Steam 100'den fazla oyun iade edilir mi?

Etik olup olmaması hırsızlık olup olmaması umurumda değil kazancımı düşünüyorum dışarıda bir yerden bir şey çalıp illegal hırsızlık yapmakla bu hırsızlık arasında çok fark var dostum. Hırsızlık olabilir ama dediğim gibi umurumda değil. Konuyuda millet bilgilensin yapmak isteyen yapsın diye açtım zaten.

<3 ölücülüğün son noktasını bu olarak görüyorsan ölücülük görmemişsin.

Evet dostum tam olarak öyle yapıyorum marketin bu konuya bir çözüm bulması gerekmiyor mu neden ben böyle bir şeyi yapmaktan kaçınayım?

Hocam siz kamera falan yoksa yakalanmayacaksanız hırsızlık ta yapıyorsunuzdur o zaman? Sonuçta gerekli güvenlik önlemlerini almaları lazım. Tüketici hakları mağdur olmayın diye var, mağdur edin diye değil.
Maalesef bu ülke hiç bir zaman gelişmeyecek çok acı

Hocam siz kamera falan yoksa yakalanmayacaksanız hırsızlık ta yapıyorsunuzdur o zaman? Sonuçta gerekli güvenlik önlemlerini almaları lazım.

Yok hocam hırsızlık yapmadım şu yaşıma kadar dediğim gibi dışarıdan yapılan hırsızlıkla bu hırsızlık arasındaki farkı kestiremiyorsanız bir doktora başvurmanızı öneririm.

Sen Torrent'te kullanmıyorsundur dostum hırsızlık. 🤡

Yok hocam hırsızlık yapmadım şu yaşıma kadar dediğim gibi dışarıdan yapılan hırsızlıkla bu hırsızlık arasındaki farkı kestiremiyorsanız bir doktora başvurmanızı öneririm.

Sen Torrent'te kullanmıyorsundur dostum hırsızlık. 🤡
Öncelikle yaptığınıza hırsızlık demedim,kimseye böyle itham etmem.
Sadece yaptığınızı savunma şekliniz ile kamera olmayan,yakalanmayacağınız yerde hırsızlık yapmak arasında bir fark yok,birbirlerini tamamen destekleyen sebep ve sonuçlar. Savunma şekliniz yanlış.

Ayrıca evet kullanmıyorum. Muhtemelen Steam ve PS Store'da50 kuruşluk oyunlarla gözü dönen birinin mantalitesi ile hayatında bir arada göremeyeciği paradan daha fazla ederi olan oyun koleksiyonum vardır 👍🏻

Netflix,Disney+ gibi platformları da her ay parasını ödeyip kullanıyorum. Maalesef Türkiye'de internet korsanlığı ve hırsızlığı legalleştirilmeye ve fiziksel hırsızlıktan ayrıştırılmaya çalışıyor. Bahsettiğiniz oyunları milyonlarca dolara yüzlerce,binlerce kişilik ekipler yapıyor. Torrent indiriyorsanız evet hırsızsınızdır, fiziksel olarak yapmadınız diye toz pembeleştirelemez.

Ayrıca evet kullanmıyorum. Muhtemelen Steam'de 50 kuruşluk oyunlarla gözü dönen birinin mantalitesi ile hayatında bir arada göremeyeciği paradan daha fazla ederi olan oyun koleksiyonum vardır 👍🏻

Bunu dile getirmen ne kadar egoluca olsa da tebrik ederim dostum senin adına sevindim :d

Steam'de 50 kuruşluk oyunlarla gözü dönen birinin mantalitesi.

İroni yapmıştım tabii ki de gözümün döndüğü yok 113TL için bir insanın gözü dönermi. Yapmak isteyen olur bilgilenmek isteyen olur diye konuyu açtım niye bu kadar içerlediniz sorduğum sorunun dışında yanıtlar vererek olayı uzatıyorsunuz konunun amacı iade kısıtlamasını sorgulamaktı konu yayınlanana kadar sorgulama ihtiyacım kalmadı zaten iade kısıtlaması yemediğim için. Bu kadar düşmanca yaklaşmanızı anlamıyorum güzel toxicliyorsunuz.

Netflix, Disney+ gibi platformları da her ay parasını ödeyip kullanıyorum. Maalesef Türkiye'de internet korsanlığı ve hırsızlığı legalleştirilmeye ve fiziksel hırsızlıktan ayrıştırılmaya çalışıyor. Bahsettiğiniz oyunları milyonlarca dolara yüzlerce, binlerce kişilik ekipler yapıyor. Torrent indiriyorsanız evet hırsızsınızdır, fiziksel olarak yapmadınız diye toz pembeleştirelemez.

Ağır Torrent kullanıcısı değilim indirdiğim en fazla 2 oyun vardır onları da Steam'den parasıyla aldım zaten dediğiniz platformları da her ay parasını ödeyerek kullanıyorum.

Oyun fiyatları bu şekildeyken suçu çıkış yolunu arayanda bulmak biraz saçma oluyor. Açıgından faydalandıgımı bilmiyor mu koskoca Steam kapatsın o zaman. Oyunlar 1K olmuş dolar 26TL olmuş başka çare bırakmıyorlar yanlış bir şey yapmış olabilirim ama bunu farklı büyük suçlarla hırsızlıklarla karşılaştırmak akıllıca değil.

Son düzenleme:
Arkadaşın suçu yok ki, böyle bir açık var ve kullanıyor. Arkadaş hakiki bir Türk olduğu için "Bu açığı buldum, kullanırım banane." kafasında. Toplumsal ahlaktan bi' haber, sanki ekonomi bir tek ona problemli. Oyun fiyatları bir tek ona yüksek.

Steam'in bu durumda yapması gereken oyunun ticaret amaçlı kullanıldığını tespit edip iadeyi reddetmesi. Hatta bu arkadaş kartları program aracılığıyla kasmıştır. O programı kullananlara da direkt ban atılması gerekiyor.

Steam daha bunları yapmazken böyle zeki arkadaşlarımızın suçu ne ki?

Arkadaşın suçu yok ki, böyle bir açık var ve kullanıyor.
Atmayın artık şu zehirli oku. Ne zaman biri böyle bir şey yapsa ve birileri savunmak için bu cümleyi kursa karşıdaki şirket Türkiye'ye karşı sağladığı tüm avantajları geri çekiyor.

Bu arada Steam'de shadow ban olayı var haberiniz olsun. Eğer çok fazla oyunu 2 saatten kısa süre oynayıp kartlarını düşürdükten sonra iade ederseniz bir noktada yeni aldığınız oyunları oynama süreniz 2 saati geçmeden kart vermiyor.

Atmayın artık şu zehirli oku. Ne zaman biri böyle bir şey yapsa ve birileri savunmak için bu cümleyi kursa karşıdaki şirket Türkiye'ye karşı sağladığı tüm avantajları geri çekiyor.

Bu arada Steam'de shadow ban olayı var haberiniz olsun. Eğer çok fazla oyunu 2 saatten kısa süre oynayıp kartlarını düşürdükten sonra iade ederseniz bir noktada yeni aldığınız oyunları oynama süreniz 2 saati geçmeden kart vermiyor.
Yazımın tamamını okumadın sanırım.

Yazımın tamamını okumadın sanırım.
Ben yazının tamamını okudum hatta araya bilmediğin bir bilgiyi de sıkıştırdım. Galiba sen okuduğunu anlamıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı