10000 TL'ye Sistem Toplama

sandikcii

Decapat
Merhabalar. Oyun ve yayın odaklı bir bilgisayar toplamak istiyorum.Bunun için 10.000 TL kasa bütçem var.B unun yanında 144 Hz 1 ms bir monitör alacağım, fakat bütçeye dahil değil. SSD olarak 1 TB M.2 SSD alacağım, HDD almayacağım. Çünkü 1 TB bana fazlasıyla yeter. Ekran kartı olarak aklımda Evga 1080 Ti FTW3 var , oynadığım oyunlar PUBG, CS:GO, Apex gibi competitive oyunlar. Bunun için RTX serisi bir ekran kartı tercih etmedim. Siz ne önerirsiniz? Ekran kartı konusunda 2080 tercih etsem gereksiz mi olur, 2070 tercih etsem yetersiz mi kalır? 2. el birkaç aylık bir 1080 Ti alıp yeni XX80 Ti serisi çıkınca onunla değiştirmeli miyim? Sitem önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yazım kurallarına biraz daha dikkat etmenizi öneririm. Ceza almanıza sebebiyet verecek bir çok hata var. Ondan sonra yasağın kalkmasını bekle, cevap verememe tarzı birtakım olaylar. Sisteminiz için 1 TB yeterli ise SSD kullanmanız yalnızca iyi bir tercih olacaktır. Yeni toplayacağım sistemde ben de almayı düşünmüyorum HDD. 10.000 TL bütçe ile 2080'li sistem toplamanız daha doğrusu her açıdan yeterli bir sistem toplamanız ne yazık ki imkansız. En iyi seçenek olarak bu bütçe ile alınacak ekran kartı 2070 olacaktır. Sorunuza gelince bu oyunlar için yeterli olacak ve beklentinizi karşılayacaktır. Güç kaynağını minimum 700 W almalısınız böyle bir sistem için. Bellek ihtiyacı olarak da çift kanal minimum 3000 MHz 16 GB belleğe ihtiyacınız var. Işlemci seçiminde de AMD almanızı tavsiye ederim bütçeniz düşük olduğundan dolayı.

Eğer GTX 1080TI ekran kartını 3000-3500 TL aralığında temiz bulabileceğinizi düşünüyorsanız alın. Yani satıcı güvenilir ise demek istiyorum. Eğer bunu yaparsanız geri kalan parayla diğer bileşenleri de üst seviye kasa toplanır.
Eğer sıfır ekran kartı alırsanız bütçenize göre dengeli bir RTX 2070 sistem toplayabilirsiniz.
Öncelikle ekran kartında kesin karar verin ona göre yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle yazım kurallarına biraz daha dikkat etmenizi öneririm. Ceza almanıza sebebiyet verecek bir çok hata var. Ondan sonra yasağın kalkmasını bekle, cevap verememe tarzı birtakım olaylar. Sisteminiz için 1 TB yeterli ise SSD kullanmanız yalnızca iyi bir tercih olacaktır. Yeni toplayacağım sistemde ben de almayı düşünmüyorum HDD. 10.000 TL bütçe ile 2080'li sistem toplamanız daha doğrusu her açıdan yeterli bir sistem toplamanız ne yazık ki imkansız. En iyi seçenek olarak bu bütçe ile alınacak ekran kartı 2070 olacaktır. Sorunuza gelince bu oyunlar için yeterli olacak ve beklentinizi karşılayacaktır. Güç kaynağını minimum 700 W almalısınız böyle bir sistem için. Bellek ihtiyacı olarak da çift kanal minimum 3000 MHz 16 GB belleğe ihtiyacınız var. Işlemci seçiminde de AMD almanızı tavsiye ederim bütçeniz düşük olduğundan dolayı.
Uyarınız için teşekkürler.Sıfır bir 2070 mi yoksa 2. el az kullanılmış 3000-3500 tl fiyat aralığında bir 1080TI mı ?Her açıdan yetersiz derken düzgün bir şekilde oyun oynayıp ,yayın yapamaz mıyım?CS GO’da çözünlük olarak 1024x768 çözünlükle ve en düşük ayarlarda oynuyorum ve aynı andan yayın açacağım,bu sistem hangi açılardan eksik kalır ona göre bütçemde 1000-2000 TL artış sağlayabilirim.Teşekkürler.

Eğer GTX 1080TI ekran kartını 3000-3500 TL aralığında temiz bulabileceğinizi düşünüyorsanız alın. Yani satıcı güvenilir ise demek istiyorum. Eğer bunu yaparsanız geri kalan parayla diğer bileşenleri de üst seviye kasa toplanır.
Eğer sıfır ekran kartı alırsanız bütçenize göre dengeli bir RTX 2070 sistem toplayabilirsiniz.
Öncelikle ekran kartında kesin karar verin ona göre yardımcı olmaya çalışırım.

Ekran kartı olarak kafamda başından beri 1080TI var.3000-3500 fiyat aralığında bulduğum güzel temiz az kullanılmış ekran kartlarından birini almayı düşünüyorum.Bütçemde 1000-2000 TL oynama yapabilirim.Teşekkürler.

Ayrıca bu sistem konusunda zahmet olmaz ise @Pantheon un da yardımı beni çok mutlu eder.😁

Son düzenleme:
Ekran kartını ilerde yükselteceksen monitörü 1080P yerine 2K tercih etsen daha iyi olur. Sonuçta yükselteceğin ekran kartı elindeki 1080P monitöre fazla geleceğinden ekran kartını değiştirmene değmeyebilir.

Vaktimin büyük çoğunluğunda CS GO oynuyorum.Sizin de bildiğiniz gibi bu oyunda yüksek ayarlar sadece oyunu zorlaştırıyor.Profesyonel oyuncuların büyük bir çoğunluğu da bu yüzden 1024x768 çözünürlüğünde oynuyorlar, benim de tercihim bu.Hal böyle olunca 2K monitör bir işime yaramaz diye düşünmemiştim.

GTX 1080 Tİ yerine bence RTX 2070 tercih edilmeli.
Oynadığım oyunlarda RTX teknolojisi yok ve pek grafik meraklısı biri değilim , benim için öncelik performans.Baktığım testlerde de GTX 1080TI performans olarak RTX 2080 le başa baş.Bu yüzden 2070 değil ,1080TI tercih ediyorum.

Uyarınız için teşekkürler.Sıfır bir 2070 mi yoksa 2. el az kullanılmış 3000-3500 tl fiyat aralığında bir 1080TI mı ?Her açıdan yetersiz derken düzgün bir şekilde oyun oynayıp ,yayın yapamaz mıyım?CS GO’da çözünlük olarak 1024x768 çözünlükle ve en düşük ayarlarda oynuyorum ve aynı andan yayın açacağım,bu sistem hangi açılardan eksik kalır ona göre bütçemde 1000-2000 TL artış sağlayabilirim.Teşekkürler.

Ekran kartı olarak kafamda başından beri 1080TI var.3000-3500 fiyat aralığında bulduğum güzel temiz az kullanılmış ekran kartlarından birini almayı düşünüyorum.Bütçemde 1000-2000 TL oynama yapabilirim.Teşekkürler.

Ayrıca bu sistem konusunda zahmet olmaz ise @Pantheon un da yardımı beni çok mutlu eder.😁
Öncelikle sorunuzu yanıtlayarak başlayayım. 1080ti daha güçlü bir kart 2070'e göre; bu tartışmasız bir gerçek. Lakin 2070 sıfır olması, RTX teknolojisine sahip olması ve yeni nesil bir ekran kartı olması bana göre onu daha cazip kılıyor. 2080 satın alırsanız besleyecek bir işlemci için yeterli bütçeniz kalmaz.

Oynadığım oyunlarda RTX teknolojisi yok ve pek grafik meraklısı biri değilim , benim için öncelik performans.Baktığım testlerde de GTX 1080TI performans olarak RTX 2080 le başa baş.Bu yüzden 2070 değil ,1080TI tercih ediyorum.
RTX 2070 dememin sebebi garanti , sıfır olması ve yeni nesil olması. Evet GTX 1080 Tİ daha güçlü bu 2. el olması gerçeğini değiştirmiyor , tabi ki de sizin kararınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı