100Mbps internetim var ama saniyede 3MB indiriyor

Eğer kullandığın cihazlarda 5 GHz bandı yoksa çok normal. 2.4 GHz'nin taşıma kapasitesi 30 MBps civarında. Ethernet portu ya da 5 GHz bandı ile tam hızınızı alabilirsiniz.

İnternet tarifem 100Mbps normalde ama Ookla testinde 30Mbps alıyorum. Bu normal mi?
Vallaha benim de Turkcell Superonline 100Mbps fakat 190Mbps gösteriyor.
Gerçi yine de değişiklik yok. Uzun zamandır bir tane gerçek hızımı gösteren site olmadı.
Steam'de oyun indirirken 11MBps'yi geçemiyorum indirirken. O da haftalardır her gece kesiliyor.
"Türkiye'de internet" diye olumsuz kavramın ağızlara yapışması uzun sürmez ki bence çoktan varolmuş bir kavram.

Arkadaşlar konu sahibi hız testini 2.4 GHz bandı üzerinden yapıyor eminim. Hiçbir ISS hiçbir koşulda müşterinin aldığı hızı sözleşmedeki hızın yüzde 30 kadarı ile limitlemez. 5 GHz bandı ile ya da Ethernet portu ile test ederse normal hızını alacaktır büyük olasılıkla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı