1000 TL SSD önerisi

Bütçe
1000

RAISAR

Centipat
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
236
Çözümler
4
İyi sosyaller. Bilgisayarımda 500 GB M.2 SSD var. Yetmediğinden ötürü 240 veya 250 GB SATA SSD almayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Fiyatı 1000'i geçmezse güzel olur.
 
Pcie 3 anakartın varsa M2 SSD al. Sata SSD'ler ile M2'lerin fiyatları başa baş gidiyor. Aynı fiyatı ödersin SATA'dan 2 kat fazla hız alırsın. Tek gereken bir dönüştürücü. Ayrıca 1000 liraya 500 GB M2 bulabilirsin.
 
Eğer boşta m2 slotunuz varsa kesinlikle m2 almanızı öneririm, bugün aldığım sata ssd ile 4 yıldır kullandığım m2 arasında bile dağlar var, arkadaşın önerdiği sata ssd güzel ancak önbelleği olmadığından biraz yavaş kalır bugün aldım 960gb versiyonunu bariz fark var ama alacaksanız ve bütçeniz buna yetiyorsa Kioxia da güzel şimdiden hayırlı olsun.
 
Eğer boşta M.2 slotunuz varsa kesinlikle M.2 almanızı öneririm, bugün aldığım SATA SSD ile 4 yıldır kullandığım M.2 arasında bile dağlar var, arkadaşın önerdiği SATA SSD güzel ancak önbelleği olmadığından biraz yavaş kalır bugün aldım 960GB versiyonunu bariz fark var ama alacaksanız ve bütçeniz buna yetiyorsa Kioxia da güzel şimdiden hayırlı olsun.

Maalesef hocam boşta M.2 slotum yok.
 
Maalesef hocam boşta M.2 slotum yok.
Kesinlikle Samsung almanızı öneririm bütçem yok derseniz kioxia da şu an için bir seçenek ama genelde önerilen markalar şunlar;
Crucial(Samsung'tan sonra en başarılısı)
Pny(Kaliteli olduğunu çok söylüyorlardı)
Patriot(seveni az ama memnun çoğu kişi)
Bunları çok seviyorlar fakat ben 1tb modellerini denk düşüremedim fiyatları çok uçuktu bazılarının o yüzden Kioxia aldım şu anlık memnunum inşallah ilerde sıkıntı açmaz Toshiba altyapısını kullanıyor diye tercihim oldu siz de risk almak istemiyorsanız Samsung düşünün derim 700 daha ekleyip 1700e 500gb Evo veya qvo Samsung almak en mantıklısı
 

Geri
Yukarı