3 küsur dakika test yaptım. Bu değerleri aldım. Analartım farklı ama en son Windows 11 desteği olan sürüme güncellemiştim. Soğutucu olarak da Cooler Master Hyper 212 kullanıyorum.
çok teşekkür ederim dostum gecenin bu saatinde bana yardımcı olduğun için,ben sorunu çözdüm bios ayarlarında bende cpu cooler seçmek için ayar var 3 seçenek var ;boxed cooler,
tower air cooler,water cooler bu şeçeneklerden bende water cooler seçili idi sıcaklık değerlerim ondan yüksek çıkıyodu, boxed 65w ,tower 288w ,water 4096w yazıyodu yanlarında araştırdım biraz yabancı forumlarda water coolerı seçtiğin zaman işlemci ne varsa açıyo hız olarak büyük bi hız artışı olmuyor ama ısı artışı çok oluyor problem buymu,
Anakart: MSI Z490-A Pro
İşlemci: i5 10400F
AIDA64 stress fpu ve CPU testi yaptım, aldığım değerler bunlar sizce normal mi?
Bir sorunum daha var. Bazen stress testi yaparken işlemci 100 dereceye kadar çıkıyor. Testi bitirdiğimde sıcaklık düşmüyor veya çok zor düşüyor, pompa çalışıyor. İşlemci fanları %100'de olmasına rağmen. (pompa hızım %100 ayar yapmadım).
Sorun çözüldü arkadaşlar;
Biosta cpu cooler tuning diye bir ayar var, 3 seçenek var burda Boxed, tower, water cooler diye bende burda water cooler seçiliymiş,sıvı soğutma seçili olduğu için işlemci daha çok zorluyor kendini performans olarak birşey değişmese de ısı olarak çok değişiyor en az 10 derece oynadı bende,bu bilgiye burada kaynaktan ulaştım umarım birinin işine yarar ben 2 haftadan beri bunla uğraşıyorum kafaya takmıştım sonunda yaptım, buda kaynak linki
Msi
not; ekteki resim googledan bulduğum bir fotodur,
Güncelleme 26/05/2022
Benim sıvı soğutma bozulmuş arkadaşlar 1aydan beri stok fan ile idare ediyorum üşenip garantiye gönderememiştim 24 Mayıs'ta Teknobiyotik yetkili servise gönderdim 25.de ellerine geçti ve bugün değişim kararı çıktı direk yenisi gönderecek ürün daha gelmedi, gelince yazarım buraya.