10000 TL Bütçe ile Sistem Toplama

JohannGmadao

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Monitör dahil olmak üzere yeni bir oyun sistem kurmayı planlıyorum. Şu an düşündüğüm kasa Phanteks Eclipse P400S, fakat diğer parçalara bir türlü karar veremiyorum. Intel'in her ne kadar genel olarak daha iyi oyun performansı verdiğini bilsem de, Ryzen bazlı bir sistem düşünüyorum. Ekran kartı konusunda RX Vega'yı bekleyebilirim, fakat 1080 Ti mümkün olursa bütçeyi az biraz daha zorlayabilirim.

Maalesef madenciler yüzünden ekran kartı fiyatları uçtuğunu hepimiz biliyoruz, aslında kararsızlığımın nedeni biraz da bu. SSD fiyata dahil olabilir ya da olmayabilir, elimde biraz eski model de olsa yedek bir adet SSD bulunuyor.

Tüm yorum ve fikirlere açığım, hepinize iyi forumlar dilerim.

Güncelleme: Kasayı daha önce belirttiğim gibi Phanteks P400S, ekran kartını da MSI 1080 TI Gaming X olarak uygun bir fiyata satın almış bulunmaktayım. Böylelikle kasa ve ekran kartı aradan çıkmış oldu. Geri kalan bütçe ise zorlayabildiğim kadarı ile 8000 TL civarı. Bu bütçe içinde sizin işlemci, anakart, güç kaynağı, monitör, bellek, hdd ve soğutma önerilerizi bekliyorum. Anakart olarak aklımda Asrock X370 Taichi bulunduğunu da belirtmek isterim. Sanırım bu gidişle kasayı yine kendi kendime toplayacağım. :LOL:

Screenshot_2017-08-09-13-42-22.png

Bu sisteme Phanteks P400 Eclipse (tercihen gri kırmızı) kasa, Toshiba P300 1 TB ve content://media/external/file/14716 ile gayet güzel olur.

Eki Görüntüle 253206
Bu sisteme Phanteks P400 Eclipse (tercihen gri kırmızı) kasa, Toshiba P300 1 TB ve content://media/external/file/14716 ile gayet güzel olur.

Tavsiye için çok teşekkürler, P400S kasa elime ulaştı (siyah), şu an msi 1080 ti gaming x'i bekliyorum. Bu anakart modelini birkaç kişi daha önerdi, fakat neden önerdiklerine dair henüz bir geri bilgilendirme olmadı, acaba neden önerdiğinizi sorabilir miyim? Biraz daha bütçe ekleyip anakart olarak Asrock Taichi'yi düşünüyordum, çok mu abartı kalıyor? Yabancı forumlarda çok methediyorlar genel olarak. Oyun konusuna gelince 1700 en çok önerilen işlemci ryzen ailesinden. 1800x'i daha çok ısındığı için, 1700x'i de arada kalan ölü bir model diyerek önermiyorlar.

Anakartı önermemin sebebi bütçesi de ele alındığında gerek dahili ses kalitesi, gerek fazla fan bağlantı, noktası gerek de karizması ile çok çok iyi.
R7 1700 önermemin temel sebebi içinden Wraith Spire LED çıkması. Kırmızı LED ayarlarsanız kasanız çok şık gözükür.

Anakartı önermemin sebebi bütçesi de ele alındığında gerek dahili ses kalitesi, gerek fazla fan bağlantı, noktası gerek de karizması ile çok çok iyi.
R7 1700 önermemin temel sebebi içinden Wraith Spire LED çıkması. Kırmızı LED ayarlarsanız kasanız çok şık gözükür.

Teşekkürler.

Şu ana kadar satın aldığım parçaları şöyle sıralayım. İleride 1080 TI SLI yapmayı düşündüğüm için sizin buna uygun monitör ve güç kaynağı tavsiyelerinizi bekliyorum. Monitör, işlemci soğutucu, hdd, ssd ve güç kaynağı toplamı için yaklaşık 6000TL'lik bir bütçe ayıracağım. Monitör olarak büyük ihtimal ile Dell S2716DG 27" modelini satın alacağım.

Kasa : Phanteks Eclipse P400S Tempered Glass
Anakart : Asrock X370 Taichi
İşlemci : Ryzen 7 1700x
Ekran Kartı : MSI Nvidia Geforce GTX 1080 TI Gaming X
Bellek : GSkill 2x8GB Flare X DDR4 3200MHZ CL14

Bütçeyi iyice zorladık bakalım, sonumuz hayrolsun. :)

1700X yerine 1700 tercih etmen daha iyi olur.
Soğutucu masrafı aradan çıkar. Ben monitör yerine saçma bir şey yapıştırmışım. Asus MG24UQ alabilirsin.
2 TB yeterli gelirse Toshiba P300 2 TB, yetmezse Toshiba X300 4 TB alabilirsin.
SSD olarak kesinlikle Samsung 960 EVO veya Samsung 960 PRO almalısın. 512 GB işini görür bence. PSU olarak FPS Hydro G 750 alabilirsin.

Şu anda satın alınanların durumu şöyle oldu:

Kasa : Phanteks Eclipse P400S Tempered Glass
Anakart : Asrock X370 Taichi
İşlemci : Ryzen 7 1700x
Ekran Kartı : MSI Nvidia Geforce GTX 1080 TI Gaming X
Bellek : GSkill 2x8GB Flare X DDR4 3200MHZ CL14
Monitör : Dell 27" S2716DG
HDD : Toshiba P300 2TB
SSD : Samsung 850 EVO 500GB

Sanırım biraz "ya ileride SLI yaparsam" kafası ile topladım. O zaman da 2. bir monitör daha alacağım büyük ihtimal ile. Fakat güç kaynağı ve soğutucuya bir türlü karar veremedim. Herhangi bir öneriniz var mıdır? Kasa da nispeten ufak olduğu için Noctua NH-D15 sığmaz diyerek ya başka bir model, ya da sıvı soğutma kullanırım diye düşündüm. 1700X'i ise 1700 fiyatına getirdiğim için aldım, değeceğini düşündüm. Umarım doğru yapmışımdır.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Bütçe ikisi için toplam 1200-1500TL civarı. Tabii ne kadar düşük olursa o kadar iyi. :)

PSU için dediğim gibi FPS Hydro G 750.
Sıvı soğutma alabilirsin. Zaten işlemci pek ısınmıyor. Tabii XFR için iyi bir soğutucu alınabilir. Bu arada aldığınız monitör TN panel. IPS ile renk, canlılık arasında çok fark var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı