Sistemimi aşağıya yazacağım. Oyun SSD'ye kurulu. Düşük ayarlarda oynuyorum. FPS 40-60 arası değişiyor fakat oyunda bazen çok sık bazen çok nadiren birkaç saniyelik droplar oluyor. Bu sırada ekran kartı clock hızı normalinin yarısına kadar düşüyor. İşlemci kullanımı %0'a falan iniyor. Dikkatimi çeken bir diğer unsur ise işlemci sıcaklığım sürekli 90 derecede seyrediyor. Ekran kartı sıcaklığım ise normal değerlerde.
Macun yenilemek, kasa temizliği yapmak, kasa içi hava akışını düzene sokmak lazım. İşlemci serinlediği zaman daha temiz performans alırsın. Bunlar dışında bir yola da gitme. Sorunun yazılımsal değil.
Ayarlar düşük olduğu için işlemciye binen yük artıyor. Biraz grafik ayarı yükseltmeyi denediniz mi? Origins optimizasyon olarak kötü. İşlemci sıcaklık sorunu çözülse bile oyun optimizasyonu kötü olduğu için FPS düşme sorunu tamamiyle ortadan kalkmaz bence. Aynı sistem ile Origins ve Odyssey oynadım. Daha sonra çıkmasına rağmen Odyssey ile daha stabil ve yüksek FPS alıyorum.
Ayarlar düşük olduğu için işlemciye binen yük artıyor. Biraz grafik ayarı yükseltmeyi denediniz mi? Origins optimizasyon olarak kötü. İşlemci sıcaklık sorunu çözülse bile oyun optimizasyonu kötü olduğu için FPS düşme sorunu tamamiyle ortadan kalkmaz bence. Aynı sistem ile Origins ve Odyssey oynadım. Daha sonra çıkmasına rağmen Odyssey ile daha stabil ve yüksek FPS alıyorum.
Daha önceki sayfada dostum termal macun önermiş benimde önerim Artic MX4'tür çok pahalı bir yatırım olmaz, tahminimce birazda olsa oyun zevkiniz için isterseniz alıp sürüp deneyebilirsiniz tahminimce sıkıntı o zaman ortadan kalkacaktır .
Eğer oyunu korsan olarak indirip oynuyorsan olabilecek bir sıkıntı. Ne yalan söyliyeyim bizzat kendim yaşadım ilk çıktığında malum bütçe olmadığından korsan oynamaya çalıştım baya sorun yaşatmıştı daha sonradan aynı sistemde orijinal oyunu kurup yüklediğimde fps drop vs. gibi sorunlar yaşamadım. Korsan pişmanlıktır, tavsiye etmem.
Bazı ayarları 1 tık yükseltebilirsiniz textureler gibi. Monitörünüzü bilmediğimden 60hz olarak düşünüyorum v-sync açıp çok fazla drop yemeden oynayabilirsiniz ( En azından ben o fps değerlerindeki oyunlarda ani dropları v-sync açarak gidermiştim).
Bazı ayarları 1 tık yükseltebilirsiniz textureler gibi. Monitörünüzü bilmediğimden 60hz olarak düşünüyorum v-sync açıp çok fazla drop yemeden oynayabilirsiniz ( En azından ben o fps değerlerindeki oyunlarda ani dropları v-sync açarak gidermiştim).