1000TL laptop önerisi

Bazen gözümden kaçabiliyor ilanlar.
Ya da cahilliğime gelip süper bir firsati kacirabiliyorum.
3.60GHz işlemci ama 2 çekirdek
1.90GHz işlemci ama 6 çekirdek
Hangisi daha güçlü olurdu misal?
Ben üstte ki diyordum hep.
Çekirdek de bana önemliymiş ama.
Senin de fikrini almak isterim tecrübelisin sanirim.
Sadece saat hızına ve çekirdek sayısına bakmayın. İşlemcinin modeline, çıktığı tarihe, üretim teknolojisine de bakın. Örneğin çok eski işlemci olur ve çekirdek sayısı fazla olur ama öbür tarafta çok daha yeni bir işlemcinin çekirdek sayısı belki düşük olur ama tek çekirdek performansı daha yüksek olur gibi.

Sadece saat hızına ve çekirdek sayısına bakmayın. İşlemcinin modeline, çıktığı tarihe, üretim teknolojisine de bakın. Örneğin çok eski işlemci olur ve çekirdek sayısı fazla olur ama öbür tarafta çok daha yeni bir işlemcinin çekirdek sayısı belki düşük olur ama tek çekirdek performansı daha yüksek olur gibi.
Evet, mimariside önemli. Sahip olduğu bütçede mimari türleri yakın olacağından dolayı ve daha çok edit gibi programlarda kullanacağı için çekirdek sayısı yüksek olanı seçerdim.

Ryzen 5 1600AF ile Ryzen 3 3100 gibi.

1600'ün daha fazla çekirdek sayısı var lakin Ryzen 3 3100 daha iyi çünkü üretim teknolojileri farklı. Birisi 7nm diğeri 12nm.

Yanlış anlamayın ama hepsiburada'dan sıfır 2 milyarlık laptoplara biraz baktım da. 64 GB Depolama gördü bu gözler :( Ekonomimiz nirvana seviyesinde maşallah.

Evet, mimariside önemli. Sahip olduğu bütçede mimari türleri yakın olacağından dolayı ve daha çok edit gibi programlarda kullanacağı için çekirdek sayısı yüksek olanı seçerdim.

Ryzen 5 1600 AF ile Ryzen 3 3100 gibi.

1600'ün daha fazla çekirdek sayısı var lakin Ryzen 3 3100 daha iyi çünkü üretim teknolojileri farklı. Birisi 7nm diğeri 12nm.

Yanlış anlamayın ama Hepsiburada'dan sıfır 2 milyarlık laptoplara biraz baktım da. 64 GB depolama gördü bu gözler :( ekonomimiz Nirvana seviyesinde maşallah.

Ve etiketlemedigim diger kisiler hepiniz sağ olun var olun uzdugum kisiler varsa kusura bakmasin iyi günler dilerim!
Hepiniz kaliteli adamlarsiniz!
Not: Az önce Twitter'a baktim ve buranin ne kadar iyi oldugunu anladim.

Oyun oynayacaksan laptop alma, çünkü bu fiyatta alacağın laptoplar oyun oynatmaz sadece ödevini yapar ve Chrome de gezer. Kendimden biliyorum, 11yıllık laptopumu öylesine ilana koymuştum ve 1100TL teklif gelmişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı