10400F için B460 vs Z490

10400 için herkes Z490 alınması gerektiğini söylüyor. B460 anakartlarda 2666MHz limitinin olduğunu biliyorum. Fakat almaya gücümün yetebileceği en yüksek RAM modülü 3000MHz, bilemedin 3200MHz. Sırf bu kadarlık frekans farkı için Z490 almaya gerçekten gerek var mı?
Evet Z490'ın başka avantajları da var fakat zaten overclock yapmayacağım ve ileride k ibareli bir işlemci de almayı düşünmüyorum.
En ucuz Z490 dandirik, soğutmasız anakart modelleri yerine Wi-Fi 6 destekli, daha iyi soğutmaya sahip ve giriş çıkış portları çok daha zengin olan daha üst seviye ve daha ucuza satılan B460 modelleri (aklımda ASUS TUF B460 PRO Wi-Fi var.) Almak ihtiyaçlarım doğrultusunda bana daha mantıklı geliyor. Ancam Z490 için direten bir kesim de mevcut. Hataya da düşmek istemiyorum. Görüşleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
B460 artık ölü yatırım Z490 şart ancak 11700K'nın verdiği değerler tatmin edici değil Intel'e yatırmak şu anda at yarışı oynamak gibi.
Intel zaten bu saatten sonra bitti benim için. Ben aslında 11. nesil için değil, 12. nesil için konuştum. Intel para tuzağıdır. Millete 11. nesil destekler, soket sorunu olmaz diye aylarca 10400F ve B460 ikilisini önerdik.

Intel zaten bu saatten sonra bitti benim için. Ben aslında 11. nesil için değil, 12. nesil için konuştum. Intel para tuzağıdır. Millete 11. nesil destekler, soket sorunu olmaz diye aylarca 10400F ve B460 ikilisini önerdik.

Zaten fırın gibi.

Bu ikisinden birini al. Tabi 11. nesile geçmeyeceksen.

Bence MHz değerini falan salla. 11. nesil için en az Z490 lazım oluyor.
İleride çöp bir 11. nesil alacak isen Z490.

11. Nesile geçmeyi düşünmüyorum. Çünkü 10. Nesil işlemci aldıktan sonra yakın zamanda upgrade edecek bütçem de olmayacak. 5-6 yıl sonra ancak yeni bir işlemci alma durumum olabilir. O zaman geldiğinde de komple yeni anakart alıp o zamanın en güncel nesil işlemci serisine geçerim muhtemelen. O nedenle 11. nesil işlemci desteğinin pek bir anlamı yok benim için. Fakat yine de illa olmalı derseniz, B460 chipset fiyatina gene Asus'un Tuf H470 Pro WIFI modeli varmış ona yönelebilirim 11. nesil desteği için. Anakartın Type C portu ve WIFI desteğine sahip olması, soğutmalarının iyi olması önemli benim için. Bu nedenle giriş seviyesi anakartlar işime pek yaramıor. Ayrı satılan WIFI 6 modülleri çok pahalı ne yazık ki ve benim gördüğüm bu özelliklere sahip Z490'lar cok pahalı idi hep.
B460 fiyatına hem 11. nesil nesil destekli H470 anakart almak mı mantıklı yoksa bütçemi zorlayıp 800-1000TL daha ekleyip orta seviye bir Z490 mı almalıyım. Giriş seviyesi anakartlar aradığım özelliklere sahip değil maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı