1000W Power Supply önerisi

Hocam peki bu wattlarda çekecekse benim kullandığım Sharkoon cool Zero silentstorm 750W neden yeterlim olmuyor olabilir ki?
Aldığınız hatalar nedir bilmiyorum fakat bunun bir sürü nedeni olabilir.
Bahsettiğiniz model en az %90 verimlilik verebiliyor. Bu da yaklaşık 675W'a tekabül ediyor. Yani yeterli bir değer.
AMD tarafından da belirlenen en az PSU miktarı 750W olarak belirtilmiş ki bu değer en tepe CPU'lar için verilen değer genellikle. Örneğin trafo misali enerji tüketen 14900K gibi.
Yani 65-105W arasında güç tüketen 7800x3D'ye yetmesi gerekli 750W ve güzel verimlilikte bir PSU'nun.

Aldığınız hatalar nedir bilmiyorum fakat bunun bir sürü nedeni olabilir.
Bahsettiğiniz model en az %90 verimlilik verebiliyor. Bu da yaklaşık 675W'a tekabül ediyor. Yani yeterli bir değer.
AMD tarafından da belirlenen en az PSU miktarı 750W olarak belirtilmiş ki bu değer en tepe CPU'lar için verilen değer genellikle. Örneğin trafo misali enerji tüketen 14900k gibi.
Yani 65-105W arasında güç tüketen 7800x3D'ye yetmesi gerekli 750W ve güzel verimlilikte bir PSU'nun.

Oyun açtığımda fatal error ile kapatıyor ve aşağıdaki uyarı çıkıyor. OCCT ile stress testi açınca da reset atıyor bilgisayar. Ben bunu PSU'ya yordum ama değilse boşa masraf da yapmış olmak istemiyorum. i5 13700 KF ve INNO'ı chill 4X fan 3080 ile kullanırken PSU'yu böyle bir sorun yoktu 1 hafta öncesine kadar. Şimdi tüm parçaları DDR5 ile değiştirdim aynı kalan tek PSU var ve bu problem yaşanıyor.

1750413956139.png

Oyun açtığımda fatal error ile kapatıyor ve aşağıdaki uyarı çıkıyor. OCCT ile stress testi açınca da reset atıyor bilgisayar. Ben bunu PSU'ya yordum ama değilse boşa masraf da yapmış olmak istemiyorum.

Eki Görüntüle 2516771
Fatal error genelde GPU kaynaklı olur diye biliyorum. WHQL ibaresi olan sürücüyü ve chipset sürücüsünü kurduğunuzdan emin olup bir daha test edin derim.

Sorun PSU kaynaklı da olabilir. Revolution D.F.X alıp deneyebilirsin. Sonuçta koşulsuz 14 gün iade hakkın bulunmakta fakat dediğim gibi elinizde bulunan PSU sisteminizi kaldıracak düzeyde.

Fatal error genelde GPU kaynaklı olur diye biliyorum. WHQL ibaresi olan sürücüyü ve chipset sürücüsünü kurduğunuzdan emin olup bir daha test edin derim.

Sorun PSU kaynaklı da olabilir. Revolution D. F. X alıp deneyebilirsin. Sonuçta koşulsuz 14 gün iade hakkın bulunmakta fakat dediğim gibi elinizde bulunan PSU sisteminizi kaldıracak düzeyde.

Sürücülerin kurulumdan eminim ekran kartını da sıfır olarak aldım. Mecburen PSU alıp deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Hocam merhaba enerma dfx 1350 almıştım şimdi geldi fakat kutusunun üzerinde OC Pass etiketi göremedim eski yenilenmemiş modellerden olma ihtimali var mıdır iade mi etmeliyim? Birkaç yerde yenilenmiş modellerde o etiketin olması gerektiğini okumuştum. @Emma Stone @Andar Han

Son düzenleme:
@Otrivine linkteki bilgilendirmeye göre, kutuda "Equipped with Industrial Grade Dual Ball Bearing Fan" PSU üzerinde de siyah üzerine kırmızı OC Pass etiketi olanlar fanı değiştirilmiş modeller;

Değilse, öncekilerin hepsinde karşılaşılmıyor ama fanın problemli olma ihtimali var.

@Otrivine linkteki bilgilendirmeye göre, kutuda "equipped with ındustrial grade Dual ball bearing fan" PSU üzerinde de siyah üzerine kırmızı OC Pass etiketi olanlar fanı değiştirilmiş modeller;

Değilse, öncekilerin hepsinde karşılaşılmıyor ama fanın problemli olma ihtimali var.

Enermax bu etiket olan geliştirilmiş serisini bulamıyorum maalesef çok garip ama neden Gaming.Gen.TR hala eski seri üründen satmaya devam ediyor bunu anlamış değilim.

İginç bir durum. Ben de neden hâlâ ellerinde eski seri olduğu hakkında bir fikir yürütemiyorum. Halbuki enermax açıklamasında taşıma ücretlerini kendisinin karşılayacağını da belirtiyor.

Bilemiyorum hocam NZXT C1200 Gold aldım artık mecburen biraz para vermiş oldum ama en azından daha az soru işareti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı