10100F sistem kullanım süresi ve sıcaklıkları nasıl olmalı?

Joel1

Hectopat
İşlemci i3 10100F, ekran kartı RX 560 4 GB, anakart MSI B460M-A PRO.
Size birkaç sorum var.
1-) Bilgisayar günde 8 saat oynama ile bozulur mu? GPU ısı Max 60 CPU ise Max 50.
2-) Ekran kartı Max 60 derece olacak bu da onu yakar mı?
3-) Bilgisayar sağlığı için bildiklerinizi yazarsanız iyi olur.
4-) PC sağlığı için günde en fazla kaç saat kullanılmalı ve GPU, CPU ısısı Max kaç olmalı?

Kendi göz sağlığım konusunda sıkıntı etmeyin mavi renk filtreli ve düşük parlaklıkta oynuyorum.

1-) Bozulmaz.
2-) Yakmaz, gayet normal.
3-) Yazdım. Program olarak PC bileşenlerinin sağlığına bakmak için AIDA64, OCCT gibi testlerle genel tarama yapabilirsin.
4-) Uzun saatler kullanırsan sıkıntı olmaz. Ancak oyun performansın azalabileceği için restart atarsan iyi olabilir çünkü sürekli bilgileri bir sonraki açılış için belleğe alıyor. Yani 24 saat kesintisiz kullanacaksan 12. saatte reset atsan yeter.

Size birkaç sorum var.
1-) Bilgisayar günde 8 saat oynama ile bozulur mu? GPU ısı Max 60 CPU ise Max 50.
4-) PC sağlığı için günde en fazla kaç saat kullanılmalı ve GPU, CPU ısısı Max kaç olmalı?

Kendi göz sağlığım konusunda sıkıntı etmeyin mavi renk filtreli ve düşük parlaklıkta oynuyorum.

İşleyen demir pas tutar mı ? 😀

Size birkaç sorum var.

1 )Bilgisayarın bozulmaz. Günde 8 saat oynamak PC'ti değil senin ruh sağlığını bozar.
===
2) 60 derece de yanmaz. Zaten 95 de mi ne PC kendini kapatıyor ki 95 'e çıkman da zor bence.
===
3) PC sağlığı için yapabileceğin şeyler ise düzenli olarak kasanı temizler; termal macun azaldığı zaman kaliteli bir macun ile yeniler ve Windows Defender veya farklı bir anti-virus programı ile de düzenli olarak temizleme yapar isen sağlıklı bir şekilde kullanabilirsin.
===
4) İstediğin kadar kullan bir sıkıntı olmaz. Güncel ekran kartlarındaki veya işlemcilerdeki soğutma sistemleri ile yüksek sıcaklarada çıkamazsın zaten.

Son düzenleme:
1-) Bozulmaz.
2-) Yakmaz, gayet normal.
3-) Yazdım. Program olarak PC bileşenlerinin sağlığına bakmak için AIDA64, OCCT gibi testlerle genel tarama yapabilirsin.
4-) Uzun saatler kullanırsan sıkıntı olmaz. Ancak oyun performansın azalabileceği için restart atarsan iyi olabilir çünkü sürekli bilgileri bir sonraki açılış için belleğe alıyor. Yani 24 saat kesintisiz kullanacaksan 12. saatte reset atsan yeter.
Anladım sağol reset derken kapattım açmakmı :)
1-8 saat boyunca stres testinde tutmazsanız hayır, tutsanız bile zor.
2-80 dereceye kadar sorun olmaz.
4-Istediğiniz kadar kullanın, ben günde 12-15 saat açık bırakıyorum.
Sağol :)
İşleyen demir pas tutar mı ? 😀
Mantıklı :)
Sadece 1 gün için 8 saat oyun oynamak normal sayılabilir ancak bu uzun süre devam edecekse bilgisayardan önce sizin ruh sağlığınız bozulur.
Haklısın ama YouTube kanalı açtım ve düzenli video atıyorum yani Atıcam zaten Max 6 saat fazlasına benim beynim ve gözlerim el vermez
1-)Bozulmaz.
2-)85 derece bile yakmıyor.
3-)Korsan oyun yükleme. Bilmeden OC yapma 24 sat açık tutma PC'yi.
4-)GPU 75 dereceyi geçmese iyi olur işlemcide aynı şekilde.
OC a bulaşmam zaten ters iş saolun :)
1 )Bilgisayarın bozulmaz. Günde 8 saat oynamak PC'ti değil senin ruh sağlığını bozar.
===
2) 60 derece de yanmaz. Zaten 95 de mi ne PC kendini kapatıyor ki 95 'e çıkman da zor bence.
===
3) PC sağlığı için yapabileceğin şeyler ise düzenli olarak kasanı temizler; termal macun azaldığı zaman kaliteli bir macun ile yeniler ve Windows Defender veya farklı bir anti-virus programı ile de düzenli olarak temizleme yapar isen sağlıklı bir şekilde kullanabilirsin.
===
4) İstediğin kadar kullan bir sıkıntı olmaz. Güncel ekran kartlarındaki veya işlemcilerdeki soğutma sistemleri ile yüksek sıcaklarada çıkamazsın zaten.
Anladım saolun :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı