor. Son halini atıyorum resimde görebilirsin.
ek olarak kablolama yerleri çok muazzam, 8+6 pinli ekran kartı kablosunu, ssd, kasanın ön bölmesindeki usb3 vs kablolarını anakarta bağlamak için her noktasında kablolama alanları var. benim kasamı amatör olarak abim düzenledi sıfır görüntü kirliliği :) ledleri de idareten döşedik öyle ıŞıQLı mıŞıQLı moruQ diyelim diye :D:D:D:D:D

Dosya Ekleri

• 111.jpg
    111.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 73
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı