1050 Ti Assassin's Creed Origins FPS düşüşü

Xesstiano

Megapat
Sistemimi aşağıya yazacağım. Oyun SSD'ye kurulu. Düşük ayarlarda oynuyorum. FPS 40-60 arası değişiyor fakat oyunda bazen çok sık bazen çok nadiren birkaç saniyelik droplar oluyor. Bu sırada ekran kartı clock hızı normalinin yarısına kadar düşüyor. İşlemci kullanımı %0'a falan iniyor. Dikkatimi çeken bir diğer unsur ise işlemci sıcaklığım sürekli 90 derecede seyrediyor. Ekran kartı sıcaklığım ise normal değerlerde.

Sistem:
i5-8500
GTX 1050 Ti Aero ITX çift fanlı model, O.C yapılmadı.
16 GB 2666 MHz 2x8 RAM
Toshiba TR200 240 GB SSD
1 TB 7200 RPM HDD

Oyunu hangi grafik ayarı ile oynuyorsunuz?
1597280114494.png

Ayarlar düşük olduğu için işlemciye binen yük artıyor. Biraz grafik ayarı yükseltmeyi denediniz mi? Origins optimizasyon olarak kötü. İşlemci sıcaklık sorunu çözülse bile oyun optimizasyonu kötü olduğu için FPS düşme sorunu tamamiyle ortadan kalkmaz bence. Aynı sistem ile Origins ve Odyssey oynadım. Daha sonra çıkmasına rağmen Odyssey ile daha stabil ve yüksek FPS alıyorum.

Ayarlar düşük olduğu için işlemciye binen yük artıyor. Biraz grafik ayarı yükseltmeyi denediniz mi? Origins optimizasyon olarak kötü. İşlemci sıcaklık sorunu çözülse bile oyun optimizasyonu kötü olduğu için FPS düşme sorunu tamamiyle ortadan kalkmaz bence. Aynı sistem ile Origins ve Odyssey oynadım. Daha sonra çıkmasına rağmen Odyssey ile daha stabil ve yüksek FPS alıyorum.
Ayarları yükselttim fakat hala drop var. Sanırım işim GeForce Now almaya düşecek.

Ayarları yükselttim fakat hala drop var. Sanırım işim GeForce Now almaya düşecek.
Daha önceki sayfada dostum termal macun önermiş benimde önerim Artic MX4'tür çok pahalı bir yatırım olmaz, tahminimce birazda olsa oyun zevkiniz için isterseniz alıp sürüp deneyebilirsiniz tahminimce sıkıntı o zaman ortadan kalkacaktır :).

Eğer oyunu korsan olarak indirip oynuyorsan olabilecek bir sıkıntı. Ne yalan söyliyeyim bizzat kendim yaşadım ilk çıktığında malum bütçe olmadığından korsan oynamaya çalıştım baya sorun yaşatmıştı daha sonradan aynı sistemde orijinal oyunu kurup yüklediğimde fps drop vs. gibi sorunlar yaşamadım. Korsan pişmanlıktır, tavsiye etmem.
Virüsü de var tabii...

Bazı ayarları 1 tık yükseltebilirsiniz textureler gibi. Monitörünüzü bilmediğimden 60hz olarak düşünüyorum v-sync açıp çok fazla drop yemeden oynayabilirsiniz ( En azından ben o fps değerlerindeki oyunlarda ani dropları v-sync açarak gidermiştim).

NVIDIA sürücüsüyle alakalı bir sıkıntı o yeni güncellemeyle beraber dropsuz oynarsın.
Sürücüm en güncel sürücü şuan. Yeni bir sürücüyle düzeleceğini sanmıyorum.
Bazı ayarları 1 tık yükseltebilirsiniz textureler gibi. Monitörünüzü bilmediğimden 60hz olarak düşünüyorum v-sync açıp çok fazla drop yemeden oynayabilirsiniz ( En azından ben o fps değerlerindeki oyunlarda ani dropları v-sync açarak gidermiştim).
Dediğinizi deneyeceğim. V-Sync açık oynuyorum normalde de 60 FPS üstüne çok çıkamadığım için fark etmiyor sanırım :D

Sürücüm en güncel sürücü şu an. Yeni bir sürücüyle düzeleceğini sanmıyorum.

Dediğinizi deneyeceğim. V-Sync açık oynuyorum normalde de 60 FPS üstüne çok çıkamadığım için fark etmiyor sanırım :D.

Kardeş anlatamadım galiba şu anki sürücü sıkıntılı diyorum zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı