1000MBPS yerine 100Mbps almak

Ethernet kablosunu modemin farklı bir lan portuna takıp denediniz mi?
Evet 4 portta da 100 mb hız veriyor, eskiden ile şuanki testlerin karşılaştırmasını atayım hatta.

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-18_005749173.png
    38,8 KB · Görüntüleme: 217
Evet 4 portta da 100 MB hız veriyor.

Bazı durumlarda modemi resetlemekte işe yarayabiliyor. Modemi resetlemeyi deneyin. Modemin reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 saniye basılı tut modem resetlenir.

Modemden internet kablosunun yerini değiştirmeyi dene aldığın CAT7 kabloyu GPON aletine tak ondan sonra öncekini bilgisayara bağlayın.
GPON Aleti dediğin ne bilmiyorum ama

Bazı durumlarda modemi resetlemekte işe yarayabiliyor. Modemi resetlemeyi deneyin. Modemin reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 saniye basılı tut modem resetlenir.
resetlemek birde modem ile uğraştırmasın beni şifre vs ile uğraşacak mıyım ?

Modemi resetledim fakat internet geldi gözükmesine rağmen şu an internetim yok resetten sonra yapmam gereken başka bir işlem daha mı var?

1-2 dakika bekleyin. Hemen internet gelmeyebiliyor.

Muhtemelen yakın zamanda driver güncellemesi yapmış olabilirsin. Sorun driverla alakalı olabilir.

Muhtemelen yakın zamanda driver güncellemesi yapmış olabilirsin. Sorun driverla alakalı olabilir.
yakın bir zamanda anakart güncellemesi yapmadım windows güncellemeleri falan diyeceğim ama saçma geliyor kulağa.

Ben farklı bir internet sağlayıcısında bunu yaşadım. Sorun devam edince ekip geldi pek görmedim ne yaptıklarını ancak yaptıkları şey sonucunda hızım normale yani 1000'e döndü bir de bazen hızım bir anda 100'e düşüyor kabloyu çıkarıp takınca normale dönüyor. Bu büyük ihtimal zaten kablomla alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…