100GB sanal RAM ne kadar RAM yapıyor?

Boş yorumları doldurmuşlar buraya. Sanal bellek fiziksel bellek kadar etkili değildir. Eski bilgisayarlar için kullanışlı.
Sanal bellek özellikle eski bellek miktarı düşük PC'ler için var olan bir özelliktir, RAM'in yetersiz kalacağı durumlarda HDD'nin belirli miktarda alanını kullanılarak yeni bellek yaratma amacı güdülmüştür lakin HDD, RAM'e göre çok yavaş kaldığı için hız sorununa çare olmaz. Zaten işletim sistemleri sanal bellek miktarını otomatik atıyor, yani üzerinde düşünülecek, uğraşılacak bir şey değil, zaten pek fayda getirmez.

Günümüzde artık belleğin ucuz ve bol bulunabilmesiyle önemini yitirmiştir. 8 GB ve üstü belleğiniz varsa sanal bellek ayarının sizin için pek bir önemi yok...
 
Şimdi 1 kilo demir nereden baksak bir 10 kilo yaptığına göre 100 GB sanal bellek de 32 GB DDR2 800 MHz RAM falan yapar gibi düşünebiliriz. Ama yanlış olur.

100 GB sanal bellek 100 GB sanal bellek yapar. Nasıl 2 kilo elma 1 kilo muz yapmıyorsa bu da öyle dönüşmez.

Konuda çeşitli miktar tavsiyeleri var. En düşüğünden başlayıp ayarlayabilirsiniz. Sıkıntı çıkarsa artırırsınız.
Mesela bende 16 GB bellek var. Son format attığımda sanal belleği ayarlamamıştım. Büyük bir program var, gerçekten büyük. Onu açıp 2 dakika sonra bilgisayar başına geliyordum. Kapanmış oluyordu. 2-3 kerede anca anladım RAM yetmediği için kapattığını. 16 GB sanal bellek ayarladım ve o durumda bile 15 GB bellek falan anlık olarak kullanılıyor. Onu lazım olunca kullanıyor zaten.
 
Sanal RAM o deği biliyorsunuz değil mi?

Sanal RAM, belleğinizdeki dosyaların bir kısmını diske yazar. Diski RAM'in bir parçası gibi kullanır yani. Ayarladıysanız diskte o kadar yer bırakmanız yeterli olur. Yani RAM'de boş yer açarda diyebiliriz.

Hocam ben uygulama yapıyorum ve uygulamayı deneyebilmek için sanal telefon oluşturmam gerekiyor ama PC'nin bütün RAM'ini kullanıyor neredeyse ve diğer uygulamalar düzgün çalışamayabiliyor sanal RAM'i arttırsam faydası olur mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı