1000MBPS yerine 100Mbps almak

Wi-Fi'den hız testi yaptığınızda kaç alıyorsunuz eğer bendeki gibi 300 cihaza göre 600 falan alırsanız sorunuz bilgisayardadır.

Sorun bilgisayar ile alakalı olabilsede ben modemle alakalı olduğunu düşünüyorum uzaktan destek hattının göremediği sorunlar olabiliyor ve bunlar sadece ekibin görebilmesi ile düzeltilebiliyor.

Wi-Fi'den hız testi yaptığınızda kaç alıyorsunuz eğer bendeki gibi 300 cihaza göre 600 falan alırsanız sorunuz bilgisayardadır.
Zaten sabit 100mb hız veren modemim değil Ethernet kablom cat7 olmasına ve daha öncesinde de 1000mb hıza ulaşmama rağmen bir anda 100mb hıza sabitlendi modem telefondan test yapınca falan 600 mb görüyor yine.

Son durum nedir?
Hala attığım fotodaki gibi 95 mb hız sağlıyor bilgisayara.

Sorun bilgisayar ile alakalı olabilsede ben modemle alakalı olduğunu düşünüyorum uzaktan destek hattının göremediği sorunlar olabiliyor ve bunlar sadece ekibin görebilmesi ile düzeltilebiliyor.
o zaman modem telefona normalde verdiği hızı verir miydi vermez miydi bilmiyorum ya

Zaten sabit 100 MB hız veren modemim değil Ethernet kablom CAT7 olmasına ve daha öncesinde de 1000 MB hıza ulaşmama rağmen bir anda 100 MB hıza sabitlendi modem telefondan test yapınca falan 600 MB görüyor yine.

Hala attığım fotoğraftaki gibi 95 MB hız sağlıyor bilgisayara.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ONT cihazı ile modem arasındaki Ethernet kablosunu senin bilgisayarda kullandığın Ethernet kablosu ile değiştir bakalım.

Elinde kaç kablo var? CAT7 kablo dışında kutu yanında verilen sarı kabloyla test et bir de. Direkt ONT'den bağla. Hatta varsa imkan başka bir laptop PC falan onunla dene.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ONT cihazı ile modem arasındaki Ethernet kablosunu senin bilgisayarda kullandığın Ethernet kablosu ile değiştir bakalım.
ONT cihazı dediğiniz modemin yanındaki ekstra gelen fiberi sağlayan küçük cihaz sanırım anladığım kadarıyla, şimdi Ethernet kablosunu lan kısmından çıkartıp diğer küçük cihaza mı bağlayım yani ?

Elinde kaç kablo var? CAT7 kablo dışında kutu yanında verilen sarı kabloyla test et bir de. Direkt ONT'den bağla. Hatta varsa imkan başka bir laptop PC falan onunla dene.
Elimde 2 tane Cat7 kablo var birisini daha dün aldım hatta, modemdeki kablolar ile falan deneyemem çünkü modem ile bilgisayar oldukça uzak.

ONT cihazı dediğiniz modemin yanındaki ekstra gelen fiberi sağlayan küçük cihaz sanırım anladığım kadarıyla, şimdi Ethernet kablosunu lan kısmından çıkartıp diğer küçük cihaza mı bağlayım yani?

Evet modeme benzeyen küçük bir cihaz var ya ondan bahsediyorum. İsmi ONT olarak geçiyor. ONT ile modem arasındaki Ethernet kablosunu senin bilgisayarda kullandığın Ethernet kablosu ile değiştir dene bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı