Çözüldü 10400F RX6600 sistemde CS:GO 100 FPS civarında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Rowns

Hectopat
Sisteminde i5 10400F RX 6600 16 GB RAM olmasına rağmen CS:GO'yu açtığım zaman 100'u geçmiyor ve lag oluyor çok fazla. İşlemcim 1 saat oynamadan 80 derecelere ekran kartı 70 75 derece oluyor kapatınca donmaya başlıyor. Sistem bunun sorunu nedir yeni aldığım için tek CS yüklü sadece.

Çözüm
Aynı bu şekilde taktım.

Oturtamamışsın otursaydı termal macun yayılırdı.
Termal macunu sileyim deme kullanabilirsin o haliyle.
Sanırım Intel'in fanı.
Yani fanın ayaklarını deliğe oturturup çaprazlama az bir şey güç uygulayın ve oturmasını sağlayın ondan sonra fanın üstündeki çevirmeli bir şey varsa onu okun tersi yönünde olmazsa okun gösterdiği yöne doğru çevirim ve kilitleyin ve tekrar test yapın.
Aynı bu şekilde taktım

Dosya Ekleri

• IMG-20220617-WA0004.jpeg
    IMG-20220617-WA0004.jpeg
    110,4 KB · Görüntüleme: 27
Aynı bu şekilde taktım.

Oturtamamışsın otursaydı termal macun yayılırdı.
Termal macunu sileyim deme kullanabilirsin o haliyle.
Sanırım Intel'in fanı.
Yani fanın ayaklarını deliğe oturturup çaprazlama az bir şey güç uygulayın ve oturmasını sağlayın ondan sonra fanın üstündeki çevirmeli bir şey varsa onu okun tersi yönünde olmazsa okun gösterdiği yöne doğru çevirim ve kilitleyin ve tekrar test yapın.

Çözüm
Karışmak gibi olmasın ama konu neden sıcaklığa geldi. YouTube'da paylaşılan videolarda sıcaklıklar gayet normal görünüyor. Ki bana görede bu havalara göre gayet normal gibi. Bence sorun başka bir şey ama neyse :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karışmak gibi olmasın ama konu neden sıcaklığa geldi. YouTube'da paylaşılan videolarda sıcaklıklar gayet normal görünüyor. Ki bana görede bu havalara göre gayet normal gibi. Bence sorun başka bir şey ama neyse :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

80 derecelere kadar geliyor dediki bu da işlemcinin frekansını düşürebilir o nedenle zaten FPS düşük, ve arkadaş fanı yanlış montajlamış.

70 derece ile 80 derecenin arasındaki sıcaklık farkı az gibi görünsede aslında devasa bir değişim bu değerler için.
50'den 60 olsa tamam az olur ama 70'den 80'ne yüksek bu.

80 derecelere kadar geliyor dediki bu da işlemcinin frekansını düşürebilir o nedenle zaten FPS düşük, ve arkadaş fanı yanlış montajlamış.

70 derece ile 80 derecenin arasındaki sıcaklık farkı az gibi görünsede aslında devasa bir değişim bu değerler için.
50'den 60 olsa tamam az olur ama 70'den 80'ne yüksek bu.
Yanlış bir OC denemesi olmadan default ayarlar ile bir işlemcinin 80 derece iken throttling olduğunu pek görmedim ama bakalım sorun neymiş...Kolay gelsin.

Sağ olun arkadaşlar işlemci fanını düzelttim ve BIOS guncelledim kurcalarken işlemciye anlamadığım bir sürü şey yapıp yük bindirmisim ekran kartınada overclock 2400 MHz yapmışım sizide uğraştırdım iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı