Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1200EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
REVOLUTION D.F. X serisi, NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi dahil yeni nesil grafik kartlarınıza istikrarlı ve güvenilir güç sağlayan yerel bir PCIe 5.0 600W 12VHPWR kablosuyla Intel ATX 3.0…www.gaming.gen.tr
Enermax Revolution D.F. X 1350W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1350EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Titiz kılıflı kablolar, bilgisayarınızı profesyonel bir görünümle oluşturmanıza olanak tanıyan daha iyi dayanıklılık ve şık estetik sağlar.www.gaming.gen.tr
Coil Whine her modelde olabiliyor maalesef. Şu modelde net olmaz diyemiyoruz.Teşekkür ederim öneriniz için. Ben coil whine sesi konusunda biraz tikliyim de bu ürünün sesinden birkaç şikayet gördüm bütçeninin bunun 2 katı civarı olduğunu varsaysak öneriniz ne olurdu?
CWT CSZ platformunu kullanan PSU'larda düşük yükte cızırdama sorunlarını okumuştum redditten. Doğruluğu hakkında net bir kaynakta bulamadım.
Buna ben de çok rastladım. Montech Titan, NZXT C (özellikle 1200W) gibi modellerde bu konuları görmek mümkünken, MSI A1000G ya da NZXT C1000 gibi modellerde pek görünmüyor. Belki platformun kapasitesi ile ilgilidir ama net bir şey söylemek pek de doğru değil.
Bunun dışında @Emma Stone'nin paylaştığı "avarage fan noise" listesindeki ROG STRIX Aura'da da coil whine şikayeti ile ilgili yabancı sitelerde konular bulunabilir. Coil whine, pek çok sebebe dayanabildiği için (en basiti PSU içindeki transformatörlerin yaydığı manyetik alan yakındaki bobinlere etki edebilir mesela), hiç olmaz garantisi pek de mümkün görünmüyor.
Önerilen, enermax D. F. X. Nispeten sesli bir model ama fiyatına göre gayet iyi bir yapıya sahip. Sessizlik aranıyorsa biraz daha iyi modellere bakılabilir tâbii ama fiyatlar çok dengesiz. NZXT C1000, NZXT C1200'den daha pahalı mesela.
MSI A1000G ya da NZXT C1000 gibi modellerde pek görünmüyor.
@Otrivine takip ettiğim kadarı ile pek denk gelmedim. Genelde şikayetler 1200W modeller için yapılmış, MSI A-G'de aynı platformu kullanıyor fakat bu seride MSI 1200W model piyasaya sürmedi.
Enermax D. F. X. 1200W ve 1350W için ses verisi bulamadim ama 1050W ve 1650W için cybenetics raporları mevcut;
1050W olan sesli denilebilecek 35-40dB seviyesine 650W civarında ulaşıyor;
Sistem oyunlarda taş çatlasa 450W'a ulaşır. Ortalama 400W'da gezer. CPU ve GPU'yu full yükte çalıştıracak bir işlem yaptığınız takdirde bile maksimum 500-550W'ı görecektir.Tahminen 7800x3D, 9070 XT Red Devil, artctic Freezer III 360mm ARGB, XPG Lancer 6000MHz CL 30, olan sistem 1350W olan enermax modelinde de ses verecek watt seviyesine pek ulaşmaz gibi geldi bana. 1650 herhalde çok yüksek ihtimalle ulaşmaz. Bu doğrultuda onları da değerlendirmeye alabilirim.
Sistem oyunlarda taş çatlasa 450W'a ulaşır. Ortalama 400W'da gezer. CPU ve GPU'yu full yükte çalıştıracak bir işlem yaptığınız takdirde bile maksimum 500-550W'ı görecektir.
Burada en F/P model revolution D. FX 1350W.
Şahsen ses seviyesinin sizi rahatsız edeceğini sanmam.
Ses konusu dışında zaten ömürlük denebilecek bir PSU kullanılan kapasitörler vs. fiyatının en iyisi (tabii teknoloji şans işi her PSU bozulabilir).
Onun dışında PSU piyasasında şu an fiyatının hakkını verecek sayılı modeller var. Fiyatlar aşırı değişken. Anlık indirimleri takip etmekte de fayda var.