1000 TL'ye ses stüdyosu için sistem toplanır mı ?

CrazyComandooo

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1000 Tl'lik bir sistem toplamayı düşünüyorum. Ses stüdyosu için bilgisayar lazım. Toplayabilir miyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne amaçlar için kullanılacağına bağlı o. Biraz detay verirseniz daha sağlıklı olur. Hangi programlar kullanılacak, kayıt alınacakmı gibi.
 
VST kullanmayacaksanız sade kayıt için bu bütçe işinizi görür. Ama ben mix mastering yapacağım, vst kullanmam gerek, Reason gibi direkt CPU ve RAM bazlı bir Program kullanmam gerek derseniz o bütçeyle o iş olmaz.

Öncelikle böyle bir sistemde ekran kartı kullanmak gereksizdir. Böylece gayet rahat bir şekilde bütçeden kısılabilir. Vst kullanımında ve export alımında rahat olmak için bol hyperthread kullanan bir işlemci seçmen senin yararına olur. Protools kullanıyorsan 8GB üstü ram kullanmanı tavsiye ederim. Eğer kasanın olduğu kısımla vokal kaydı yapılacak olan kısım birbirinden ayrı değilse, yani bir vokal kabini yoksa kendinden ses yalıtımlı kasalardan birini seçmeni öneririm. Ayrıca kasaya da sessizlik içim özel üretilmiş olan fanlar takmalısın.

Bilgisayarın performansına etki eden en büyük etken ses kartının performansı. Kullandığın ses kartı DSP teknolojisi içeriyorsa iş yükünün büyük bir kısmını üstlenecektir, bilgisayara fazla bir iş kalmayacaktır.

Son olarak düşük bütçeli stüdyo bilgisayarlarında mix sırasında buffer'ı sonda tutunuz. Gecikmenin 20 ms olmasının hiçbir önemi yok. Çok daha rahat çalışmanızı sağlayacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı