En az 3 defa temizlik ve servis sebebiyle b450 gaming plus anakartında ekran kartını takıp çıkarmışımdır hatta ilk deneyişlerimde bilmediğim için çok sert davranmama rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca 3600x işlemcisi ile kullanıyorum o konuda da oc yapmama rağmen hiç sorun yaşamadım. Gayet sağlam bir anakart. Kasap gibi kullanmazsanız tırnak felan kırılmaz. Güzel bir anakart.B450 Gaming Plus sağlam falan değil, daha ekran kartını çıkarırken bile tırnağı kırılıyor. Direkt markaya odaklandığınız için ve kullanmadığınız için hiçbir şey bilmiyorsunuz. O iki anakarttan daha iyi olan ASRock B450 Pro4 alınmalıdır. mATX modelini kullanıyorum, buyur link bırakayım. Her şeyden emin bir şekilde konuşmayın artık..
Ek olarak o RAM'lere o kadar para vermesi gerekmiyor ve 3. nesil Ryzen işlemciler için 3000MHz'de kullanılabilir, 3200 ile arasında 1-2 FPS fark var. Gereksiz masrafa girmesi gerekmiyor. Kasa olarak MSI almak yerine Airhawk, P300A veya Pure Steel kasalarına bakılmalıdır. 3600x için stok soğutucusu yeterli, onda kısma yapılmamış. Ryzen 5 3600 için geçerli olabilirdi.ASRock B450M Pro4 İnceleme
Öncelikle herkese merhaba dostlarım. 5 gün önce indirim ile B450M Pro4 anakartı 570 TL'ye satın aldım, önceki anakartım B450 Gaming Plus Max idi. İlk önce malzeme kalitesinden başlamak istiyorum, kalite olarak beklediğimin çok üstünde idi bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle 2 ay B450...www.technopat.net
Kesinlikle katılıyorum hocam, o anlamda değilde performansa etkisi olan bir faktör müdür anlamında sormuştum.
Teknobiyotiğe güvenir misiniz?
1- Performansa etkili olur evet kasa içi sıcaklığı önemli bir mevzu alacağınız kasa ortalama bir kasa ise maks 5 derece fark olur benim sistemimden diğer parçalar için soruyorsanız hangi parça olduğunu belirtirseniz sevinirim.
2-Teknobiyetik uzun süredir sektördeymiş öyle okudum ama yorumları karşık nette çok iyi diyen de var bir daha bulaşmayın diyen de var aynısını itopya için diyen de oluyor vatan için diyen de oluyor şans işi sanırım biraz.
Evga'lar da çok iyi ya da Gigabyte'ın Aorus serisi.Bu aralar bende 10bın TL'ye yakın sistem bakıyorum ben Ryzen 7 ve anakart olarak X570 serisi düşünüyorum lakin almışken ekran kartını 2070 Gaming X Trio al hazır masrafa kalktın aklın kalmasın sonra kartta.
High power kaliteli bir marka hatta thermaltake'nin bazı PSU parçalarını high power üretiyorHocam hazır gelen anakart, güç kaynağı, bellek bana güven vermedi.