10400F sistemler vs. 3600 sistemler

ilterish_kaqan40

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum öncelikle.
Forumunuza henüz kayıt oldum ve bir süredir bir bilgisayar almak istiyor, fakat bu konuda bir türlü emin olamıyorum.
Sistem parçalarından ve genel manada sistem toplama işinden çok fazla anlayan birisi değilim.
Her gün 2-3 saat CS:GO, Valorant, belki CoD Battlefield gibi oyunlar oynamak ve canlı derslerimi takip etmek için orta düzey bir bilgisayar satın almak istiyorum.
Halihazırda 3-4 hazır sistem buldum fakat hangisini almalıyım bilemiyorum. Asıl nokta işlemci olarak R5 3600 mü yoksa i5 10400F mi seçmeliyim kanaat edemedim. İş yerimde çalışan bir arkadaşımla görüştüğümde 10400F'in MHz denilen o şey her neyse o konuda çok yetersiz kalıcağını söylüyor ve hiçbir fikrim olmadığı için bir şey diyemiyorum açıkçası.

Sistemleri paylaşmamda reklam olucağı gibi bir sıkıntı var mı bilmiyorum ama;

Mesela, ekran kartlarındaki Phoenix ve Dual kelamlarının ne ifade ettiği ve ne fark yarattığı konusu gibi bu sistemlerdeki ince nuans farklarını bilmiyorum. Genel manada R5 3600 ile 10400FLI sistemler arasında 800-1000 TL gibi bir fark var. Açıkçası aldığım sistem beni en az 5 sene götürsün istiyorum ve bu fark benim için çok büyük sorun değil. Fakat hepimiz emekçi insanlarız gerekmiyecek bir şey için de gayet kıymetli bir miktar bu. Dediğim gibi bu sistemler arasında hangi/hangilerini tavsiye edersiniz veyahut haricen farklı bir site üzerinden başka bir tavsiyeniz olursa saygıyla dinlemek isterim.

Ayrıca ekipman olarak şu an:

Logitech G300s mouse

Gamenote H2029u kulaklık.
Gamenote KB435L klavyesini sipariş ettim.
Yine monitör olarak
[GameBooster 27" GB-277GCF 1ms 165hz HDMI,DisplayPort FreeSync Curved Gaming Monitör
Ürünleri arasından, AOC C27G1 27 modeli bana çok cazip geliyor(tek sebebi marka bildiğim bir marka olması, yırtılma vs sorunalrı olduğunu söyleyenler var fakat diğerleri hakkında hiç bilgim yok) onu da nasipse bugün yarın sipariş geçeceğim. Ekipmanlarım konusunda da yorumlarınızı dinlemek isterim.

Şimdiden, acemisi olarak girişmiş olduğum bu süreçte destekleriniz ve yardımlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p için 27" ekranın büyük olduğunu söyleyenler var bir araştırın isterseniz.
Kasa içinse 10400Fli sistemde çift fanlı olan 1660S modellerin kıyaslamasına bakın. Hangisi iyiyse onu alın.
Yorumunuz için teşekkürler hocam, sanırım tuf kart daha makul görünüyor. 27 inç mevzusu biraz kafamı karıştırdı siz dedikten sonra araştıracağım teşekkürler.

27'' Monitörüm var ve 1080p alırken bende pek dikkat etmedim ama bu boyutlara çıkıldığı zaman 1440p ye geçilmesi gerekiyor ekranda pikselleşmeler başlıyor , kullanılır mı kullanılır ama tavsiyem en azından 2k ekran.

24"den yukarısı 1080P için fazla. Bu arada 9200 TL gibi bütçeye çıkabiliyorsunuz, o kadar çıkmışken 300 TL daha verip 2060 bir sistem alınabilir.
Aslında yukarıda da belirttiğim gibi çıkma taraftarı değilim hocam, aslında 1660s ve 10400f birleşimi olan kasalar, cs go valorant ve film dizi gibi ihtiyaçlarımı ne oranda karşılar, ve 10400f ile 3600 arası bir kıyaslamayı da merak ederek yazdım. Teşekkürler

Aslında yukarıda da belirttiğim gibi çıkma taraftarı değilim hocam, aslında 1660s ve 10400f birleşimi olan kasalar, cs go valorant ve film dizi gibi ihtiyaçlarımı ne oranda karşılar, ve 10400f ile 3600 arası bir kıyaslamayı da merak ederek yazdım. Teşekkürler
10400F oyun tarafında daha iyi.
Aslında fark etmez, hangisi ucuzsa onu alın geçin. 1660S+10400F rahat 5 sene gider de CS:GO ve Valorant o kadar gider mi? Orası muamma :D

ahah sayın hocam :) bizim emektar maalesef cs go yu açmıyor bile ama 2000 li yılların başlarında çıkan cs 1.5 ve cs 1.6 yı her akşam bana oynatıyor. Anlıyacağınız bizim gibi klasik adamlar farklı şeylere yönelemiyoruz. Bir kaç yerde daha yorumlarınıza denk geldim şimdilik 8.5 k lık sistemi alıp 4-5 sene sonra 2060 yerine daha yüksek bi gpu almak sizce de daha mantıklı olmaz mı ayrıca, 10400f'ın z490 olmadan yeterli performansı vermediğini ramleri bile yeterince kullanamadığımızı söylüyorlar. bu haliyle bile 10400f r5 3600 ile kıyaslanınca önde mi sizcede ?

ahah sayın hocam :) bizim emektar maalesef cs go yu açmıyor bile ama 2000 li yılların başlarında çıkan cs 1.5 ve cs 1.6 yı her akşam bana oynatıyor. Anlıyacağınız bizim gibi klasik adamlar farklı şeylere yönelemiyoruz. Bir kaç yerde daha yorumlarınıza denk geldim şimdilik 8.5 k lık sistemi alıp 4-5 sene sonra 2060 yerine daha yüksek bi gpu almak sizce de daha mantıklı olmaz mı ayrıca, 10400f'ın z490 olmadan yeterli performansı vermediğini ramleri bile yeterince kullanamadığımızı söylüyorlar. bu haliyle bile 10400f r5 3600 ile kıyaslanınca önde mi sizcede ?
10400F 2666 Mhz Ram'le birlikte ya 3600'a eşit oluyor ya da geçiyor. OC yapmayı biliyor musunuz?
Bence Cyber-1660S veya Nova-10400F daha mantıklı diğerlerinden.
Ryzen 5 3500'e de bulaşmayın. Kötü bir işlemci.

çok anladığımı söyleyemem hocam, daha evvel hiç denemedim. Fakat 2060 mevzusunu söyleyerek o kadar arafta bıraktınız ki, acaba 1.5 k daha hocamın dediğini mi yapsam diyorum şuan :)))

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı