1000 TL kasa ve PSU önerisi

Adolin Kholin

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2016
Mesajlar
42
Makaleler
1
Sistemim için 1000 TL kasa+PSU bütçem var.
Benim aklımdaki: Cooler Master MB511 RGB + FSP Hydro 700W Bronze (OEM)

Kasa için tek önemsediğim şey hava akışı ve kasanın genişliği. Masaüstünde durmayacak. Aklımdaki daha tasarruflu modeller; Zalman i3 - Dark guardian.
Mümkünse kasanın önü full mesh olsun istiyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI B450 GAMING Plus ATX.
  • Patriot Viper steel 3200 MHz 8X2 GB.
  • Sapphire Radeon 5700 ref.
  • Crucial BX500 480 GB.
Ek olarak: OEM PSU'larda bütün güç kablolarını benim mi tedarik etmem lazım?
 
Dark Guardianı takip ediyorum fiyatı zaten düşük ama daha ciddi bir indirime girerse alıcam. Kasanın kalitesi ortada yani sunduklarına göre fiyatı güzel. Dark markası tabi kaliteli değil bilindik markalara göre ama görüntüsü şık malzeme kaliteside çok yabana atılacak bir kasa değil. Tek kafamı kurcalayan içini fanla dolduruyolar ama fanların kalitesi epey düşük oluyor Guardianda bu durum biraz iyileştirilmiş ise alınır. Dark N10 kullanıyorum 4 yıl olacak kasanın fanlarından 2 tanesi balans yaptı oda temizlerken galiba çok kaktırıp ittirdim bide çalışırken elim filan çarptı normal galiba.
Sizin sorunuza gelecek olursak çok güzel 3 tane kasa seçmişsiniz F/p olarak. Marka takıntınız var ise CM yada Zalman'ı tercih edin. Zalman i3 ü yeni gördüm güzel görünüyor ortalama boyutlarda yine CM MB511 zaten çok popüler. Dark Guardianda işte RGB filan şekil yani ama daha geniş ölçüler sunuyo muhtemelen zaten hepside yeterli ama tutar 16 cm lik kule tipi soğutucu takarsınız Zalmana sığmaz mesela yada yan cama yapışır. Diğer ikisi genişlik olarak aynı ölçülerdeler. Size kalıyo yani hepside güzel aynı özelliklere sahip bilindik marka olsun diyorsan CM yok Dark hoşuma gidiyor diyorsan Dark olur. En ucuzuda Dark gibi Zalman daha ucuz ama Dark daha geniş iç hacim sunuyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı