100Mbps internetim var ama saniyede 3MB indiriyor

Arkadaşlar konu sahibi hız testini 2.4 GHz bandı üzerinden yapıyor eminim. Hiçbir ISS hiçbir koşulda müşterinin aldığı hızı sözleşmedeki hızın yüzde 30 kadarı ile limitlemez. 5 GHz bandı ile ya da Ethernet portu ile test ederse normal hızını alacaktır büyük olasılıkla.

Şu an PC Ethernet'e bağlı ama gene aynı?
ISS ile görüşmeden önce modem arayüzünden xDSL istatistiklerini bizimle paylaşın.

Nasıl bakabilirim?
Türk Telekom ise gayet normal.

Evet Türk Telekom 😂
Görünüşe göre normal değil ama daha fazla detay vermediğiniz sürece kesin bir şey diyemeyiz. Hangi ISS'nin abonesisiniz, hangi paketi kullanıyorsunuz, daha önce 100 Mbps alıyor muydunuz, belli saatler arası internetiniz yavaşlıyor mu vs?

resim_2021-02-10_185551.png

Hiçbir zaman aldığımı hatırlamıyorum.
Nerede ölçüyorsunuz? Bu hızı modemi yanında alabilmekte.

Modemin dibinde Ethernet ile alıyorum Wi-Fi ile de aynı
Nasıl 5 GHz yapabilirim ki?

Arkadaşlar konu sahibi hız testini 2.4 GHz bandı üzerinden yapıyor eminim. Hiçbir ISS hiçbir koşulda müşterinin aldığı hızı sözleşmedeki hızın yüzde 30 kadarı ile limitlemez. 5 GHz bandı ile ya da Ethernet portu ile test ederse normal hızını alacaktır büyük olasılıkla.

Son düzenleme:
iyi sallamışsın. 2.4 ghz bandı 600 Mbps a kadar destekliyor.
Teorik olarak evet. Ama modemler belli bir hız sağlıyor.

Teorik olarak evet. Ama modemler belli bir hız sağlıyor.

Şahsen benim modemim (Tenda V300) yakın mesafede 68-70 Mbps veriyor. LAN kablosu ile de arada hatırı sayılır bir fark olmuyor çünkü internet zaten 75 Mbps Max. Yani benimki gibi ucuz bir modemle bile bu hız alınıyorsa 30 Mbps için patates kullanmak lazım.

Şahsen benim modemim (Tenda V300) yakın mesafede 68-70 Mbps veriyor. LAN kablosu ile de arada hatırı sayılır bir fark olmuyor çünkü internet zaten 75 Mbps Max. Yani benimki gibi ucuz bir modemle bile bu hız alınıyorsa 30 Mbps için patates kullanmak lazım.

Sorunu anladım. Meğer ben 35 Mbps kullanıyormuşum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı