1000W PSU kaç TL harcar?

REDJ3ULL

Hectopat
Yeni bir PC topladım ve güç kaynağı 1000W bu PC ayda kaç TL harcar?
Sistemim: Intel Core i9 9900K OC, MSI MEG Z390 GODLIKE, G.Skill Trident Z Neo RGB 64 GB RAM (4x16 GB), MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio, PSU: Corsair RM1000X 80 Plus Gold.

Sistemim: Intel Core i9 9900K OC, MSI MEG Z390 GODLIKE, G.Skill Trident Z Neo RGB 64 GB RAM (4x16 GB), MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio, PSU: Corsair RM1000X 80 Plus Gold.

SSD ya da HDD detayına girmem gerekir mi? Tam olarak mı yazayım sistemi.

SSD ya da HDD detayına girmem gerekir mi? Tam olarak mı yazayım sistemi.

Günlük 9-10 saat kullandığımı düşünerek soruyorum.

Son düzenleme:
Güç kaynağı kapasitesi kadar değil lazım olduğu kadar enerji çeker. Depolamaya gerek yok, çok değişmez onlar. Bilgisayarı ne işler için kullanacağınızda tüketimi etkiler.
Meraklı arkadaşlar saatlik ortalama tüketimi hesaplayabilirler. Benden bu kadar. :)

PSU'nun kaç W olduğu önemli değil, önemli olan sistemin kaç W çektiği. Masaüstü kullanımda ekran kartı neredeyse hiç kullanılmaz ve işlemci %8-%10 kullanılır, bu durumda çok çok az güç tüketimi olur. Ama bir Adobe programı açarsanız ya da normal bir oyuna girerseniz kullanım arttığı için bu güç tüketimi 2'ye katlanır. Kalkıp render alırsanız ya da sağlam AAA oyunlarından birine girip ayarları sona dayarsanız deli gibi güç tüketimi olur. Sonuç olarak bu işlemleri ne kadar yaptığınıza bağlı olarak da harcama artar. Bu tamamen kullanıma bağlı bir durum, tahmin etmesi zor.30₺ ile 120₺ arasında değişir gece gündüz render falan almazsanız.

Ayrıca; Gece kullanımı/Gündüz kullanımı elektrik ücretleri farklı. ayrıca dağıtıcı firmadan firmaya da fiyatlar değişmekte.

PSU'nun kaç W olduğu önemli değil, önemli olan sistemin kaç W çektiği. Masaüstü kullanımda ekran kartı neredeyse hiç kullanılmaz ve işlemci %8-%10 kullanılır, bu durumda çok çok az güç tüketimi olur. Ama bir Adobe programı açarsanız ya da normal bir oyuna girerseniz kullanım arttığı için bu güç tüketimi 2'ye katlanır. Kalkıp render alırsanız ya da sağlam AAA oyunlarından birine girip ayarları sona dayarsanız deli gibi güç tüketimi olur. Sonuç olarak bu işlemleri ne kadar yaptığınıza bağlı olarak da harcama artar. Bu tamamen kullanıma bağlı bir durum, tahmin etmesi zor. 30₺ ile 120₺ arasında değişir gece gündüz render falan almazsanız.

Ayrıca; gece kullanımı/Gündüz kullanımı elektrik ücretleri farklı. Ayrıca dağıtıcı firmadan firmaya da fiyatlar değişmekte.

Aslında 9 saat kullanımın yarısından fazlası yazılımla geçiyor. Yani ortalama 100 TL ödeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı