10100F sisteme monitör önerisi

Bütçe
4000tl
Hocam 2 gram aklım var onu da zaten konu açma ve Türkçe imla kurallarını kullanma şeklinle aldın benden.

Kasanın modeli belirtilmemiş.

İşlemci anakart uyumsuz.

Anakart eski.

RAM'in ne olduğu belirsiz.

SSD çöp.

Ekran kartı eski.

Bu sistemi alın.

İlk defa bilgisayar toplayacagim ondandır be abi.
Etrafınıza bakınca herkesin uyduğunu anlarsınız. Herkesin uyduğunu görünce forumun bir kuralları olduğunu bilmeniz lazım. Kurallara uyun ki iletişimimiz kesilmesin.

Sanki küfür etmişsiniz gibi hissettim daha dikkatli davranırım. 😂
Tamam bir saniye kendin montaj yapabilir misin?

Hocam monitör de dahilmiş.

Hiç montaj yapmadım ya.

Yaparım aslında siz bir atın hocam bakalım.

Hocam 5 dakika bekleteceğim tüm Chrome altüst oldu.
Anakart 449 TL
İşlemci 1650 TL
8 GB RAM 280 TL (8x2) 560 TL
Monitör 722 TL
240 GB SSD 249 TL
550W dahili PSU'lu kasa 800 TL
Toplam tamı tamına 4.435 TL ama bu fiyat 16 GB RAM ile, 8 GB RAM ile almak istersen 4125 TL. Sistem APU fakat gayet güçlü, yükseltmeye açık ileride 1660S-RTX2060 takabilirsin Ryzen APU'larda RAM MHz'i ve miktarı önemli bundan dolayı tavsiyem 4.4K verip 8x2 16 GB RAM almanız.

Hocam 5 dakika bekleteceğim tüm Chrome altüst oldu.
Anakart 449 TL
İşlemci 1650 TL
8 GB RAM 280 TL (8x2) 560 TL
Monitör 722 TL
240 GB SSD 239 TL
550W dahili PSU'lu kasa 800 TL
Toplam tamı tamına 4.425 TL ama bu fiyat 16 GB RAM ile, 8 GB RAM ile almak istersen 4125 TL. Sistem APU fakat gayet güçlü, yükseltmeye açık ileride 1660S-RTX2060 takabilirsin Ryzen APU'larda RAM MHz'i ve miktarı önemli bundan dolayı tavsiyem 4.4K verip 8x2 16 GB RAM almanız.

Bilmiyordum düzelteyim.
Not: Düzelttim Patriot koydum sorun yok şu an.

Sizce nasıl olmuş fikrinizi merak ettim daha önce başkalarına sistem toplamamıştım bu forumda.

Sistem ne için kullanılacak bunu bilmediğim için yorum yapamıyorum. Hangi ekran kartı eklenecek beklenti tam olarak nedir ?
Sistemde bütçe çok kısıtlı ama monitör pek hoş değil. TN panel ve buna karşın 5ms tepki süresi çok fazla. Renk kalitesi çok zayıf olacaktır.

Sistem ne için kullanılacak bunu bilmediğim için yorum yapamıyorum. Hangi ekran kartı eklenecek beklenti tam olarak nedir ?
Sistemde bütçe çok kısıtlı ama monitör pek hoş değil. TN panel ve buna karşın 5ms tepki süresi çok fazla. Renk kalitesi çok zayıf olacaktır.
Hocam 4000 küsür tl ile daha iyi monitör bulamadım fiyatı da daha fazla aşmak istemiyorum. Arkadaşın bütçesi sınırlı

Oyun ve ders.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı