10000-11000 TL sistem toplama

32GB RAM’e ihtiyacınız yok. 16GB size fazlasıyla yeterli. Eğer yetmezse ilerde upgrade etme şansınız var. İlk başta 32GB RAM almaktansa ilerde upgrade edemeyeceğiniz parçaları yükseltmek daha mantıklı.

İki türlü de çift kanal çalışacak nasıl performanslı olur?
32gb alırsa ileriye dönük olur 16gb de yeterlide teknoloji her gün gelişiyor. (16gb alınacaksa 4x4 alınmalı bence.)

32gb alırsa ileriye dönük olur 16gb de yeterlide teknoloji her gün gelişiyor. (16gb alınacaksa 4x4 alınmalı bence.)
16GB alsa da ileriye dönük olur. Şuan boşuna para vermesine gerek yok. İlerde ihtiyacı olursa aynı RAM kitinden bir tane daha takar kullanır. Ayrıca 16GB RAM’i 4x4 almak mantıksız. Bütün slotları kaplarsa ilerde upgrade edeceği zaman nereye takacak RAM’leri?

16GB alsa da ileriye dönük olur. Şuan boşuna para vermesine gerek yok. İlerde ihtiyacı olursa aynı RAM kitinden bir tane daha takar kullanır. Ayrıca 16GB RAM’i 4x4 almak mantıksız. Bütün slotları kaplarsa ilerde upgrade edeceği zaman nereye takacak RAM’leri?
Oda var.

Ay
Her şeyden önce attığınız anakartın CPU güç beslemesi 1 adet 8 pin ile yapılıyor ama yine de fiyatına göre en sağlam anakart VRM konusunda. İkincisi de bu işlemciyi düzgün beslemek için 2 adet 8 pine falan ihtiyaç yok. Anakartta 8+4 pin olsa bile 8 pini taktığı sürece OC yapsa bile rahat rahat besler. 1 adet 8 pin güç girişi 386W verebiliyor. 3950X’i çok yüksek miktarda OC yapacaksanız belki gerekebilir. He illaha doldurmak isterse o 4 pini molexten 4 pine çevirici kablo alır onu takar. Bu sistemde gerek yok o PSU’ya.
Aynen şuan baktımda ben X570 ELİTE ile PRO'yu aynı girişlere sahip olduğunu hatırlıyordum ama değilmiş ELİTE anakartında 8 pin bağlantısı varmış.

11k bütçeyle m.2 nvme ssd almayanda 'ne bileyim.
Corsair MP510 Nvme m.2 SSD grubunda zaten. Bilip bilmeden, araştırmadan yorum Yapmayınız !

Aslında bende bu tarz bi sistem duşunuyorum ekran kartı 2080 alıp fakat herkes RYZEN daha iyi intel alınmaz tarzı önerilerde bulundular bende Ryzen e yöneldim siz memnum musunuz işlemciden

Ben işlemcimden gayet memnunum. Biraz daha oyun odaklı bir işlemci kullandım. Serin ve sessiz çalışıyor. Şahsen Ryzen işlemcilere pek güvenemedim çünkü İşlemci alacağım vakit, bir çok oyunda intel işlemcileri biraz daha performanslı ve uzun ömürlü gördüm. Tercih sizin tabii ki. Render yapacağınızdan Ryzen daha iyi fakat İntel de bi o kadar iyi. Bunun mukayesesi size kalmış 😊

Ay

Aynen şuan baktımda ben X570 ELİTE ile PRO'yu aynı girişlere sahip olduğunu hatırlıyordum ama değilmiş ELİTE anakartında 8 pin bağlantısı varmış.
Bu hiç önemli bir şey değil hocam. Buildzoid inceliyor bu anakartı cidden çok sağlam bir anakart. Yarın toplayacağım sistemimde kullancağım anakarttır hatta kendisi. VRM İnceleme;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca X570 listesindeki yeri de ağzımı açık bırakıyor :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı