1000MBPS internetten 100Mbps almak

Searchingfor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. TurkNet 1000MBPS internet abonesiyim. Ana modem kardeşimin bilgisayarına bağlı, ben ise onun modeminden odamdaki Router'a kablo çektim ve Router'dan farklı bir kablo ile bilgisayara kablo çektim. İlk başlarda 940Mbps civarı alabiliyordum fakat bir süredir 100Mbps'i geçemiyorum. İnternet kurulumunu yapan yetkililer modem ve Router'ın belirli değerlerinin çakıştığını(hangi değer hatırlamıyorum) bu yüzden zaman zaman düşük hız verebileceğini söylemişler ve bu değerleri değiştirmemi söylemişlerdi. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşin 1000mbps hıza ulaşabiliyor mu? Kardeşinin modemindeki port 1000mbps çıkış sağlayabiliyor mu? Belki de senin modemin yermiyordur. Eğer başka cihazlar da bağlıysa bütün detaylarla yazarsan sevinirim.

Kardeşin 1000mbps hıza ulaşabiliyor mu? Kardeşinin modemindeki port 1000mbps çıkış sağlayabiliyor mu? Belki de senin modemin yermiyordur. Eğer başka cihazlar da bağlıysa bütün detaylarla yazarsan sevinirim.
Şuan o wireless olarak bağlanıyor internete (kablolu seçeneğinde internet yok olarak gösteriyor) o yüzden hızı 30-40Mbps civarı. Ana modem direkt Turknet'in verdiğği model, bendeki Router ise TP-Link Archer AX12 modeli. Kablolu olarak başka cihaz bağlı değil. Az önce Router'ı Access Point moduna çevirdim fakat yine de hız sorunu çözülmedi. Sanırım yaşadığım problemin adı 'Double NAT' problemi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı