10000 TL video düzenleme ve render için sistem önerisi

Milaket

Hectopat
Bir sistem toplamak istiyorum ve bunun için 10 bin lira bütçe ayırdım. Sistemi genel olarak fotoğraf ve video düzenleme amaçlı kullanacağım. Kısaca; Adobe Photoshop, Premiere, Sony Vegas, vb. yazılımlar.

Kafamdaki sistem aşağıdaki gibi şekillenmeye başladı, bilgisayarda oyun oynamak gibi bir kültürüm yok ve kesinlikle oyun oynamayacağıma eminim. Bu aşamada ekran kartı olarak seçimim hatalı mı? Anakart ve ekran kartı için seçtiğim modeller daha oyuncu kişilere hitap ediyor gibi bir durumdan şüphelendim ve sizlere danışmak istedim. :)
Tavsiyeleriniz olursa seve seve dinlerim, yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Intel Core i7 8700K
  • Nvidia GTX 1080
  • GIGABYTE Z370

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğiniz yazılımlar için gayet iyi bileşenler seçmişsiniz. Ekran kartı seçimi hatalı değil. GPU hızlandırma yani GPU render alabilirsiniz, çok fazla performans artışı göreceksiniz.
Anakartın detayını da belirtin, ayrıca render sisteminde en az 3000-3200 MHz RAM bulunmalı.

Render işlemleri için iyi bir işlemci soğutucuya ihtiyacınız olacak. Bu kısımda Türkiye'ye yeni gelen MasterLiquid ML240L modelini tercih edebilirsiniz. 240mm radyatör ve çift odacıklı soğutma teknolojisi kullanınan soğutucumuz yeterli olacaktır. Eğer kararsız kalıp daha çok yardıma ihtiyacınız olursa bize ulaşabilirsiniz.

Asım bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, anakart olarak (GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5 Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4133MHz ) düşünüyorum. Ram frekanslarıyla ilgili verdiğiniz bilgi için ayrıca teşekkürler çünkü gerçekten daha düşük frekans Ram alacaktım.

@Cooler Master Türkiye tavsiyeniz için teşekkür ederim evet işlemci için sıvı soğutma düşünüyorum. Söylediğiniz ürünü inceleyeceğim. Kasa ve soğutma konusunda Cooler Master bana her zaman güven vermiştir.

Merhaba eğer bilgisayarinizi profesyonel amaç için kullanacaksaniz gtx 1080 ve 8700k çok gereksizdir. AMD Firepro en üst ekran kartı 32 Gb ram ve islemci olarak render ve fotograf isinde ryzen cok basarilidir ryzen thread ripper modelini tercih edin. Size teknobiyotikten uygun bir sistem toplayip fotograf gönderecegim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2018-04-09-21-06-15.png
    Screenshot_2018-04-09-21-06-15.png
    74,9 KB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_2018-04-09-21-06-31.png
    Screenshot_2018-04-09-21-06-31.png
    40,6 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
@189913 değerli vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim. Daha önce AMD kullanmadığım için hiç böyle bir sistem düşünmemiştim fakat verdiğin listeyle ilgileneceğim, araştıracağım.

Bu arada AMD Firepro ekran kartı serisi, NVIDIA Quadro serisi ayarında mıdır, yoksa GTX serisi ayarında mıdır?

@Milaket amd firepro nvdia quadro ayarindadir. Fakat ben amdnin profesyonel kanatta ekran kartinda daha iyi oldugunu düsünüyorum. Çünkü nvdia oyunculara yönelik olarak ekran kartı geliştiriyor amd ise her ikisinede onem veriyor bunu islemcilerdede uyguluyor yani amd tabanli toplamanız render konusunda ustun performans saglayacaktir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı