100W ampul tesisatı yakar mı?

Merhaba. Eski aracım 1992 model bir broadway'di ve kısa-uzun huzmeli 55-60 watt halojen far ampulünün yerine 90-100 watt halojen (mavi ışık filtreli) far ampulünü takıp sürekli olarak satıncaya kadar da kulandım, bu konuda hiç bir sıkıntı olmuyor hocam, sağ-sol blade far sigortası 5 A yerine 8 küsur A'yı 12-14 voltta sıkıntısız olarak taşıyor, mevcut kablo tesisatını zorlaması söz konusu olmayıp 2 yıllık fenni muayeneden de kolayca geçiyor, hiçbir sıkıntısı olmuyor kısacası. Örneğin şehir içi (park) aydınlatma ampullerinden yanan sis farlarını harici olarak bu şekilde şartlı olarak yanacak şekilde aracınıza monteleyip takarsanız eğer bu asli bir kusur olarak takılabilir, muayeneden geçemez. Çünkü tüm aydınlatmalardan bağımsız sigorta-anahtar-mini far rölesini harici sis farları için çok özel (kendi başına bağımsız) kullanmanız gerekir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Eski aracım 1992 model bir Broadway'di ve kısa-uzun huzmeli 55-60 watt halojen far ampulünün yerine 90-100 watt halojen (mavi ışık filtreli) far ampulünü takıp sürekli olarak satıncaya kadar da kulandım, bu konuda hiçbir sıkıntı olmuyor hocam, sağ-sol Blade far sigortası 5'a yerine 8 küsur A'yı 12-14 Volt'ta sıkıntısız olarak taşıyor, mevcut kablo tesisatını zorlaması söz konusu olmayıp 2 yıllık fenni muayeneden de kolayca geçiyor, hiçbir sıkıntısı olmuyor kısacası. Örneğin şehir içi (park) aydınlatma ampullerinden yanan sis farlarını harici olarak bu şekilde şartlı olarak yanacak şekilde aracınıza monteleyip takarsanız eğer bu asli bir kusur olarak takılabilir, muayeneden geçemez. Çünkü tüm aydınlatmalardan bağımsız sigorta-anahtar-mini far rölesini harici sis farları için çok özel (kendi başına bağımsız) kullanmanız gerekir. Kolay gelsin.

Yani kısacası sadece takıp kullanayım ve bir sıkıntıda olmaz doğru mu?
 
Evet, doğrudur. Yani 90-100 watt'lık far ampulünü ayni far duyu-ayni reflektörlü far camı-ayni kablo tesisatı- ayni far sigortası- ayni uzun/kısa far açma-kapama anahtarı- ayni araç alternatörü, aküsüyle rahatça kullanırsınız. Zaten sakıncalı görülseydi üst üste girilen araç muayenelerinde yetkililer tarafından mutlaka uyarılıp bu tadilatlı (60 >100 watt) haliyle araç mevcut kontrollerden geçemezdi.

Ancak aracınızda araç çalışırken farlarda gereğinden düşük parlaklığı 55-60 watt 'lık far ampulleriyle bile farkedip görüyorsanız bir oto elektrikçide, servisinde farlar için motorun radyatör yakınına sabitlenecek bir far rölesini (direk far kolundaki kontaklarla değil, röle içindeki 40 A'lik kontaklarla) farları daha parlak yakabilmek için taktırabilirsiniz. Sadece böyle bir sıkıntı varsa bu işleme gerek olabilir, bu işlem kesinlikle ampul tadilatıyla ilgili olmayıp araç iç tesisatı kaynaklı veya far ampulünün parlaklık düşmesi sıkıntısı eğer araçta kronik bir sıkıntı olarak varsa buna kesin çözüm oluyor. Sanayide Broadway'lerde ayrı bir far rölesinin fabrikasyon olarak konulmadığını detaylı bir inceletmeyle öğrenmiştim. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Evet, doğrudur. Yani 90-100 Watt'lık far ampulünü ayni far duyu-ayni reflektörlü far camı-ayni kablo tesisatı- ayni far sigortası- ayni uzun/kısa far açma-kapama anahtarı- ayni araç alternatörü, aküsüyle rahatça kullanırsınız. Zaten sakıncalı görülseydi üst üste girilen araç muayenelerinde yetkililer tarafından mutlaka uyarılıp bu tadilatlı (60 >100 watt) haliyle araç mevcut kontrollerden geçemezdi.

Ancak aracınızda araç çalışırken farlarda gereğinden düşük parlaklığı 55-60 Watt'lık far ampulleriyle bile fark edip görüyorsanız bir oto elektrikçide, servisinde farlar için motorun radyatör yakınına sabitlenecek bir far rölesini (direk far kolundaki kontaklarla değil, röle içindeki 40 A'lik kontaklarla) farları daha parlak yakabilmek için taktırabilirsiniz. Sadece böyle bir sıkıntı varsa bu işleme gerek olabilir, bu işlem kesinlikle ampul tadilatıyla ilgili olmayıp araç iç tesisatı kaynaklı veya far ampulünün parlaklık düşmesi sıkıntısı eğer araçta kronik bir sıkıntı olarak varsa buna kesin çözüm oluyor. Sanayide Broadway'lerde ayrı bir far rölesinin fabrikasyon olarak konulmadığını detaylı bir inceletmeyle öğrenmiştim. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim dostum ağzına sağlık
 

Yeni konular

Geri
Yukarı