100TL geçmeyecek 5 metre gerçek RGB şerit LED önerisi

seriouspotato

Centipat
Daha fazla  
Bir adet aldım daha önce fakat 1 gün geçmeden bozuldu. Gerçek RGB bile değildi, sadece 3 adet ardışık kırmızı, yeşil ve mavi LED'ler vardı ve bunların volümünü ayarlayarak yansıma şeklinde ışık veriyordu. Ben böyle değil, tek LED'in içerisinde tüm renkleri karıştırma olayı olsun istiyorum. 5 metre olması şart, şimdiden teşekkürler.

RGB' nin açılımı zaten RED-GREEN-BLUE ve bu ledlerdeki renklerin belirli oranlarda açılıp kısılmasıyla diğer renkler oluşturuluyor. Ardışıktan kastınız tam olarak nedir? Yani 1 metre şeritte 60 led varsa 20 tanesi kırmızı, 20 tanesi yeşil, 20 tanesi mavi mi? Resim olsa daha güzel olurdu varsa paylaşır mısınız?

5 aydır kullanıyorum tek bir ledinde bile sıkıntı çıkmadı hor kullanmama rağmen kumandada sıkıntı yok hala beni şaşırttı oldukçası
IMG_20210210_020300.jpg
IMG_20210210_020300.jpg

RGB' nin açılımı zaten RED-GREEN-BLUE ve bu ledlerdeki renklerin belirli oranlarda açılıp kısılmasıyla diğer renkler oluşturuluyor. Ardışıktan kastınız tam olarak nedir? Yani 1 metre şeritte 60 led varsa 20 tanesi kırmızı, 20 tanesi yeşil, 20 tanesi mavi mi? Resim olsa daha güzel olurdu varsa paylaşır mısınız?
demek istediği çipleri galiba tek ve üç çip olarak ikiye ayrıldığı için

5 aydır kullanıyorum tek bir ledinde bile sıkıntı çıkmadı hor kullanmama rağmen kumandada sıkıntı yok hala beni şaşırttı oldukçasıEki Görüntüle 888100Eki Görüntüle 888100

demek istediği çipleri galiba tek ve üç çip olarak ikiye ayrıldığı için
Peki RGB ışıkları 3 e ayrılmış halde mi yoksa her ışık kendi içinde mi RGB? Yani mesela diyelim ki turuncu yaktınız, ışıklara doğrudan bakınca kırmızı ve yeşil renklerin yandığını mı görüyorsunuz yoksa direkt turuncu mu?

Peki RGB ışıkları 3'e ayrılmış halde mi yoksa her ışık kendi içinde mi RGB? Yani mesela diyelim ki turuncu yaktınız, ışıklara doğrudan bakınca kırmızı ve yeşil renklerin yandığını mı görüyorsunuz yoksa direkt turuncu mu?

Anladım demek istediğinizi o dediğiniz sıkıntı olana tek çipli almak istediğinize ise 3 çipli yani tek LED'de gren blu Red veren LED şerit anlamına gelir evet bunlar istediğiniz türden 3 çipli rahatlıkla alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı