1000 TL'ye kadar en iyi ATX anakart

frknyce

Decapat
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
37
Sadece anakart için bu bütçe. RAM destekleri yüksek olursa daha iyi olur. Wifi gibi gereksiz şeyleri aramıyorum. F/P ürünü olarak kalite ve performansı yüksek olan bir ATX anakart arıyorum. Önerebileceğiniz ne var?
 
AMD mi yoksa Intel mi? Hangisi için istediğinizi belirtmemişsiniz ki siz. Bunu belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
@frknyce
Yardım istemek böyle olmaz.

1- Amd ve ya Intel
2- Soket yapısı
3- Ram Slotu
4- OC potansiyeli
5- Ana kart büyüklüğü (Matx- Atx vs. )
6- Ram Mhz hızı
7- M2 slot gereksinimi
8- USB 3.1 Gen2 gereksinimi
9- RGB. Ben RGB taraftarı değilim ama bazıları çok meraklı.
10- Fiyat aralığı
11- Ne amaç ile kullanılacağı

Unuttuğum var ise diğer üyeler eklesin.

Soket yapısına göre OC potansiyel durumu değişebilir. Yani diyelim ki 8700 işlemciniz var. H310/370 serisi ana kart olabilir. Ama ileride ben K serisi işlemci alacağım derseniz Z390 serisi bir kart önerilebilir.

Özet ile 11 maddeden sadece ikisini yazmışsınız. RAM hızı ve ATX kart olmasını. Sonradan fiyat belirtmişsiniz. Ama halen elinizde ya da aklınızda alacağınız işlemcinin cevabı yok.
Dediğim gibi yardım böyle istenmez.

Tekrar düşünüp öyle yazınız.

Not: Yardım etmeye seven insanların zamanını çalmayınız. Yukarıda yazdığım bilgileri vermiş olsaydınız herkesin işi daha kolay olurdu. Ağzınızdan kerpeten ile laf alıyoruz. Durumumuz bundan ibaret.


giphy.gif
 
Son düzenleyen: Moderatör:
amd ryzen 5 1600 işlemcim var ama ilerde sistemi yükselteceğimden anakartın engel olmasını istemiyorum. amd destekli atx formatında 1000 liraya kadar oyun için kullanacağım 2 ekran kartından fazla desteğe ihtiyaç duymadığım- hatta tek ekran kartıda yeter- m2 desteği olan oc ve mhz değerleri fiyata göre alabileceğim maksimum değerler olan bir anakart. rgb olursa güzel olur ama fiyat farkı çok yaratırsa gerek yok. usb 3.1 elbette olsun. 4 slotlu bir anakart.
 
@frknyce

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 AURA RGB ANAKART | ITOPYA

Ben ASUS taraftarı olduğum için şu modele bir göz atmanızı öneririm. Uzun vadede sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum ayrıca kendim de bizzat almayı düşünüyorum. Diğer arkadaşlar da fikirlerini belirtip yardımcı olacaktır mutlaka. İyi forumlar :)
Onun yerine bu tercihim olurdu:
MSI B450 TOMAHAWK AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz (A-XMPOC MODE) HDMI DVI Anakart | ITOPYA
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı