1000TL multimetre önerisi

Umut Göçmen

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 6800H
Rtx3060 6Gb
16Gb DDR5 4800Mhz
Elektrik elektronik mühendislik okuduğumdan laboratuvar dersi için malzeme listesi verdiler dijital multimetre de almam gerekiyor. Bütçem maksimum 1000TL önerebileceğiniz marka ve model var mı? Çok da ucuz bir model de alıp mağdur olmak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• 1726675258198.png
    1726675258198.png
    127,2 KB · Görüntüleme: 37
İşinizi fazlasıyla görür hocam.

İşinizi fazlasıyla görür hocam.

Unitin baska modellerinede bakabilirsinz Unit UT89X vb. (Daha kapsımlı istiyorsanız.)

Son düzenleme:
Evet hocam ama 2MF kadar.

Bu modelde 100 mF kadar kapasitör ölçebilirsiniz.

Peki UT89X nasıl?
O daha büyük yükleri ölçebiliyor. İstenilen kondansatör değerlerine baktım hepsi mikro/nano farad olduğu için 2mF size yetecektir.

Bu modelde 100 mF kadar kapasitör ölçebilirsiniz.

O daha büyük yükleri ölçebiliyor. İstenilen kondansatör değerlerine baktım hepsi mikro farad olduğu için 2mF size yetecektir.
O zaman UT33A+ yerine UT89X almam daha iyi diyorsunuz. Çok fazla teknik bilgiye hakim değilim kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum

Aynen hocam ama iş görür bir şey arıyorum derseniz 33a alabilirsiniz.
Anladım teşekkürler hocam dediğim gibi fazla teknik bilgiye hakim değilim şuan hem derslerde hemde kendim hobi amaçlı alıp kullanmak istiyorum aldıktan sonra da öğrenmeye aç birisi olduğum için 😁 kısa sürede öğreneceğimide düşünüyorum

Anladım teşekkürler hocam dediğim gibi fazla teknik bilgiye hakim değilim şu an hem derslerde hem de kendim hobi amaçlı alıp kullanmak istiyorum aldıktan sonra da öğrenmeye aç birisi olduğum için 😁 kısa sürede öğreneceğimide düşünüyorum.

Kolay hocam ya. Küçük bir uyarı yeni öğrendiğiniz için şebeke geriliminde vs kullanmayın yanlış kademede ölçüm yaparsanız cihazı yakabilirsiniz. Breadboard üzerinde öğrenin sonra öyle yerlerde ölçüm yapın.😃😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı