ilterish_kaqan40
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum öncelikle.
Forumunuza henüz kayıt oldum ve bir süredir bir bilgisayar almak istiyor, fakat bu konuda bir türlü emin olamıyorum.
Sistem parçalarından ve genel manada sistem toplama işinden çok fazla anlayan birisi değilim.
Her gün 2-3 saat CS:GO, Valorant, belki CoD Battlefield gibi oyunlar oynamak ve canlı derslerimi takip etmek için orta düzey bir bilgisayar satın almak istiyorum.
Halihazırda 3-4 hazır sistem buldum fakat hangisini almalıyım bilemiyorum. Asıl nokta işlemci olarak R5 3600 mü yoksa i5 10400F mi seçmeliyim kanaat edemedim. İş yerimde çalışan bir arkadaşımla görüştüğümde 10400F'in MHz denilen o şey her neyse o konuda çok yetersiz kalıcağını söylüyor ve hiçbir fikrim olmadığı için bir şey diyemiyorum açıkçası.
Sistemleri paylaşmamda reklam olucağı gibi bir sıkıntı var mı bilmiyorum ama;
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
Mesela, ekran kartlarındaki Phoenix ve Dual kelamlarının ne ifade ettiği ve ne fark yarattığı konusu gibi bu sistemlerdeki ince nuans farklarını bilmiyorum. Genel manada R5 3600 ile 10400FLI sistemler arasında 800-1000 TL gibi bir fark var. Açıkçası aldığım sistem beni en az 5 sene götürsün istiyorum ve bu fark benim için çok büyük sorun değil. Fakat hepimiz emekçi insanlarız gerekmiyecek bir şey için de gayet kıymetli bir miktar bu. Dediğim gibi bu sistemler arasında hangi/hangilerini tavsiye edersiniz veyahut haricen farklı bir site üzerinden başka bir tavsiyeniz olursa saygıyla dinlemek isterim.
Ayrıca ekipman olarak şu an:
Gamenote KB435L klavyesini sipariş ettim.
Yine monitör olarak
[GameBooster 27" GB-277GCF 1ms 165hz HDMI,DisplayPort FreeSync Curved Gaming Monitör
Ürünleri arasından, AOC C27G1 27 modeli bana çok cazip geliyor(tek sebebi marka bildiğim bir marka olması, yırtılma vs sorunalrı olduğunu söyleyenler var fakat diğerleri hakkında hiç bilgim yok) onu da nasipse bugün yarın sipariş geçeceğim. Ekipmanlarım konusunda da yorumlarınızı dinlemek isterim.
Şimdiden, acemisi olarak girişmiş olduğum bu süreçte destekleriniz ve yardımlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
Forumunuza henüz kayıt oldum ve bir süredir bir bilgisayar almak istiyor, fakat bu konuda bir türlü emin olamıyorum.
Sistem parçalarından ve genel manada sistem toplama işinden çok fazla anlayan birisi değilim.
Her gün 2-3 saat CS:GO, Valorant, belki CoD Battlefield gibi oyunlar oynamak ve canlı derslerimi takip etmek için orta düzey bir bilgisayar satın almak istiyorum.
Halihazırda 3-4 hazır sistem buldum fakat hangisini almalıyım bilemiyorum. Asıl nokta işlemci olarak R5 3600 mü yoksa i5 10400F mi seçmeliyim kanaat edemedim. İş yerimde çalışan bir arkadaşımla görüştüğümde 10400F'in MHz denilen o şey her neyse o konuda çok yetersiz kalıcağını söylüyor ve hiçbir fikrim olmadığı için bir şey diyemiyorum açıkçası.
Sistemleri paylaşmamda reklam olucağı gibi bir sıkıntı var mı bilmiyorum ama;

NOVA-10400F / INTEL i5-10400F / ASUS DUAL GTX 1660 SUPER OC 6GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
NOVA-10400F isimli bu hazır gaming sistem sizlere ASUS GTX 1660 SUPER 6GB ekran kartı ile sunuluyor. NVIDIA GTX1660 SUPER 6GB ekran kartı INTEL'in 10.nesil i5-10400F işlemcisi ile uyumlu bir şekilde çalışarak sizlere fiyat performans odaklı bir bilgisayar sunmamızı sağlıyor.

CYBER-1660 / INTEL i3-12100F / ASUS PHOENIX GeForce GTX 1660 OC 6GB / 16 GB RAM / 500GB SSD Gaming Bilgisayar
CYBER-1660 oyuncu bilgisayarı, INTEL i3-10105F işlemci ve ASUS GTX 1660 Ti ekran kartı ile güçlendirilerek üst düzey oyun performansı için tasarlandı.

NOVA-1660S / INTEL I3-12100F / ASUS TUF GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
NOVA-1660S oyuncu bilgisayarı Intel i3-10100F ve ASUS GTX 1660 SUPER ekran kartı ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.

ModArt PC-MA2 / AMD RYZEN 5 5500 / ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
ModArt PC-MA2 sistemimiz ModArt PC önerisi ile Intel’in fiyat/performans canavarı Intel Core-i5 11400F işlemcisinden gücünü alırken ASUS TUF GTX 1660 Ti ile yanında 500GB M.2 SSD depolaması ile oyunlar içindeki yükleme sürelerinizi de minimuma indirmenizi sağlıyor.

CYBER-3600 / AMD Ryzen 5 3600 / ASUS TUF GeForce GTX 1660 Ti EVO 6GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
CYBER-3600 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Hazır Gaming Bilgisayardır. AMD Ryzen 5 3600 işlemci, ASUS TUF GTX 1660 Ti 6GB OC ekran kartı, 16GB DDR4 RAM ve 512GB NVMe M.2 SSD parçaları toplanılarak oluşturulmuştur. Montaj ve testleri ücretsiz yapılarak, aynı gün kargo ile gönderilmektedir.

ModArt PC-MA1 / AMD RYZEN 5 3500X / ASUS TUF GTX 1650 D6 4GB / 16GB RAM / 500GB SSD Gaming Bilgisayar
ModArt PC tarafından hazırlanan MA1 isimli bu hazır gaming sistem sizlere ASUS GTX 1650 4GB ekran kartı ile sunuluyor. NVIDIA GTX1650 4GB ekran kartı AMD’nin 3.Nesil Ryzen 5 3500X işlemcisi ile uyumlu bir şekilde çalışarak sizlere fiyat performans odaklı bir bilgisayar sunmamızı sağlıyor.

Mesela, ekran kartlarındaki Phoenix ve Dual kelamlarının ne ifade ettiği ve ne fark yarattığı konusu gibi bu sistemlerdeki ince nuans farklarını bilmiyorum. Genel manada R5 3600 ile 10400FLI sistemler arasında 800-1000 TL gibi bir fark var. Açıkçası aldığım sistem beni en az 5 sene götürsün istiyorum ve bu fark benim için çok büyük sorun değil. Fakat hepimiz emekçi insanlarız gerekmiyecek bir şey için de gayet kıymetli bir miktar bu. Dediğim gibi bu sistemler arasında hangi/hangilerini tavsiye edersiniz veyahut haricen farklı bir site üzerinden başka bir tavsiyeniz olursa saygıyla dinlemek isterim.
Ayrıca ekipman olarak şu an:
Logitech G300s mouse
Gamenote H2029u kulaklık.Gamenote KB435L klavyesini sipariş ettim.
Yine monitör olarak
[GameBooster 27" GB-277GCF 1ms 165hz HDMI,DisplayPort FreeSync Curved Gaming Monitör
Ürünleri arasından, AOC C27G1 27 modeli bana çok cazip geliyor(tek sebebi marka bildiğim bir marka olması, yırtılma vs sorunalrı olduğunu söyleyenler var fakat diğerleri hakkında hiç bilgim yok) onu da nasipse bugün yarın sipariş geçeceğim. Ekipmanlarım konusunda da yorumlarınızı dinlemek isterim.
Şimdiden, acemisi olarak girişmiş olduğum bu süreçte destekleriniz ve yardımlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
Son düzenleyen: Moderatör: