1000Mbps internet ile Steam'deki indirme hızı ne olur?

bonjour

Megapat
Daha fazla  
Selam herkese. Superonline fiber getirdi bulunduğum siteye, bende 1.000Mbit aldım ve sorun yok. Hız testinde. Vs 945Mbit indirme görüyorum ama Steam'de bir limit mi var acaba? En fazla 300Mbit'i gördü ama ortalama çok düşük, bu durum normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'de sözü geçen indirme hızı saniyedeki indirme hızıdır. 1000 Mbps downloadınız var ise saniyede 1000 Mbps indirme yapamazsınız.
İnternet yükleme hızınıza göre, saniyede yapılan veri alışı veya verişi. (download ve upload):

İndirme (Download) (Ortalama)

Yükleme (Upload) (Ortalama)

Saniyede yapılan veri alımı/verimi (Ortalama)

1 MBPS

1 MBPS

128 KB

3 MBPS

3 MBPS

384 KB

5 MBPS

5 MBPS

640 KB

10 MBPS

10 MBPS

1.28 MB

20 MBPS

20 MBPS

2.56 MB

35 MBPS

35 MBPS

4.48 MB

50 MBPS

50 MBPS

6.40 MB

100 MBPS

100 MBPS

12.80 MB

1000 MBPS

1000 MBPS

128 MB

Kablolumu bağlanıyorsunuz kablosuz mu? Bir de kasada HDD mi mevcut yoksa SSD mi?

İşlemciniz nedir?

Ben de aynı interneti kullanıyorum. Steam'de oyundan oyuna değişmekle beraber 97 MB/s ile 114MB/s arası indirme yapıyor. Steam yada Superonline herhangi bir hız kısıtlaması yapmıyor.

Steam'de aşılamaz bir hız sınırı mevcut.
Olsa bile bu kadar az olmaması lazım hocam.
Kablolumu bağlanıyorsunuz kablosuz mu? Bir de kasada HDD mi mevcut yoksa SSD mi?
Samsung 980 Pro M2 SSD var, Okuma hızı 6900 MB/s, Yazma hızı 5000 MB/s

Kablolu bağlantı kullanıyorum. Test sonuçları şöyle;

İşlemciniz nedir?
AMD Ryzen 3900K
Ben de aynı interneti kullanıyorum. Steam'de oyundan oyuna değişmekle beraber 97 MB/s ile 114MB/s arası indirme yapıyor. Steam yada Superonline herhangi bir hız kısıtlaması yapmıyor.
Olması gereken o aslında ama o kadar hızlı indiremiyorum.

Test sunucusu Superonline, paketiniz gerçekten 1000Mbps mi? Değilse Superonline sunucusuna yapılan hız testlerinde böyle yüksek değerler normal.

İndirme hızı donanımla bile alakalı olmak üzeri 1000 MBPS hızındaki internetle en fazla 127-128 MB/s indirme yapabilirsiniz. Ama indirme yaptığınız sunucuya göre değişir. Steam bazen kısıtlama koyabiliyor. Ben en fazla 81 MB/s olarak indirme yapabildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…