10000-12000 TL'ye Render İçin Sistem Tavsiyesi

Hakan Toqcan

Hectopat
Daha fazla  
Archicad 18 de mimari çizim yapıp render alıyorum fakat şuan sistemim içler acısı Bir masaüstü bilgisayar toplayıp en iyi kalitede render almak istiyorum ve render işleminden önce programa dışarıdan entegre ettiğim objelerden dolayı, 3 boyutlu görünümde kasma olayının ortadan kalkmasını istiyorum
Fakat kafama taklın olay şu?
*Archicad 18 Maxon Cinerender motorunu kullanmakta ve bu render motoru için işlemcinin mi yoksa ekran kartının mı iyi olması gerek?
*En az kaç gb ram kullanmalıyım?
*Bazı makalelerde Quadro Ekran Kartı diyor bazılarında Titan Z modeli diyor. Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?
*Sistem soğutması olmazsa olmazlardan birtanesi?En iyi soğutmayı ne ile sağlarım?

Arkadaşlar konuya hakim ve bilgisi olan arkadaşların bana cevap vermesini ve eğer sistem ile ilgili bir önerileri varsa, maximum 10000-12000 tl arasında bütçesi olan bir sistemi bana sunmalarını rica ediyorum.

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dediğiniz programı değil ama 3Ds Max kullanıyorum. Ve ekran kartı olarak R9 295X2 kullanıyordum ama şu an satıyorum. Kartın 11.5 TFLOPs'luk gücü var ve 3Ds Max'deki sahne Performansı çok iyi. Ben 50-60 milyon poligonluk bir sahne açmıştım denemek için kartı. Ve o kadar ütopik bir sahne de bile çok rahat gezinebildim sahnede. Elinizdeki bütçe çok iyi. İntel X99 çipsetli bir sistem toplayabilirsiniz. Bahsettiğiniz Render motoru hakkında bilgim yok ama işlemci kullanıyorsa X99'lu bir sistem çok işinize yarayacaktır. Ekran kartı kullanıyorsa ise mutlaka OpenGL desteği de vardır. R9 295X2 şu an piyasadaki en yüksek OpenGL performanslı kart. Nvidia kartlar mimarileri gereği OpenGL performansında çok feci çuvallıyor. Eğer ilgilenirseniz ekran kartımı size piyasadan alabileceğinizin çok daha altında bir fiyata verebilirim. 28 gün kullanılmış durumda şu an. Kartın rakibi performans olarak Titan Black değil, Titan Z zaten. Sizin kazancınız da büyük olur. Titan Black fiyatının da daha azını ödeyerek Titan Z performansı almış olursunuz.

Öncelikle cevabınız ve teklifiniz için teşekkür ederim.Fakat sistemi tek bir yerden toplamam gerekiyor.Ayrıca R9 295x2 için oyun kartı deniliyor ve ısrarla Quadro veya GTX serisi alın diyorlar.Bakalım nasıl olucak.İlginize tekrar teşekkürler.

Sistem hakkında bilgi vereyim; Seçtiğiniz Ram'ler DDR 3 ama X99 yonga seti sadece DDR 4 ramleri destekliyor. Ramlerinizi değiştirmeniz lazım. Ayrıca seçtiğiniz anakart oyuncular için üretilmiş bir anakarttır ve gerek yoktur. Onun yerine Asus X99 Deluxe alman daha uygun olur. Ekran kartı konusuna gelirsek;
Yeteri kadar araştırma yapmadığınızı anlıyorum bu konuda. Eğer doğru kaynaklardan araştırsaydınız Quadro almayı kesinlikle düşünmezdiniz. Çünkü GTX veya Radeon serisi gibi alternatifler daha uygun fiyata daha iyi sonuçlar verebiliyor. Ben uzun süredir 3D Tasarım dünyasındayım. 3D tasarım programları, görüntüleme kütüphanesi olarak oyunların aksine DirectX değil, OpenGL kullanır. OpenGL performansında da yukarıda daki yanıtımda dediğim gibi AMD kartlar kullandıkları mimariden dolayı Nvidia kartlardan çok daha iyi bir sonuç ortaya koyuyor. Eğer 3Ds Max'da Vray RT render alacaksanız o zaman Nvidia GTX veya Quadro düşünebilirsiniz ama 3Ds Max'de Vray RT render almayacaksanız bu işler için Amd kartlar daha uygundur. 4gb veya daha fazla ram'e sahip yüksek bant genişliğine sahip bir modele yönelmeniz de fayda var.
Benim kartıma dönersek, eğer tek yerden alma sebebiniz taksit yaptırmak ise ben de taksit yapabilirim. Sorun olmaz.

Sadece mimari modelleme ve animasyon için bu sistem çok pahalı değil mi ? Mesela; anakart çok uçuk değil mi ? Ortalama kaç saat sürüyor renderlarınız yada devasa sahnelerde mi çalşıyorsunuz ? Bu sistemle çok acayip deneysel çalışmalar yapılabilir.

Teşekkür ederim Hunter bilgiler için

şuan mecburiyetten lenova g570 laptop ile çalışıyorum. Archicad 18 de 13 saat 45 dakikada full çözünürlük ve detay ayarlarında %2,6 render oluşturabildi.yani 14 saatte renderın %2,6 sını

birde i7 5960x işlemci ile 5930k işlemci arasında çok uçuk fark olurmu performans bakımından.fiyatları yarı yarıyada.

O halde bu fiyata iş istasyonu bakmalısınız. Bu işlemcilerle olacak iş değil. Örneğin; www.is-istasyonu.com: Kapatmak İçin Resime Tıklayın... Benim bu firmayla bir alakam yok elbette. Ama bakman gereken iş istasyonları teklifleri. 10.000/12.000 TL ile çok iyi iş istasyonları alınabilir. Eğer sistemi kendin kurmak istiyorsan xeon işlemcili, ecc özellikli ramleri olan en az Quadro K4000 ekran kartlı bir sistem toplamanı öneririm.

Viewport performansı için ArchiCAD'de özel serilere bağımlı olabilirsin. Spec testine bakarak yorum yapmak istemiyorum, program şuan yüklü ama kullanmıyorum ben ArchiCAD 18'i. Aynı iki kart bios ve driver farkı yüzünden arada 100 kat fark olabilecek performans verebilir. Eğer donanım bilgisine güveniyorsan Quadro al diyen kişiye, yani profesyonel kart al diyen kişiye, yine FirePro'lara da bakabilirsin. Hem fiyat/performans hemde çoğu gerçek testte bariz üstünlüğü var. Piyasada reklamı bile yok. Türkiyeye getiren bile yok firma olarak. AMD'nin zayıf yönünden biri. Neyse o kısım sizin mesuliyetinizde, yani çizim ekranı performansı. Elimde GTx 760 var, test için sahne atarsanız performans testi yaparım size video çekip.

Şimdi gelelim diğer kısıma. 5960X'i 3 ay bekleyip alamamış biri olarak yazıyorum, kesinlikle farka değer. 4.4'e çıkabileceğine kesin gözüyle bakıyoruz artık, 4.4 GHZ'de olduğunu varsayarsak %60 civarı fark var 5930K ile 5960X arasında. Cinebench R15 testi zaten senin render motorunun ürünü. Kaldı ki 4.7 falan görürsen aradaki fark artacaktır. Söylediğim değer zaten taban fark.

İş istasyonlarına karşıyım satıcı firmaların kazık fiyatları yüzünden ama ECC bellekler yani hata düzeltmeli bellekler sizin için önemliyse, yani render esnasında kesinlikle kesintiye tahammülünüz yoksa sırf o ihtimali sıfıra indirmek için tercih edebilirsiniz. Ayrıca 5960X 24 threat 48 threat xeonları geçiyor, yani çift xeonları geçiyor. Sağlam bir anakart alıp nereye kadar gidiyormuş göreceksiniz hepsi bu. Anakarta verdiğiniz paraya acımayın. Şuan ne düşünürseniz düşünün ben ilk 92 doğumluyum bilgisayar ile 98'de tanıştım, kaliteli bütün parçalarım istisnasız çok uzun süre dayandı kullandım. Konu hep dağılıyor ama toparlayacağım umarım. @Silinen üye ile de kurabilirsiniz sistemi bende yardımcı olurum vakit buldukça.

5960X ve 3000 MHZ DDR4 CL15 ile ArchiCAD'i ağlatırsınız. Bizim sınıfta i7 4710 laptop ile archicadde makul ayarlarda makul sürelerde render alanlar var. Ama sizin süre yinede o i5'e göre fazla. Işık ayarları son da mı ? Çözünürlük kaç tam olarak merak ettim, süre aşırı fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…