10400F sisteme ekran kartı önerisi

Bütçe
8000-10.000

Inwesper

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
904
Çözümler
3
Arkadaşlar, aylar önce bir sistem topladım fakat ekran kartını fiyatları düşsün alırım diyordum fakat gördüğünüz üzere düşecek gibi de değil. Son zamanlarda şu an kullandığım ekran kartım sorun yaratmaya başladı. Zaten hasarlı bir karttı artık canıma tak etti bir ekran kartı alacağım fakat hangi ekran kartı alacağıma karar veremiyorum. AMD ekran kartı almak istemiyorum şu an RX550 4 GB kullanıyorum ve aldığıma bin pişmanım fakat bir yandan da acaba yüksek bütçedeki kartları böyle değil midir diyorum. Ben kasayı toplarken 3060 Ti için topladım fakat şu an almam biraz zor bu yüzden ne yapsam size danışayım dedim. Ben iki tane kart arasında kaldım. Bu öneriler dışında da bir öneriniz olabilir, neyse çok uzattım şimdiden teşekkürler.

Yazın çalışmayı düşünüyorum çalışmadan önce alacağım borcunu çalıştıktan sonra elimdeki para ile ödemeyi düşünüyorum ailemde üstüne biraz para katacak.

İşlemci: i5 10400F.
Anakart: Z-490'a Pro MSI.
RAM: Apacer 8 GB 3200 MHz RAM (normalde 16 GB fakat birinde bir arıza var servise vereceğim)
PSU: Corsair RM650.
 
10400F le RTX 3060 Ti bir tık darboğaz yaşayabilirsin önerim RX6600 ama.
Bütçeye göre RX 6600XT öneririm.
(Formda daha yeniyim hatam olabilir)
 

Hocam cezam vardı cevap veremedim aslında içimden 6600 XT geçiyor fakat AMD'ye pek güvenemiyorum aslında zorlasam 3060 Ti da alabilirim fakat aralarında bu kadar fark var mı diye tereddüt ediyorum.
@kqqk13 @kino
 
Son düzenleme:
@Inwesper 10400F, 3060 Ti tam besleyemez 3060 bakablirsin.

Hocam çok aşırı büyük bir darboğaz olacağını sanmıyorum bir de ortada olan ekran kartlarının ( RX 6600XT, RTX 3060, 3060 Ti) hangi modellerini almalıyım mesela markadan markaya çok büyük fark olur mu veya 2 ile 3 fanlı modeli arasında.
 
RX 6600 XT.
 
3060 Ti'dan vazgeçtim fiyatından dolayı fakat şu an son kez bir şey daha sormak istiyorum, ben görüntüye önem veren biri değilim ama tek kişilik hikaye odaklı oyunlarda da biraz görüntüye önem veririm genellikle FPS oyunları oynarım bunlara bakarak bu iki arasından hangisini alayım?
Bir de hocam bu kartlar beni ne kadar götürür?
(Daha ucuz olanını bulursanız atarsanız sevinirim)
@kino @550519 @m. Hakim aslan.
 
RX 6600 XT öneririm hocam 3060'ı geride bırakıyor. Öbür sorunuza gelecek olursak AMD'nin 6600 serisi tamamen stabil bir seri öbürleri gibi driverlarda sıkıntı/coin while yok. İyi kullanımda 5-6 yıl götürür hocam.
 

Hocam aslında bir tarafım 6600 almak daha mantıklı diyor ama AMD'ye hiç güvenemiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…