10000TL Sistem Toplama

Cibi

Centipat
Merhaba! İlk defa kendi bilgisayarımı toplamaya niyetlendim ve donanım için 10000TL bütçe biriktirmeyi becerdim. Ancak ilk toplama bilgisayarım olacağı için hiç deneyimli değilim ve parçalar konusunda kendi başıma tercihte bulunarak hata yapmaktan korkuyorum. Bilgisayarı Adobe Photoshop CC, Adobe Premier Pro CC, AutoCad gibi uygulamaları çalıştırmak ve oyun oynamak için istiyorum. Monitör, klavye gibi diğer ekipmanlar için ayrı bütçe oluşturacağım. Donanım RGB olursa hoş olur ama şart değil. Tavsiyeleriniz?

Selamun aleykum sonunda zengin birini buldum islemci amd mi intel mi anakartta belli bir kriterin var mi yurtdisi kabul eder misin ssd olarak nvme mi sata mi bu kriterlere cevap verirsen cok daha yardimci olurum vermezsen iendime gore bir sistem toplamis olurum

Aleyküm selam işlemci olarak amd düşünüyorum, yürtdışı kabul edebilirim ama biraz zorlar, diğer kriterler için aklımda pek bir fikir yok siz kendi kafanıza göre bir sistem toplayabilirsiniz

AMD R5 3600-MSI RTX2080 VENTUS8G-MSI B450GAM.PLUS-KINGSTON 480GB SSD CRUCIAL16GB - Vatan Bilgisayar Vatan'ın tek sevdiğim kısmı kasalarda ki fırsatlar. Üzerine MB511 kasq COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 3x120mm LED FANLI MidT ATXSİYAH KASA - Vatan Bilgisayar (500 TL) ve (210 TL) Akasa Viper 14cm PWM Yüksek Performanslı 110CFM Kasa Fanı (AK-FN063) 3 adet alırsanız harika olur. Üst tarafında fan gelmiyor kasanın. MB511 üst tarafında 2 adet 14cm fan bulundurabiliyor. Bu fanların hava akış değeri çok yüksek. Kasanın sıcak nefesini dışarı atmasını, dolayısıyla serin kalmasını sağlar. Toplam 9700 TL gibi tuttu. Parçaları alınca, Vatan'dan gelen kasanın parçalarını olduğu gibi MB511 üzerine koyacaksınız. Üst tarafına da 140mm fanları takacaksınız ve sisteminiz hazır olacak.

Ryzen 5 3600 1340 tl
QP Bilisimden A Data D30 2*8 3000 mhz 500 tl
Anakart olarak Nanokatalogda cok fazla B450 anakart var 600 e Asus Prime Plus ya da 640 tl ye Asrock B450 steel legend onerimdir
Nanokatalog ucuz ama gec gonderir istersen baska yerlere bakarsin
Ssd olarak nanokataloga 600 tl ye 960 gb ssdler var isterden 630-650 tl ye BX500 ya da TR200 de alabilirsin

Kasaya ve guc kaynagina tedirginlikle baktim
Arastirdim ve bir sorun olmafigina kanaat getirdim
Ekran karti olarak da istersen 2800 e yukko dan referans 5700XT
75 tl yeni uyelik indirimi de var
Ya da beklerim dersen duzgun modelleri bekle
Bildigim kadariyla yazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…