1000 TL'ye mekanik klavye önerisi

Hocam Mizar ın modelini sarı sitede aşırı uyguna buldum. Klavyenin özellikleri çok hoşuma gitti. Teşekkürler. Konudaki diğer modeller arasında bunu mu önerirsiniz? RGB önemli durgod olmaz.
Evet onu öneririz. 600-700 TL'ye bulabiliyorsunuz. Orijinal fiyatı 50 dolar yani 1000TL civarı. Vergi falan da vardır tabii. USB-C çıkarılabilir kablo, double-shot ABS tuş kapakları, Gateron anahtarlar, %60 boyut, hot-swap, RGB, yazılım desteği.

Benim önerme nedenim Gateron anahtarlar ve hotswap olması. Anahtarları orijinal fiyatındaki tüm TR ürünlerinden daha kaliteli ve orijinal fiyata değil 200-300 aşağısına alıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla 5 pin hot-swap desteği var. Yani optik versiyonu almadığınız sürece neredeyse bütün markadan ve renkten anahtarları takıp sökebiliyorsunuz.

Ha benim önerim Durgod K310/320 olurdu. RGB'siz fiyatı 100 dolar. RGB'li versiyonu 140 dolar bir klavye. Cherry MX anahtarlar, double-shot PBT Hardcap (Ducky) keycapsler, fabrika çıkışlı lube modlu güzel stabilizer'lar, kaliteli kasa. Tek eksiği hot-swap olmaması. Eğer custom işine merakınız yoksa Cherry/Gateron anahtarlar bozulacak bir şey değil yani ihtiyacınız olmaz zaten.
PBT tuş kapakları pahalı ve premium bir özellik. Bunların fiyatı kalitesine göre 20-100 dolar arası değişiyor. ABS'ye göre daha dayanıklı ve dokulular. ABS tuşlar zamanla dokusunu kaybediyor ve yağlı hissiyat veren pürüzsüz bir yüzeye dönüşüyor. PBT'de ise bu çok daha yavaş oluyor.
Ama RGB olmak zorunda diyorsanız Mizar MZ60 bakmanız gerekiyor.

Bu arada 1000TL veririm ya da biraz üstüne çıkarım diyorsanız ben Mizar MZ60 değil Durgod Venus veya Hades öneririm. Yine %60 boyut, RGB, Type-C çıkarılabilir kablo, Gateron/Cherry anahtar seçenekleri, double-shot PBT tuş kapakları, alüminyum kasa. Yine hotswap değil.
 

Geri
Yukarı