1000MBPS yerine 100Mbps almak

Eğer mümkünse taşıyıp dene aldığın kablo sahte olmasın? Neden CAT7 aldın ki CAT6 yeterli bu arada.

Evet modeme benzeyen küçük bir cihaz var ya ondan bahsediyorum. İsmi ONT olarak geçiyor. ONT ile modem arasındaki Ethernet kablosunu senin bilgisayarda kullandığın Ethernet kablosu ile değiştir dene bakalım.
Direkt Ethernet kablosunu ONT'nin Lan girişine takınca modem ile bir bağlantısı olmadığı için internet gelmiyor modeme direkt ama

Eğer mümkünse taşıyıp dene aldığın kablo sahte olmasın? Neden CAT7 aldın ki CAT6 yeterli bu arada.
Taşıyıp yapma işi mümkün değil ayrıca ilk alırken Cat7 diye almıştım öyle kaldı belirli bir sebebi yok sahte olsa bir önceki 1000 destekleyen Ethernet de 100mb sabitlenmiş gözüküyordu ayarlarda.

Direkt Ethernet kablosunu ONT'nin lan girişine takınca modem ile bir bağlantısı olmadığı için internet gelmiyor modeme direkt ama.

O şekilde değil. Şu an bilgisayarda kullandığının Ethernet kablosunun bir ucunu ONT'ye diğer ucunu modemin WAN portuna tak. ONT ile modem arasındaki Ethernet kablosunun bir ucunu modemin lan portuna diğer ucunu ise bilgisayarının Ethernet portuna tak.

modeme ait olan ethernet kablosu çok kısa olduğu için bunu yapamam fakat elimde olan başka bir ethernet kablosunu modem ile ont arasına takabilirim işimize yarayacaksa.

Direkt Ethernet kablosunu ONT'nin lan girişine takınca modem ile bir bağlantısı olmadığı için internet gelmiyor modeme direkt ama.

Hocam o dediğin imkansız sen zaten fiberi ONT cihazına bağlıyorsun yanındaki büyük olan modem ile Wi-Fi olarak kullanmak için. Modemi bağladığın Ethernet'i kasaya takarsan direk internet bilgisayara bağlanması lazım.

Modeme ait olan Ethernet kablosu çok kısa olduğu için bunu yapamam fakat elimde olan başka bir Ethernet kablosunu modem ile ONT arasına takabilirim işimize yarayacaksa.

Bahsettiğiniz Ethernet kablosu CAT6 ise direkt bilgisayara takıp deneyin.

Sağdaki ONT cihazı soldaki modem sağdaki lan girişini bilgisayara takarsan bilgisayarın internete bağlanması gerek.

Dosya Ekleri

• 17371545035327081638843618871535.jpg
    200,4 KB · Görüntüleme: 145
Bahsettiğiniz Ethernet kablosu CAT6 ise direkt bilgisayara takıp deneyin.
Yok o da cat7 olan bir ethernet kablosu belki elimdeki kablo sıkıntılıdır bozulmuştur diye yeni bir cat7 almıştım bu da 100mb de sabitleniyor. iki tane cat7 kablom var yani.

Sağdaki ONT cihazı soldaki modem sağdaki lan girişini bilgisayara takarsan bilgisayarın internete bağlanması gerek.
yo yo o kısmı biliyorum sadece anlatılanı yanlış anlamışım orada

Yok o da CAT7 olan bir Ethernet kablosu belki elimdeki kablo sıkıntılıdır bozulmuştur diye yeni bir CAT7 almıştım bu da 100 MB de sabitleniyor. İki tane CAT7 kablom var yani.

Kaliteli bir CAT6 Ethernet kablosu ile deneyin derim.

Kaliteli bir CAT6 Ethernet kablosu ile deneyin derim.
Elimdeki kablo şuana kadar sorunsuz şekilde aylarca çalışırken bir anda 100mb e sabitlendi cat6 kullanmak sorunumu çözecekmiş gibi gelmiyor modem ya da kablodan ziyade bilgisayar donanımından kaynaklı bir sorun olabilir mi bu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…