1000 TL R5 1600 AF için RAM önerisi

Bütçe
1000

hayali1999

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
thinkpad t495s
Meslek
yazılımcı
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam seçtiğiniz ram 2x8 mi yoksa tek 16 gb lımı. Ben sizin yerinizde olsam 2x8 alırdım. Çift kanal teknolojisi kullanmak için.

Kendime mini ITX bir PC topluyorum.

Bir adet 16 GB'lık istiyorum. Aklımda Crucial Ballistix 16 GB 3600 MHz DDR4 CL16 BL16G36C16U4B Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe vardı ama sistemin 3333MHz'den sonra dengesiz çalıştığına dair kullanıcı yazıları okudum, boşuna da yüksek MHz alıp bütçeyi yakmaya gerek yok, öğrenciyiz sonuçta :D önerilerinizi bekliyorum.

Seçtiğin RAM gayet iyi, ancak niye tek 16 niye istiyorsunuz?

Seçtiğin RAM gayet iyi, ancak niye tek 16 niye istiyorsunuz?

Çünkü 32 GB'a yükselteceğim inşallah. Yazılım da çalışıyorum arkada 2 program açık olsa bir de kodlarınızı teste soktunuzda ya da çalıştırdığınızda 16b bile dolabiliyor bir de bazı ekran kartları boştaki sistem RAM'ini de kullanabiliyor, günümüz de çıkan bazı oyunlarında orta performans için 8 GB bile yetmemeye başladı aynı zamanda bu sistemi Ryzen 9'lu bir RTX canavarına 5 yılda dönüştürmek gibi hayallerimde var (fazla uzatım kusura bakma :D).
Hocam seçtiğiniz RAM 2x8 mi yoksa tek 16 GB lımı. Ben sizin yerinizde olsam 2x8 alırdım. Çift kanal teknolojisi kullanmak için.

16x2 için şimdilik idareten 1 tane alacağım biliyorsunuz doların yükselişi :/...
2x8 olması daha iyi olacaktır, bunu öneririm;
emre özellikle 1 adet dedim ileride 32 gb lık bir sistem kullanmak için

Çünkü 32 GB'a yükselteceğim inşallah. Yazılım da çalışıyorum arkada 2 program açık olsa bir de kodlarınızı teste soktunuzda ya da çalıştırdığınızda 16b bile dolabiliyor bir de bazı ekran kartları boştaki sistem RAM'ini de kullanabiliyor, günümüz de çıkan bazı oyunlarında orta performans için 8 GB bile yetmemeye başladı aynı zamanda bu sistemi Ryzen 9'lu bir RTX canavarına 5 yılda dönüştürmek gibi hayallerimde var (fazla uzatım kusura bakma :D).

Anladım, sonradan aynı RAM'den bir tane daha alacaksanız ideal. 5 yılda açıkçası DDR5 RAM yaygınlaşacaktır. Belki NVIDIA RTX dışı yeni bir seri bile çıkarabilir, uyduruyorum XTX.

Demem o ki, 5 yıl bahsettiğiniz sistem için biraz uzun bir süre. 1-2 sene olsa daha iyi.

Anladım, sonradan aynı RAM'den bir tane daha alacaksanız ideal. 5 yılda açıkçası DDR5 RAM yaygınlaşacaktır. Belki NVIDIA RTX dışı yeni bir seri bile çıkarabilir, uyduruyorum XTX.

Demem o ki, 5 yıl bahsettiğiniz sistem için biraz uzun bir süre. 1-2 sene o
şimdilik bana bu sistem yetiyor, bahsettiğiniz teknolojileri satın almak için param olursa sıfırdan bir sistem toplama yolunu da seçebilirim, şuan elimdekini olabildiğince verimli kullanmak istiyorum.
Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200 Mhz DDR4 CL16 CMK16GX4M1E3200C16 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu nasıl? Bir de işlemcinin XMP'ya da OC ile ne kadar MHz kaldırdığını biliyor musunuz?

Son düzenleme:
@hayali1999 çok fazla kaldırmıyor bildiğim kadarı ile. Çipleri kötü LPX RAM'lerin. XMP ile zaten sorun çıkmazsa kendi orijinal frekansına çıkar. İşlemci değil anakart daha belirleyici RAM frekansında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı