Viewport performansı için ArchiCAD'de özel serilere bağımlı olabilirsin. Spec testine bakarak yorum yapmak istemiyorum, program şuan yüklü ama kullanmıyorum ben ArchiCAD 18'i. Aynı iki kart bios ve driver farkı yüzünden arada 100 kat fark olabilecek performans verebilir. Eğer donanım bilgisine güveniyorsan Quadro al diyen kişiye, yani profesyonel kart al diyen kişiye, yine FirePro'lara da bakabilirsin. Hem fiyat/performans hemde çoğu gerçek testte bariz üstünlüğü var. Piyasada reklamı bile yok. Türkiyeye getiren bile yok firma olarak. AMD'nin zayıf yönünden biri. Neyse o kısım sizin mesuliyetinizde, yani çizim ekranı performansı. Elimde GTx 760 var, test için sahne atarsanız performans testi yaparım size video çekip.
Şimdi gelelim diğer kısıma. 5960X'i 3 ay bekleyip alamamış biri olarak yazıyorum, kesinlikle farka değer. 4.4'e çıkabileceğine kesin gözüyle bakıyoruz artık, 4.4 GHZ'de olduğunu varsayarsak %60 civarı fark var 5930K ile 5960X arasında. Cinebench R15 testi zaten senin render motorunun ürünü. Kaldı ki 4.7 falan görürsen aradaki fark artacaktır. Söylediğim değer zaten taban fark.
İş istasyonlarına karşıyım satıcı firmaların kazık fiyatları yüzünden ama ECC bellekler yani hata düzeltmeli bellekler sizin için önemliyse, yani render esnasında kesinlikle kesintiye tahammülünüz yoksa sırf o ihtimali sıfıra indirmek için tercih edebilirsiniz. Ayrıca 5960X 24 threat 48 threat xeonları geçiyor, yani çift xeonları geçiyor. Sağlam bir anakart alıp nereye kadar gidiyormuş göreceksiniz hepsi bu. Anakarta verdiğiniz paraya acımayın. Şuan ne düşünürseniz düşünün ben ilk 92 doğumluyum bilgisayar ile 98'de tanıştım, kaliteli bütün parçalarım istisnasız çok uzun süre dayandı kullandım. Konu hep dağılıyor ama toparlayacağım umarım.
@Silinen üye ile de kurabilirsiniz sistemi bende yardımcı olurum vakit buldukça.
5960X ve 3000 MHZ DDR4 CL15 ile ArchiCAD'i ağlatırsınız.
Bizim sınıfta i7 4710 laptop ile archicadde makul ayarlarda makul sürelerde render alanlar var. Ama sizin süre yinede o i5'e göre fazla. Işık ayarları son da mı ? Çözünürlük kaç tam olarak merak ettim, süre aşırı fazla.