10400F için B460 vs Z490

10400 için herkes Z490 alınması gerektiğini söylüyor. B460 anakartlarda 2666MHz limitinin olduğunu biliyorum. Fakat almaya gücümün yetebileceği en yüksek RAM modülü 3000MHz, bilemedin 3200MHz. Sırf bu kadarlık frekans farkı için Z490 almaya gerçekten gerek var mı?
Evet Z490'ın başka avantajları da var fakat zaten overclock yapmayacağım ve ileride k ibareli bir işlemci de almayı düşünmüyorum.
En ucuz Z490 dandirik, soğutmasız anakart modelleri yerine Wi-Fi 6 destekli, daha iyi soğutmaya sahip ve giriş çıkış portları çok daha zengin olan daha üst seviye ve daha ucuza satılan B460 modelleri (aklımda ASUS TUF B460 PRO Wi-Fi var.) Almak ihtiyaçlarım doğrultusunda bana daha mantıklı geliyor. Ancam Z490 için direten bir kesim de mevcut. Hataya da düşmek istemiyorum. Görüşleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde Ryzen 3600 + B550 ikilisi düşünüyordum fakat malum Ryzen fiyatları uçtu, ve ekran kartına da para ayırabilmek için diğer noktalarda bütçeyi kısmam gerekti.
Aslında çok da uçmadı hocam. 1500 TL Z490 + 1200 TL 10400F yerine 1100 TL B550 Bazooka + 1600 TL R5 3600 alınabilir. Aynı fiyat tutuyor.

B460 alarak güncelleme yapmasanız bile XMP, OC (çarpan kili açık işlemci varsa) gibi imkanlardan mahrum kalacaksınız. Bana göre Intel kullanıcısı Z serisi bir anakart almalıdır. He beklerseniz B/H500 serisi anakartlar geliyor. XMP imkanı sağlayacaklar. Z serisinden ise daha ucuz olacaklarını tahmin edebiliriz.

1500 TL Z490 + 1200 TL 10400F yerine 1100 TL B550 Bazooka + 1600 TL R5 3600 alınabilir.

Hocam bende 3600+B550 Bazooka tarafındayım ancak arkadaş anakartta Wi-Fi desteğini sağlamasını istiyor bu yüzden Edge seçmesi gerekince bir nebze fiyatlar artıyor.

Bence bu tercih edilebilir.
Hatta aşağıdaki ürünü alıp işlemci için bir tık daha yukarı çıkabilir.

İleride güncelleme yapılmayacaksa bu anakartlara gerek var mı? (2 işlemci için de konuşuyorum)
Intel için eğer XMP ayarları yapılmak isteniyorsa şart. Ancak R5 3600 için B550 yerine daha düşük kartlar ile rahat kullanabilmek mümkün.

Son düzenleme:
Hatta aşağıdaki ürünü alıp işlemci için bir tık daha yukarı çıkabilir.

Diğer parçalara da bütçe ayırmak istediğim için normalde işlemci+anakart için 2400TL'yi geçmek istemiyordum, maksimum sınırım oydu. Ancak anlaşılan bu sınırın üzerine çıkmam gerekecek.

Diğer parçalara da bütçe ayırmak istediğim için normalde işlemci+anakart için 2400TL'yi geçmek istemiyordum, maksimum sınırım oydu. Ancak anlaşılan bu sınırın üzerine çıkmam gerekecek.
MSI PRO B550 ile R5 3600 alınca çok geçmiyor aslında. Bence gayet tercih edilesi bir ikili.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı