1000 TL'ye İ7 3770 Tabanlı Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi

Anewrizma

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Donanım bilgim pek yok direk konuya dalıp engin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum. Çizim yapmak için (3 Ds Max - Photoshop vb.) amaçla aldığım bir bilgisayarım var. Aynı zamanda yeni nesil oyunları da oynamak istiyorum. Ekran kartı tavsiyesi almak istiyorum çünkü bu konuda yetersizim sistem bilgilerim bunlar.

İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40Ghz
Anakart : MSI Z77A-G43 (MS-7758) - MSI Türkiye Z77A-G43
RAM : crucial 8 gb ddr3 1600 2 adet. Toplam 16 GB
Ekran kartı : NVIDIA Quadro K2000 (2048 MB)
SSD : Crucial_CT12MX100SSD 120 GB
HDD : Seagate 2 TB HDD
PSU - POWER : STRIKE-X 600 Watt

Şimdi eksik var mı bilmiyorum olursa uyarılarınıza göre tekrar eklerim. Sistem nasıl, neler eklemek veya çıkarmak gerekir, Nvidia mı Ati mi neye göre seçim yapılır, quadro ile yeni aldığım kart birlikte kullanılabilir mi Crossfire veya SLI ile ? Tüm düşüncelerinizi beklerim. Bilgiye açım diyelim :)
İlk konu açışım hatam varsa mazur görün şimdiden teşekkür ediyorum :)

Bütçe belirtmemişim kusura bakmayın : 800-1000 tl arası zorlarım :)
Hatırlattığınız için teşekkür ederim Sevgili Adult.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek hata var, bütçe belirtilmemiş. :) Ayrıca @Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün bu konuda tecrübesi var onlar da bir ilgilenirse daha iyi olur.
Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an işyerinde olduğum için videoyu izleyemiyorum akşam ayrıntılı izleyeceğim :) Kendileri de ilgilenirse çok mutlu olurum. Teşekkürler adult.

Şu an işyerinde olduğum için videoyu izleyemiyorum akşam ayrıntılı izleyeceğim :) kendileri de ilgilenirse çok mutlu olurum. teşekkürler adult
Video da anlatıldığı üzere Nvida Quadro ile tekrar Nvidia marka başka bir kart aynı anda kullanılıyor ve ayarlar Nvida Control Panelden yapılabiliyor bunun detaylı anlatımı video da var, izledikten sonra aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin. Oyun için ekran kartı önerisi istiyorsanız www.vatanbilgisayar.com: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar bu kartı önerebilirim bana kalırsa tam size göre sessiz ve az güç tüketiyor. Sanırım daha 1 hafta olmadı çıkalı yepyeni bir kart.

Video da anlatıldığı üzere Nvida Quadro ile tekrar Nvidia marka başka bir kart aynı anda kullanılıyor ve ayarlar Nvida Control Panelden yapılabiliyor bunun detaylı anlatımı video da var, izledikten sonra aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin. Oyun için ekran kartı önerisi istiyorsanız www.vatanbilgisayar.com: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar bu kartı önerebilirim bana kalırsa tam size göre sessiz ve az güç tüketiyor. Sanırım daha 1 hafta olmadı çıkalı yepyeni bir kart.

Dün bayağı inceledim aklımdaki kartlardan bitanesiydi evet. Peki twitch gibi online yayın sitelerinde canlı yayın yapmak veya oyun esnasında video kaydetmek için yeterli olur mu ?

Dün bayağı inceledim aklımdaki kartlardan bitanesiydi evet. Peki twitch gibi online yayın sitelerinde canlı yayın yapmak veya oyun esnasında video kaydetmek için yeterli olur mu ?
Oyun esnasında video kaydetmek için oldukça yeterli çünkü Nvidia Shadow Play teknolojisiyle FPS düşmeden oyunları kaydetmek mümkün. Twitch yayınını da Nvidia'nın yazılımı üzerinden yaparsanız FPS düşüşü yaşamadan yayın yapabilirsiniz. Fakat GTX 960 yanında GTX 770 ve 780 var bunlarıda düşünmek lazım. Şöyle bir durumda var 2 ekran kartını 600W PSU destekleyebilecek mi. Eğer GTX 960 alırsanız çok rahat destekler 125W güç tüketimi var kartın ama GTX 770,780 öyle değil 230W'a yakın güç çekiyorlar. Bu durumda GTX 960 zaten en mantıklı seçenek oluyor.

Oyun esnasında video kaydetmek için oldukça yeterli çünkü Nvidia Shadow Play teknolojisiyle FPS düşmeden oyunları kaydetmek mümkün. Twitch yayınını da Nvidia'nın yazılımı üzerinden yaparsanız FPS düşüşü yaşamadan yayın yapabilirsiniz. Fakat GTX 960 yanında GTX 770 ve 780 var bunlarıda düşünmek lazım. Şöyle bir durumda var 2 ekran kartını 600W PSU destekleyebilecek mi. Eğer GTX 960 alırsanız çok rahat destekler 125W güç tüketimi var kartın ama GTX 770,780 öyle değil 230W'a yakın güç çekiyorlar. Bu durumda GTX 960 zaten en mantıklı seçenek oluyor.
Tercihimiz GTX 960 halde. Peki Vatan'da baktım www.vatanbilgisayar.com: Msi Gtx770 Twin Frozr Gaming O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidi Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar bu GTX 770 in OC denen bi şeysi var + 256 bit. Bu 2 değerin çok önemi var mı ? Modeli düşük olmasına rağmen fiyatı daha fazla. OC tam olarak neyi sağlıyor ya da avantajı nedir. Birde 128 veya 256 olması neyi değiştirir ?

ChesterV kardeşim Asus R9 285 e şimdi baktım aslında bu da çok iyi bir kart 256 bit olması özellikle hoşuma gitti ama üstteki videoda gtx960 ile quadroyu aynı anda kullanabilmem + birbirlerine destek verebilmeleri ve DX 12 desteği olması onu daha cazip kılıyor sanki.. Pek bi kararsız kaldım :) aralarında fiyat farkı da pek yok

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı