1050 Ti alınır mı?

Arkadaşlar ekran kartı almak istiyorum, i5 6500 işlemcim var ve almak istediğim MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G 4 GB GDDR5 128Bit. Sizce su anda alınır mı? Yeni nesil oyunlar için de istiyorum ya da yeniden mi sistem kurayım?
1.El olarak şu an kesinlikle alınmaz onun yerine RX 570 RX 580 alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD tarafında hala ısınma sorunları, wattman hataları mevcut. AMD bu işi kesinlikle çözene kadar ben AMD ekran kartı alınmasını pek tavsiye etmiyorum. İsterse bu kartlar 1300 TL olsun 2080Ti seviyesinde olsun, böyle saçma saçma hatalar verdikten sonra ısındıktan sonra ne anlamı kaldı? Hayatında AMD ekran kartı kullanmayıp, sırf fiyatı uygun ve daha fazla FPS veriyor diye RX570, RX580 önerenler çok her forumda.

Aslında AMD taraftarı değilim. Şu an ki ekran kartım Sapphire R7 370 Nitro 4 GB. Vatan'dan almıştım. Pek araştırmadığım için kasmışlardı.

1060 kesinlikle alınmaz. Şuan fiyatı İtopya ve Vatan'da 2400 TL gözüküyor ve o fiyatı hak etmiyor. O fiyata 1660Tİ bulunur.
GTX1060'ın değeri zaten o kadar etmiyor ki. Ellerinde stok yoksa veya satılmıyorsa fiyatı yükseltiyorlar. İkinci el baktığınız zaman 800-1300 TL arası bulunabilir GTX 1060. Ama bütçe varsa şu kartlarda alınabilir:

İndirimlerde GIGABYTE 1660 1500 TL'yi gördü. RX590 iade olmuş olsaydı onu alacaktım olmadı.

Sayısı az? Saydın mı hocam? RX590 aldık sayısı az diye kart 75-80 derece arası, 40 dakika %100 yük altında PUBG, RS6 gibi oyunlarda istisnasız wattman hatası veriyor kart. Sürekli 2400-2500 RPM civarında dönen fanlar zaten ayrı bir çile. Bunu düzeltmesi gerekenler kullanıcılar değil AMD'nin kendisidir. 1060 6GB ikinci el olarak alınmaya değer bir kart hala. Ben 1660Ti alacağım. İmzama bakın isterseniz RX590'ın üstü çizili, 10 yıllık emektar kartımı kullanıyorum bu sistemle.
Kızgın bırakılmış :D Siz demekki sayısı az olanlara denk gelmişsiniz. AMD'nin kendisidir diye adamlar tüm rx 590'ları toplasınlar tekrar mı yapsınlar? O hata varsa gönder garantiye. Yenisini gönderirler onda sorun yaşamazsın. Alıp da sorun yaşayanlar maks yüzde 20 falandırç
GTX1060'ın değeri zaten o kadar etmiyor ki. Ellerinde stok yoksa veya satılmıyorsa fiyatı yükseltiyorlar. İkinci el baktığınız zaman 800-1300 TL arası bulunabilir GTX 1060. Ama bütçe varsa şu kartlarda alınabilir:

İndirimlerde GIGABYTE 1660 1500 TL'yi gördü. RX590 iade olmuş olsaydı onu alacaktım olmadı.
Ben 0 bahsediyorsunuz sandım.

AMD işlemci konusunda çok büyük bir başarı yakaladı ama ekran kartı konusunda bu pek söylenemez. Fazla FPS veriyor evet doğru, ama bu wattman hatası ve ısınma sıkıntısı varken fazla FPS vermesi kullanıcının bir işine yaramıyor ki, çünkü bu zavallı çilekeş kullanıcı wattman hatasını çözmekle uğraşıyor, acaba kartı nasıl serin tutarım diye düşünüp duruyor, garantiye gönderiyor garanti diyorki kart sağlam hiçbir sorunu yok. Kimsenin fanboyluk yaptığı yok ne yazık ki böyle.

Kızgın bırakılmış :D Siz demekki sayısı az olanlara denk gelmişsiniz. AMD'nin kendisidir diye adamlar tüm rx 590'ları toplasınlar tekrar mı yapsınlar? O hata varsa gönder garantiye. Yenisini gönderirler onda sorun yaşamazsın. Alıp da sorun yaşayanlar maks yüzde 20 falandırç

Ben 0 bahsediyorsunuz sandım.
Bu forumda her ay kaç tane ''RX*** ısınma sorunu, RX*** Wattman hatası'' isimli konu açılıyor biliyor musun? Daha kendin bile GT820M kullanıyorsun AMD ekran kartı öneriyorsun. Garantiye gönderdim zaten iade edeceğim. 100 kişi alıyorsa 80'inde sorun çıkıyor %20 olduğuna emin misin sen? Lütfen bilmeden yorum yapmayalım. Bir kere bile kullanmadığınız kartları sırf fazla FPS veriyor diye öneriyorsunuz. Sizin gibilerin önerileriyle aldık RX590'ı şimdi uğraşıyoruz. Kartı övmeye gelince ''Arkadaşım kullanıyor 1 yıldır çok memnun, hem daha ucuz hem daha performanslı NVIDIA almaya hiç gerek yok, wattman hatası çok nadir olur sen al'' diyorsunuz, o adam sorun yaşayınca ortadan kayboluyorsunuz. Aynılarını ben yaşadım çünkü, başkasınında yaşamasına izin vermem.

Sıfır almayı düşünüyordum ama değmez diyosanız ikinci el olarak ne önerirsiniz? Bir de i5 6500 e uyumlu olacak boğmasın istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı