10000-15000 TL bandında laptop önerisi

Bütçe
10000-15000
Piyasayı en son takip ettiğimde bu fiyat bandında 3060'lı laptoplar vardı ama şu an 1650 veya 3050/Ti... Şu an baktım bu laptop muadillerine kıyasla 3K bandında daha uygun olduğundan hemen Acer Nitro'yu aldım ve aldıktan kısa süre sonra 150 TL fiyatı arttı. :d Biraz daha geç kalsam her halde iGPU falan kullanacaktık malum bilgisayar piyasası. Geldiğinde incelememi paylaşırım.

İncelemem kısa. Bugün Bannerlorda denedim laptopu ve beyin acıtıcı bir fan sesi var + boşta bile işlemci 60-70 derece bandında çalışıyor. Sol üst tarafta ışık sızması var ve soldaki kadar olmasa da sağ taraflarda da biraz var. Performans testlerinde(TimeSpy) 3050 normal performansı veriyor ama işlemci maalesef son fanda bile sıcaklıktan 3.5 GHz bandından çıkamadığından çoklu çekirdek performansı %20-25 bandında düşük hatta belki de daha fazla CPU-Z ve R23 testinde. Oyun açmayınca internette gezinirken vs. bile işlemci kullanımı yüksek ve fan sesi genellikle baş ağrıtıyor. Pilde kullanırken yüksek performansa bile alsanız işlemcide EDP limit diye bir şey var ve 2.5 GHz'i aşmıyor, düzeltmeye üşendim şahsen. Şarja takılıyken test yapınca hem güç limiti hem de sıcaklık sebebiyle throttling var. Bunu yazana kadar elim yandı denebilir ama daha kötüsü sağ taraftan sürekli çok sıcak hava attığı için fareyi uzun süre tutamıyorsunuz eğer yakındaysa. Ses konusunda bendeki mi bozuk bilmiyorum ama pek iyi değil yani eski PC'nin hoparlörü daha iyiydi gibi. Hayal kırıklığı desem yeridir özellikle işlemci ve korkunç fan sesi yüzünden.
 
Son düzenleme:
Işık sızması normalde 10300H sobalığını göstermiş gibi, oynarken cihaz hava alacak şekilde yukseltilmis bir biçimde mi duruyor veya soğutucu var mı? Bannerlord'da kaç dereceyi gördü.
 
Işık sızması normalde 10300H sobalığını göstermiş gibi, oynarken cihaz hava alacak şekilde yukseltilmis bir biçimde mi duruyor veya soğutucu var mı? Bannerlord'da kaç dereceyi gördü.

Düz masanın üstünde yani yükseltilmiş değil ve laptop soğutucu yok. Pilde ve güç tasarrufunda(Turbo Boost kapalı) 2.5 GHz'de yani performansı çok çok düşürünce(CPU-Z testinde 1300-1400 gibi puan alıyor çokluda, teklide ise 200-250 puan.) 60-70 derece bandında işlemci. Bannerlorda 90-95 derece bandında dolaşıyor EDP limit falan olmayınca ama ondan daha sıkıntı olan çok yüksek fan sesi ve oyun kilitlenip bir süre takılı kaldığı oluyor. İlk test edip stres testinde(XTU) Power limit ve sıcaklık sebebiyle performans düşüşü olduğundan UV kilidi açıp -100mv civarı bir değer yapmaya çalıştım ama PC açılırken bile kilitlenip kalıyordu sonra ayar kendi kendine sıfırlandı ben de daha dokunmadım. Benim şansıma gönderdikleri laptopun macunu kurumuş da olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı